Nieuws over de wereld van Bitcoins

Nieuws over bitcoins en andere currency? Hieronder staat een verzameling van interessante artikelen en actualiteiten.

 

Lightning network: de nieuwe revolutie

De technologie die ten grondslag ligt aan de Bitcoin wordt als revolutionair gezien. Zelfs de hedendaagse banken onderzoeken hoe zij deze technologie kunnen gebruiken in de toekomst. De technologie rondom de Bitcoin heeft ook echter een zogeheten ´bottleneck´, aangezien de hype en het aantal bestedingen in cryptovaluta steeds groter wordt. De uitdaging zit hem in de zogenaamde schaalbaarheid, het vermogen van een netwerk te vergroten doordat het gebruik of het aantal gebruikers groeit. 


Kodak komt met eigen online coin

Kodak, het fotografie concern van meer dan 100 jaar oud, heeft een nieuwe slag geslagen op de beurs. Het bedrijf wil een platform opzetten met de blockchain technologie, waarop fotografen rechten kunnen verkopen voor het gebruik van hun materiaal. 

 

Door het lanceren van dit systeem worden fotografen wereldwijd in staat gesteld hun beelden en rechten te beheren. Indien een foto gebruikt wordt zonder dat de maker hiervan af weet, wordt er een melding gestuurd vanuit de blockchain.


AFM pleit voor een verbod op riskante digitale beleggingen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil een verbod op riskante online beleggingen die gerelateerd zijn aan cryptovaluta. Te denken valt aan futures of binaire opties. Het gaat dus niet om de handel in cryptocoins, maar de transacties die gedaan worden op de Nederlandse beurzen. Dit is een onderdeel van de plannen die gepresenteerd zijn door de financiële toezichthouder voor 2018.


Top 10: de populairste cryptocoins van het jaar!

Het afgelopen jaar was erg bijzonder voor cryptocurrencies en het is dus goed om terug te blikken op een goed jaar. De Bitcoin steeg bijvoorbeeld met 1100% in waarde. Naast de Bitcoin, zijn er ook andere veelbelovende cryptocurrencies in omloop. We zetten hier de beste cryptocurrencies in een top 10 van 2017 op een rij.

 

In deze top 10 staan natuurlijk de Bitcoin (onbetwiste nummer 1) en andere toppers zoals Litecoin en Ripple. Welke munten vervolledigen de complete top 10? Bekijk het overzicht, inclusief een toelichting per munt.


Verdubbeling Nederlandse investeerders in coins

Onder de Nederlandse beleggers is de populariteit gestegen van digitale munteenheden zoals de Bitcoin. Volgens het onderzoeksbureau Kantar TNS is het aantal huishoudens waar in virtuele munten wordt belegd zelfs verdubbeld.

 

Een hoeveelheid van meer dan 135.000 huishoudens bezitten momenteel cryptovaluta. Er is een groep van 150.000 huishoudens die het beleggen in cryptovaluta overweegt. Vanwege de stijgende koersen is vooral Bitcoin populair, maar ook andere cryptomunten zoals Ethereum, Litecoin, Ripple en Verge staan in de belangstelling van de Nederlandse bevolking.


De eerste Bitcoin miljardairs zijn bekend

In 2013 stak de tweeling Tyler en Cameron Winklevoss maar liefst elf miljoen Dollar in een relatief onbekende cryptomunt. Hierdoor zijn de twee broers waarschijnlijk de eerste Bitcoin miljardairs. 

 

Natuurlijk is het een flink bedrag dat Tyler en Cameron investeerden niet voor veel mensen weggelegd. Wel laten zij zien over durf te beschikken om een flink bedrag te investeren in een onbekend project met potentie.

 


Populaire crypto munten volgens professionele beleggers

Er zijn inmiddels meer dan 1.000 varianten van de cryptovaluta in omloop door de ontstane hype wereldwijd en de run op de populaire crypto munten. Hoe kan je de eendagsvliegen van de echte kanshebbers onderscheiden?

