Nieuws over de wereld van Bitcoins

Nieuws over bitcoins en andere currency? Hieronder staat een verzameling van interessante artikelen en actualiteiten.

 

Wordt Verge (XVG) gekoppeld aan Tether (USDT)?

Verge (XVG), een bekende privacycoin met een hoog volume, wordt naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn gekoppeld aan Tether (USDT) op de grote internationale exchange Binance. Dit bericht is onder meer te lezen op Reddit en werd ook door diverse media gemeld.

Verge heeft een stabiele plek in de top 50 van de populairste en grootste cryptovaluta. De koppeling aan Tether op Binance zou een mooie opsteker zijn voor de coin en de organisatie achter de munt.


Belasting betalen over mining?

Het is reeds bekend dat je belasting moet betalen over de totale waarde van je cryptocoins. Maar wat nou als je zelf coins maakt door middel van mining, geldt dat dan ook als inkomen? Waarschijnlijk niet. Dat schrijft tenminste de Staatssecretaris van Financiën Menno Snel in een brief aan de Tweede Kamer over de fiscale aspecten van cryptovaluta.

 

 

Omdat cryptovaluta, en zeker het massale gebruik ervan, een vrij nieuwe trend is, is het vaak niet duidelijk hoe en bovendien ook hoeveel belasting je erover zou moet betalen. Een troost: ook de Belastingdienst zelf worstelt nog met dit vraagstuk.


Verslaafd aan crypto?

Verslaafd aan de handel cryptocoins? Het is nu mogelijk om een behandeling te krijgen voor de verslaving. De handel in crypto bestaat nu enkele jaren en maakt veel los wereldwijd. Iedereen praat erover, heeft er een mening over en wil een graantje meepikken van de koersstijgingen. Dat kan spanningen opleveren (FOMO, FUD) en een enorm kick zijn als je successen boekt.
 

 

De hunkering naar succes kan blijkbaar leiden tot een heuse verslaving. Er is nu een kliniek in Groot-Brittannië (in Schotland om precies te zijn) die is gestart met de behandeling van patiënten die verslaafd zijn aan de handel in cryptocurrencies.


Facebook: coin of blockchain?

Facebook heeft begin 2018 bekend gemaakt dat reclame maken voor producten en diensten die te maken hebben met Bitcoins of andere cryptovaluta niet meer worden geplaatst. De reden zou zijn dat ze de leden willen beschermen tegen onverantwoorde financiële investeringen. Er gaan echter geruchten dat er iets anders aan de hand is. 

 

Eigenaar Zuckerberg zou namelijk een andere reden hebben om grip te krijgen op de cryptomarkt. Er gaan namelijk geruchten dat Facebook haar monopolie positie in de strijd gooit voor eigen gewin. Er gaan namelijk verhalen dat het social media concern bezig is met de ontwikkeling van een eigen digitale munt. 

 


Bitcoin weer in de lift

Bitcoin is weer flink in waarde gestegen. Na de enorme piek in het laatste kwartaal van 2017 en het dal van het eerste kwartaal in 2018 heeft de Bitcoin een mooie groei doorgemaakt van maar liefst 50% in april. Veel altcoins, waaronder LitecoinStratisVergeMoneroEthereumDigibyte en Bitcoin Cash hebben het succes van de Bitcoin stijging gevolgd en lieten mooie groene cijfers zien. 

 

Door de stijgende lijn is de psychologische grens van 10.000 dollar weer in zicht. Na de dip in de eerste maanden van het jaar was het vertrouwen even weg bij de grote groep handelaren.


Coins minen voor het goede doel

Steeds meer grote merken stappen in de cryptowereld. Denk hierbij aan grote financiële instellingen, internationale technologiemerken, webshops, winkelketens en ga zo maar door. Er zijn steeds meer organisaties die cryptocoins onderdeel laten uitmaken van hun commerciële, technologische of marketing activiteiten. 

 

Goede doelen kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. En waarom ook niet? Ze zijn namelijk afhankelijk van giften en dan is het logisch om daar te zijn waar geld wordt verdiend, verhandeld, geïnvesteerd en zelf geproduceerd. Unicef heeft nu ook de stap gezet naar de digitale valuta.

 


Stop Limit (Stop Loss) instellen

Stop limit of stop loss instellen? Hoe doe je dat? Het is een zeer handige methode om de risico’s van het handelen flink te beperken. In dit artikel tref je een toelichting hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn. Je krijgt antwoorden op de vragen wat stop limit is, waarom je het gebruikt, hoe je het instelt en wat de voordelen ervan zijn.

 

Het is zeer de moeite waard om deze functie in te zetten, want hiermee voorkom je grote verliezen als de coin daalt in waarde. Er kunnen grote winsten mee behaald worden, maar ze kunnen ook soms snel in waarde dalen. Aangezien je niet de hele dag je coins in de gaten kunt houden (tenminste, de meeste mensen niet), kun je op diverse exchanges een stop limit instellen. Deze instelling zorgt ervoor dat als jouw coin onder een bepaalde koers zakt, deze automatisch wordt verkocht.


G20 Top beslist over crypto currency's

De G20 Top in Buenos Aires is op 19 en 20 maart samen voor een internationaal overleg. De machtigste landen ter wereld nemen hieraan deel, waaronder de Verenigde Staten, Rusland en China. Anders dan het getal 20 doet vermoeden bestaat de vaste kern uit 19 landen. Tijdens deze Top van de G20 werd ook het onderwerp crypto currency’s uitgebreid behandeld. Dit heeft de cryptomarkt al enige tijd flink bezig gehouden. Op 19 maart kwam al het verlossende woord van de voorzitter van de G20 Top.


Bittrex verwijdert groot aantal 'slechte coins'

Bittrex, een grote toonaangevende beurs voor cryptovaluta, heeft aangekondigd dat er tientallen coins zullen worden verwijderd uit het portfolio van de exchange. Het gaat het een grote groep kleine coins met weinig marktpotentieel. Daarnaast heeft de organisatie ook gekeken naar de kwaliteit van de blockchain, de wallets en de techniek achter de coin.

 

De reden dat Bittrex deze stap zet is dat het een strengere selectie doorvoert om zo tot een kwalitatief sterker aanbod te komen. Daarom is er geen plaats meer voor coins die niet aan de kwaliteitseisen voldoen.


Lightning network: de nieuwe revolutie

De technologie die ten grondslag ligt aan de Bitcoin wordt als revolutionair gezien. Zelfs de hedendaagse banken onderzoeken hoe zij deze technologie kunnen gebruiken in de toekomst. De technologie rondom de Bitcoin heeft ook echter een zogeheten ´bottleneck´, aangezien de hype en het aantal bestedingen in cryptovaluta steeds groter wordt. De uitdaging zit hem in de zogenaamde schaalbaarheid, het vermogen van een netwerk te vergroten doordat het gebruik of het aantal gebruikers groeit. 


Kodak komt met eigen online coin

Kodak, het fotografie concern van meer dan 100 jaar oud, heeft een nieuwe slag geslagen op de beurs. Het bedrijf wil een platform opzetten met de blockchain technologie, waarop fotografen rechten kunnen verkopen voor het gebruik van hun materiaal. 

 

Door het lanceren van dit systeem worden fotografen wereldwijd in staat gesteld hun beelden en rechten te beheren. Indien een foto gebruikt wordt zonder dat de maker hiervan af weet, wordt er een melding gestuurd vanuit de blockchain.


AFM pleit voor een verbod op riskante digitale beleggingen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil een verbod op riskante online beleggingen die gerelateerd zijn aan cryptovaluta. Te denken valt aan futures of binaire opties. Het gaat dus niet om de handel in cryptocoins, maar de transacties die gedaan worden op de Nederlandse beurzen. Dit is een onderdeel van de plannen die gepresenteerd zijn door de financiële toezichthouder voor 2018.


Top 10: de populairste cryptocoins van het jaar!

Het afgelopen jaar was erg bijzonder voor cryptocurrencies en het is dus goed om terug te blikken op een goed jaar. De Bitcoin steeg bijvoorbeeld met 1100% in waarde. Naast de Bitcoin, zijn er ook andere veelbelovende cryptocurrencies in omloop. We zetten hier de beste cryptocurrencies in een top 10 van 2017 op een rij.