 

Cryptomunten zijn in omloop op computernetwerken buiten de overheden en banken om. Door de zogenaamde blockchain technologie worden registers bijgehouden en de transacties van de digitale valuta berekend. De bekendste cryptovaluta is nog altijd de Bitcoin. Er begint echter een verschuiving te ontstaan. Veel mensen kijken verder dan alleen de Bitcoin. De redenen hiervoor lopen uiteen.


Waarschuwing valse Ethereum Wallet

Gezien de grote hype rondom Bitcoins en Ethereum, blijkt nu dat er ook kapers op de kust om misbruik hiervan te maken. Vorig weekend is er geconstateerd dat er een misleidende app in de App Stores is opgedoken voor het bewaren van Ethereum coins (Ethereum wallet). 

 

De wallet-app kan gebruikt worden als opslag voor je cryptocoins, zoals Riplle, Ethereum en de Bitcoins. In welke cryptocoins je ook wil handelen, er wordt geadviseerd om een zogenaamde ‘cryptowallet’ te hebben. Vanuit deze digitale portemonnee kun je toegang krijgen tot je cryptocoins en er betalingen mee doen en ontvangen.

 


EU sluit overeenkomst over cryptovaluta

De EU heeft bekend gemaakt dat er een overeenkomst is gesloten over de cryptovaluta en de wallet-providers en exchange platforms. De nieuwe regels zijn ter preventie van witwassen en het financieren van terrorisme, doordat er een identificatieplicht komt. 

 

Met het akkoord wil de EU vooral meer transparantie en de veiligheid optimaliseren op de huidige cryptovaluta-markt. In de vernieuwde regels vallen de exchange platforms en wallet-providers onder de Europese richtlijn tegen de bestrijding van witwassen. Klanten moeten zich identificeren en daarnaast verdachte activiteiten of transacties melden aan de Financial Intelligence Units.


De beste wallets op een rijtje

Wil je je waardevolle coins gemakkelijk en veilig bewaren? Dan is een hardware wallet de beste keuze. Hiermee sla je je Bitcoins en/of Altcoins veilig op. Hierdoor voorkom je dat je je coins kwijtraakt  en blijf je uit handen van kwaadwillenden. We hebben de beste wallets op een rijtje gezet.  

 

Een hardware wallet is een soort van USB-stick of externe harde schijf die speciaal voor een veilige opslag van cryptocoins is ontwikkeld. Het apparaatje heeft een USB-aansluiting, waardoor je deze gemakkelijk kunt aansluiten op je computer.


Amerikaanse effectenbeurs lanceert Bitcoin future

 


De website CBOE werd deze week dusdanig druk bezocht bij de introductie van Bitcoin-futures, dat de website moeilijker toegankelijk was voor bezoekers van de website. De CBOE, Chicago Board Options Exchange, is een website voor optiebeleggers. CBOE staat voor Chicago Board Options Exchange. Het is de grootste effectenbeurs voor opties in de Verenigde Staten van Amerika. In 1973 werd de CBOE-beurs opgericht en op 26 april van dat jaar vindt de eerste handel plaats.


Munt ontworpen door Limburgers met de zoon van Pablo Escobar

Limburgse ondernemers en kunstenaars hebben met de zoon van Pablo Escobar een munt ontworpen. Pablo Escobar, één van de meest beruchte drugsbaronnen van de wereld, wordt hiermee vereeuwigd op de munt. De presentatie van de munt vindt plaats op een muntenbeurs in Maastricht.

 

Pablo Escobar, de leider van het Medellín-kartel in Colombia, is in 1993 doodgeschoten na een jarenlange klopjacht. Mede door de succesvolle serie ‘Narcos’ wordt er gehoopt op een groot succes van de Escobar-munt. Het idee voor het ontwerpen van de munt kwam van de Limburgse ondernemer Christian Petermann. Al enige tijd werkt hij samen met de zoon van Pablo Escobar, Juan Pablo Escobar.