 

In deze top 10 staan natuurlijk de Bitcoin (onbetwiste nummer 1) en andere toppers zoals Litecoin en Ripple. Welke munten vervolledigen de complete top 10? Bekijk het overzicht, inclusief een toelichting per munt.


Verdubbeling Nederlandse investeerders in coins

Onder de Nederlandse beleggers is de populariteit gestegen van digitale munteenheden zoals de Bitcoin. Volgens het onderzoeksbureau Kantar TNS is het aantal huishoudens waar in virtuele munten wordt belegd zelfs verdubbeld.

 

Een hoeveelheid van meer dan 135.000 huishoudens bezitten momenteel cryptovaluta. Er is een groep van 150.000 huishoudens die het beleggen in cryptovaluta overweegt. Vanwege de stijgende koersen is vooral Bitcoin populair, maar ook andere cryptomunten zoals Ethereum, Litecoin, Ripple en Verge staan in de belangstelling van de Nederlandse bevolking.


De eerste Bitcoin miljardairs zijn bekend

In 2013 stak de tweeling Tyler en Cameron Winklevoss maar liefst elf miljoen Dollar in een relatief onbekende cryptomunt. Hierdoor zijn de twee broers waarschijnlijk de eerste Bitcoin miljardairs. 

 

Natuurlijk is het een flink bedrag dat Tyler en Cameron investeerden niet voor veel mensen weggelegd. Wel laten zij zien over durf te beschikken om een flink bedrag te investeren in een onbekend project met potentie.

 


Populaire crypto munten volgens professionele beleggers

Er zijn inmiddels meer dan 1.000 varianten van de cryptovaluta in omloop door de ontstane hype wereldwijd en de run op de populaire crypto munten. Hoe kan je de eendagsvliegen van de echte kanshebbers onderscheiden?

 

Cryptomunten zijn in omloop op computernetwerken buiten de overheden en banken om. Door de zogenaamde blockchain technologie worden registers bijgehouden en de transacties van de digitale valuta berekend. De bekendste cryptovaluta is nog altijd de Bitcoin. Er begint echter een verschuiving te ontstaan. Veel mensen kijken verder dan alleen de Bitcoin. De redenen hiervoor lopen uiteen.


Waarschuwing valse Ethereum Wallet

Gezien de grote hype rondom Bitcoins en Ethereum, blijkt nu dat er ook kapers op de kust om misbruik hiervan te maken. Vorig weekend is er geconstateerd dat er een misleidende app in de App Stores is opgedoken voor het bewaren van Ethereum coins (Ethereum wallet). 

 

De wallet-app kan gebruikt worden als opslag voor je cryptocoins, zoals Riplle, Ethereum en de Bitcoins. In welke cryptocoins je ook wil handelen, er wordt geadviseerd om een zogenaamde ‘cryptowallet’ te hebben. Vanuit deze digitale portemonnee kun je toegang krijgen tot je cryptocoins en er betalingen mee doen en ontvangen.

 


EU sluit overeenkomst over cryptovaluta

De EU heeft bekend gemaakt dat er een overeenkomst is gesloten over de cryptovaluta en de wallet-providers en exchange platforms. De nieuwe regels zijn ter preventie van witwassen en het financieren van terrorisme, doordat er een identificatieplicht komt. 

 

Met het akkoord wil de EU vooral meer transparantie en de veiligheid optimaliseren op de huidige cryptovaluta-markt. In de vernieuwde regels vallen de exchange platforms en wallet-providers onder de Europese richtlijn tegen de bestrijding van witwassen. Klanten moeten zich identificeren en daarnaast verdachte activiteiten of transacties melden aan de Financial Intelligence Units.


De beste wallets op een rijtje

Wil je je waardevolle coins gemakkelijk en veilig bewaren? Dan is een hardware wallet de beste keuze. Hiermee sla je je Bitcoins en/of Altcoins veilig op. Hierdoor voorkom je dat je je coins kwijtraakt  en blijf je uit handen van kwaadwillenden. We hebben de beste wallets op een rijtje gezet.  

 

Een hardware wallet is een soort van USB-stick of externe harde schijf die speciaal voor een veilige opslag van cryptocoins is ontwikkeld. Het apparaatje heeft een USB-aansluiting, waardoor je deze gemakkelijk kunt aansluiten op je computer.


Amerikaanse effectenbeurs lanceert Bitcoin future

 


De website CBOE werd deze week dusdanig druk bezocht bij de introductie van Bitcoin-futures, dat de website moeilijker toegankelijk was voor bezoekers van de website. De CBOE, Chicago Board Options Exchange, is een website voor optiebeleggers. CBOE staat voor Chicago Board Options Exchange. Het is de grootste effectenbeurs voor opties in de Verenigde Staten van Amerika. In 1973 werd de CBOE-beurs opgericht en op 26 april van dat jaar vindt de eerste handel plaats.


Munt ontworpen door Limburgers met de zoon van Pablo Escobar

Limburgse ondernemers en kunstenaars hebben met de zoon van Pablo Escobar een munt ontworpen. Pablo Escobar, één van de meest beruchte drugsbaronnen van de wereld, wordt hiermee vereeuwigd op de munt. De presentatie van de munt vindt plaats op een muntenbeurs in Maastricht.

 

Pablo Escobar, de leider van het Medellín-kartel in Colombia, is in 1993 doodgeschoten na een jarenlange klopjacht. Mede door de succesvolle serie ‘Narcos’ wordt er gehoopt op een groot succes van de Escobar-munt. Het idee voor het ontwerpen van de munt kwam van de Limburgse ondernemer Christian Petermann. Al enige tijd werkt hij samen met de zoon van Pablo Escobar, Juan Pablo Escobar.


Miner gooit per abuis 7.500 Bitcoin bij het grof vuil

James Howell uit Wales start met het minen van Bitcoins in 2009. Hij wist middels mining maar liefst 7.500 Bitcoin te maken. De IT-er had de hoop dat de Bitcoins na jaren meer geld waard zouden worden. Het minen vroeg veel van zijn computer, die dag en nacht aan stond om te minen.

 

Na aanhoudende klachten van zijn vriendin stopte hij met de coinproductie en deed hij zijn computer van de hand. James Howell had zijn Bitcoins nog wel op een harde schijf staan die hij apart bewaarde. Drie jaar later gooide hij per abuis de harddrive weg tijdens een opruimactie.


Vergeet je coins niet op te nemen in de Belastingaangifte

Beschik je over Bitcoins of andere cryptocurrency? Houd er rekening mee dat de waarde moet worden opgegeven aan de Belastingdienst bij je jaaraangifte. Het staat vast dat dit van je verwacht wordt, want op de Belastingdienst schrijft dat dit wordt gezien als ‘overige bezittingen’. Bij de jaaraangifte in april dient de waarde van de cryptovaluta dus te worden opgegeven.


Handel in cryptocoins zeker nog niet te laat

Het is nog zeker niet te laat om te starten met de handel in Bitcoins of andere cryptomunten (altcoins). De tarieven van tal van munten stijgen nog steeds, er zijn nog allerlei pareltjes te vinden en je kunt handig gebruik maken van prijsschommelingen. Hoe word je succesvol in de handel van de cryptocurrency? Lees het artikel voor meer informatie en tips.


RTL Nieuws: eenvoudige uitleg over Bitcoins


Bitcoin doorbreekt wederom een grens!

De Bitcoin stijgt behoorlijk in waarde. Op donderdag 2 november 2017 ging de populaire Bitcoin voor het eerst door de magische grens van 7.000 dollar. De bekendste en grootste cryptocoin toucheerde een maand geleden nog voor het eerst de 5.000 dollar lijn. De groei is ongekend. In december 2016 betaalde je nog slechts 1.000 dollar voor een Bitcoin.


Nederlands gezin verkoopt alle bezittingen voor Bitcoins (video)


Blijf op de hoogte... Volg ons op Facebook!