Miner gooit per abuis 7.500 Bitcoin bij het grof vuil

James Howell uit Wales start met het minen van Bitcoins in 2009. Hij wist middels mining maar liefst 7.500 Bitcoin te maken. De IT-er had de hoop dat de Bitcoins na jaren meer geld waard zouden worden. Het minen vroeg veel van zijn computer, die dag en nacht aan stond om te minen.

 

Na aanhoudende klachten van zijn vriendin stopte hij met de coinproductie en deed hij zijn computer van de hand. James Howell had zijn Bitcoins nog wel op een harde schijf staan die hij apart bewaarde. Drie jaar later gooide hij per abuis de harddrive weg tijdens een opruimactie.


Vergeet je coins niet op te nemen in de Belastingaangifte

Beschik je over Bitcoins of andere cryptocurrency? Houd er rekening mee dat de waarde moet worden opgegeven aan de Belastingdienst bij je jaaraangifte. Het staat vast dat dit van je verwacht wordt, want op de Belastingdienst schrijft dat dit wordt gezien als ‘overige bezittingen’. Bij de jaaraangifte in april dient de waarde van de cryptovaluta dus te worden opgegeven.


Handel in cryptocoins zeker nog niet te laat

Het is nog zeker niet te laat om te starten met de handel in Bitcoins of andere cryptomunten (altcoins). De tarieven van tal van munten stijgen nog steeds, er zijn nog allerlei pareltjes te vinden en je kunt handig gebruik maken van prijsschommelingen. Hoe word je succesvol in de handel van de cryptocurrency? Lees het artikel voor meer informatie en tips.


RTL Nieuws: eenvoudige uitleg over Bitcoins


Bitcoin doorbreekt wederom een grens!

De Bitcoin stijgt behoorlijk in waarde. Op donderdag 2 november 2017 ging de populaire Bitcoin voor het eerst door de magische grens van 7.000 dollar. De bekendste en grootste cryptocoin toucheerde een maand geleden nog voor het eerst de 5.000 dollar lijn. De groei is ongekend. In december 2016 betaalde je nog slechts 1.000 dollar voor een Bitcoin.


Nederlands gezin verkoopt alle bezittingen voor Bitcoins (video)


Blijf op de hoogte... Volg ons op Facebook!

Nieuwsfeed:

The Let's Talk Bitcoin Network

The Ether Review #74 ?'"An Emerging Capital Market (di, 10 okt 2017)
Element Group is a full service investment bank for the crypto-token markets. Stan Miroshnik has a background in traditional finance. After watching the crypto-markets form, Stan and his colleagues began working to understand these new markets and build a traditional finance business to serve the space. We discuss the maturity of the companies using the token launch fundraising mechanism, and those investing in the tokens. Stan sees an emerging market with strong similarities to traditional capital markets and opportunities for institutions used to investing there. The entry of organizations like Element Group into the crypto-asset space indicates the fulfillment of the prophetic prediction of a super fluid economy Joe Lubin expounded in an episode of Beyond Bitcoin three years ago. It is also a harbinger of a stable paradigm for Ethereum: Capital markets 2.0 etherreview.info https://itunes.apple.com//podcast/the-ether-review/id899090462?mt=2
>> meer lezen

FD - Home

‘Kabinetsplannen eenverdieners verdiepen kloof laag- en hoogopgeleiden’ (zo, 18 feb 2018)
Volgens hoogleraar Janneke Plantenga worden in het debat over belastingdruk een- en tweeverdieners de verkeerde vragen gesteld.
>> meer lezen

‘Tekort aan militaire luchtverkeersleiders leidt tot risico's’ (zo, 18 feb 2018)
Van de benodigde 73 fte's bij de militaire luchtverkeersleiding zijn er achttien niet ingevuld, meldt de NOS.
>> meer lezen