Nieuwsfeed:

The Let's Talk Bitcoin Network

Code as Scripture & Monastic Coordination Technologies (di, 05 feb 2019)
Code as Scripture & Monastic Coordination Technologies Ben Vickers Spent most of teenage years playing ultima onlineRan a gold farm aged 15 '" 16, made considerable amount of moneyInvolved in unspecified fringe groupsDoes not align with LibertarianismInterested in the potential of Bitcoin to disrupt institutionsHosted Bitcoin meetups in 2010 / 2011 for radical left, academics and Artists, non-technicalCTO of Serpentine GalleriesWhat is your primary interest in blockchain technology? Read Nick Szabo and found Ethereum more interesting than BitcoinWas excited about new forms of organisationHas experimented with organising groups of people in cooperatives & corporationsHas a tech background but more focussed on the artsInterested in history of organising in different ways, like the BauhausDAO notion interested Ben for practical purposesInterested in monastic codes particularly Benedictine rule as precursor to open source software development.Benedictine rule is a set of 73 rules about organising people living togetherInterested in the emergence of sovereign orders of different kinds, particularly as contrasted with monastic orders from the 10th '" 15th century.Are there similarities to the way DAOs and religions operate? This is a big thing missed in silicon valley and startup cultureMost prior examples of challenges to state sovereignty involve religion.Code can be seen as scripturePart of what is scary about autonomous software is the notion of a god/non-human entity making decisions which affect us.Through research/experiment has found it is hard to not build an authoritarian organisational structures.Interested in testing these systems nowConcerned that current state-run programs are building platforms that never forget inside institutions that never forgive.Imperative to understand these systems before it is too late.How do we proceed safely down the path of creating these systems? Some friends surveyed the blockchain space 12 months prior '" 98% vaporwareThis has since changed. Examples given:ColonyBackfeedAragonIt is important that a plurality of types of organisations adopt tools as soon as possibleAlso important not top simply replicate existing structure in new mediumMany blockchain music startups erroneously imitate spotifyWhen true industry participants begin building platforms to serve their industries we will see real progress made.Sees misconceptions about what the art world needs.As in permaculture, before beginning work, it is important to observe the environment for a sufficient period of time.How did you meet Trent McConaghy of BigchainDB? Working on a festival called TransmedialeTrent and Marsha reached out to pitch the Ascribe PlatformInitially skepticalUnderstood storing of cultural objects over timeTrent & Marsha saw the potential of neutral museums to support blockchainsLiked the thinking.As they were building out the infrastructure for Ascribe, pivoted to BigchainDBWhat do you find exciting about blockchain technology and the way it might interact with Art? Wants to see a renaissance in the way cultural practitioners self-organise, a re-exploration of guild-like structures and development of novel structures.To escape the commercial side of the art world.To break the control of museums over the representation of time and the structure of history.Could you relate the sale of cryptographic tokens to the sale of art? They are totally irrational marketsIt is often forgotten how bizarre this moment isThe replicability of ethereum and valuable blockchain infrastructure is amazing. Especially in light of the fact that unknown people all over the world are contributing financially to its development.It is deeply disruptive to silicon valley.ICOs are the opposite of the hard work of silicon valley '" put a vague idea out there, collect tons of money, then figure out how to deliverThis is destructive not purely because of scams.It is because most people do the silicon valley thing because they want to get rich. With ICOs the money comes before the work.This disrupts the ability to produce things of value.There is an opportunity to change the ownership model of art '" elites or states own art.The ICO model opens the opportunity for crowd ownership of culture.
>> meer lezen

Dominic Williams: The First Commercial Bank Startup (Sun, 03 Feb 2019)
The First Commercial Bank Startup'œThe big challenge is to get people using this on mass, deliver them something useful & a reason for doing it in the first place, and them keeping them using it . . . and I think this takes different technology and different tactics.' Could you please explain the PHI protocol? The narrative we've been told is that traditional fiat money isn't backed by anything and it's all gone to hell since we went off the gold standardBitcoin on the other hand is backed by the guarantee that there is a limit of 21 million bitcoins.This is not a fair claimIf you constrain supply the price also has to go upThe dream of bitcoin was that through the pyramid effect people would we sucked inAt the point bitcoin sucked in enough value and through futures markets bitcoin would become stable.Futures markets actually made bitcoin more volatileValue growth has lead to more volatility.We are seeing bitcoin progress through a series of bubbles.If we have a 'œcrypto-fiat' that is actually used, people will see that speculation coins do not have that much value and they will decline in a lONG TERM BEAR marketPeople will instead invest in the voting tokens that back systems that provide crypto fiatThose voting tokens will be volatile but the valuation will be based on the distribution of a share of the revenues of crypto-fiat systemsThere is a problem with constraining supply and hoping demand will inflate value because you'll never get stable value.Money is three things: unit of account, medium of exchange, and store of value.You cannot do unit of account and medium of exchange successfully if your value isnt stable.All you can really do with cryptocurrency today is use them as a speculative store of valueThe term cryptocurrency is misleading as they are not really currency at all.People quite Friedrich Hayek who proposed that we have lots of competing currencies, but he said specifically that the most stable currencies will always win.Unstable currencies are bad for the economy because they distort pricing signals.You have to have fiat-like currencies to run an economy. Unstable currencies would send the economy into meltdown. What is a fiat currency?The myth is that the government & central banks print money. This is a complete lie.98% of fiat money is created by commercial banks when they issue loans.Money is created out of thin air, becoming a liability to the bank. The loan becomes an asset. The interest makes the asset more valuable than the liability.The system fails when the aggregate value of all of the loans is less than the liability of the principal due to the reality of credit default risk being higher than evaluated at the time of loan issuance.Despite its flaws this system is responsible for the growth of the world as we know it. It is also in part responsible for the industrial revolution.Some things are subverting this mechanism '" banks operating in a greed/fear cycle which leads to the credit cycle.Corruption in the banking sector leads to anger and political problems without clear end.The way the system works is potentially threatening for global stability.Another problem is that this type of money has become digital and if you don't have a credit card you can effectively be locked out of society.The banks are now taking it upon themselves to determine who can and who can't participate in a society. '" payday loans, adult industry performers, and now cryptocurrency businesses.This represents a major civil liberties issue. As money is only really accessible through financial services that can be turned off.Banks are also extremely expensive to run and we all pay for that.The mechanism of fiat creation is good. The commercial banking industry is bad.Enter PHI You have an autonomous system running on Ethereum or DFINITY that loans in a mirror currency to that of the region the loan is being issued in.Validators place a deposit and random sequences of validators are used to validate and loans prior to issuance.Customer approaches validator and asks for a loan. Validator takes customers information and based on that proposes terms. If the customer accepts the validator submits application to autonomous PHI system.The random selection of subsequent validators then begins.In the case of 3 validators, interest from the loan is split 60% to the originating validator, 20% to each backup validator.If the loan represented by the application is bad, it will be rejected by a subsequent validator and an appeal process begins.If the originating validator loses, their reputation will be reduced resulting in a penalty of one more backup validator being added to their application process and the fee for that validator being taken from their cut of the interest.The loan is issued and must be repaid in, say, PHI USD.To enable debt collection, default cost is split proportionally between the validators who approved the loan.To enable the validators to recover funds in the case of default, during the application phase, a contract to repay the funds is signed between the originator and the customer, that can be legally exercised.In the case of default, the contract can be activated and sold to a debt collection agency. This is just a cost of doing business. There are always going to be some bad loans.PHI becomes like fiat '" an aggregate IOU on outstanding loans.PHI is more accurate, judicious, responsible and is able to loan in a fear cycle while freeing us from the egregious cost of the banking system.The user experience can be augmented with additional services to avoid the customer ever having to handle PHI, only handling fiat.To build this we need unbounded decentralized computeThere has never been a commercial bank startup. Fintech is lipstick on the pig.
>> meer lezen

FD - Home

Gerrit Zalm naar raad van commissarissen geplaagde Danske (Thu, 21 Feb 2019)
Voormalig bestuurder en minister van Financiën gaat toezicht houden bij Deense bank, dat zwaar onder vuur ligt wegens een witwasschandaal.
>> meer lezen

Belastingdienst doet alsnog steekproef op mkb-aangiften (Thu, 21 Feb 2019)
Staatssecretaris van Financiën Menno Snel belooft extra check op 22.500 aangiften uit 2016.
>> meer lezen