Uitleg Crypto Coins

Wat is eigenlijk een cryptocoin? Laten we eerst eens met deze vraag beginnen. Veel mensen hebben het erover, maar hoeveel weten anderen nu eigenlijk van dit onderwerp? Vooropgesteld, ben kritisch op alles wat je hoort en vorm je eigen mening en maak je eigen beslissingen. Lees je ook goed in. Cryptocoinskopen.com helpt je hierbij.

 

Voor velen is crypto een nieuw. De werking behoeft daarom enige uitleg, want er is een wezenlijk verschil met de oude vertrouwde munteenheden zoals de euro en de dollar.

Wat is een cryptocoin?

 

Een cryptocoin is een alternatieve betaaleenheid die enorm in opkomst is. Vaak worden ook termen gebruikt zoals cryptocurrency, cryptogeld of cryptovaluta. De cryptocoin is een verzamelnaam van online coins, waarvan de Bitcoin de bekendste is. Deze digitale munt heeft een ware revolutie te weeg gebracht en kent nu vele volgers in de vorm van andere munteenheden.

De relatie met cybercriminaliteit

 

De term crypto wordt al snel geassocieerd met een cryptolocker. Dat is enerzijds onterecht, anderzijds is er een relatie. Een cryptolocker is een vorm van cybercrime, waarbij een IT-omgeving of de computer van een bedrijf of persoon wordt platgelegd door een hacker. De hacker versleutelt de omgeving en/of de data en vraagt losgeld (vandaar de term ransomware). Vaak wordt gevraagd het losgeld uit te keren in cryptocoins.

 

Veilig en open betalingsnetwerk

 

Het verschil met echt geld is dat er geen daadwerkelijke munten of papiergeld bestaat. De volledige waarde en handel vindt digitaal plaats. De term Crypto komt voort uit het woord cryptografie, wat verwijst naar een onkraakbare versleuteling en unieke algoritmes. Hiermee wordt de mogelijkheid gecreëerd voor een veilig en open betalingsnetwerk. Deze nieuwe valutavorm maakt het mogelijk om buiten de supervisie van overheid en centrale banken (zoals De Nederlandse Bank) een betalingsnetwerk te onderhouden.

Cryptocoin en veiligheid

 

Het betalingsnetwerk van een cryptocoin is uniek en veilig. Het enige verschil met ‘echt geld’ is dat het niet centraal geregeld en niet aangestuurd wordt door de overheid, maar decentraal door middel van een peer-to-peer (P2P) netwerk. Het is gebaseerd op een gelijkwaardige overeenkomst tussen twee partijen zonder tussenkomst van een derde partij zoals een overheid of een bank.

Blockchain

Als het ware is er sprake van een decentraal grootboek dat bestaat uit een blokketen van transacties. Hiervoor wordt over het algemeen de Engelse term gebruikt, namelijk blockchain. Het blockchain is letterlijk vertaald een ketting. Deze ketting zorgt ervoor dat het grootboek wordt gekopieerd naar alle deelnemers (ook wel nodes geheten) binnen betreffend netwerk. Door gebruik te maken van een consensus algoritme worden kopieën van het grootboek (een soort van bronbestand) continu onderhouden en gevalideerd.

Belangrijk: beveilig je online wallet!

De veiligheid van je Bitcoins en altcoins is van groot belang. De meeste handelaren bewaren de coins in online wallets. 2FA (volledige benaming: Two Factor Authentication) is dan onmisbaar. Tenslotte, je hebt er veel geld in geïnvesteerd en de waarde wil je zo goed mogelijk bewaken.

Lightning network: de basis

De technologie die ten grondslag ligt aan de Bitcoin wordt als revolutionair gezien. Zelfs de hedendaagse banken onderzoeken hoe zij deze technologie kunnen gebruiken in de toekomst. De technologie rondom de Bitcoin heeft ook echter een zogeheten ´bottleneck´, aangezien de hype en het aantal bestedingen in cryptovaluta steeds groter wordt. De uitdaging zit hem in de zogenaamde schaalbaarheid, het vermogen van een netwerk te vergroten doordat het gebruik of het aantal gebruikers groeit.

tips crypto kopen

Market cap: belangrijke factor

Market cap is een veel gehoorde term in de wereld van crypto en bovendien een erg belangrijke. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij het koersverloop van betreffende coin. Op een indirecte wijze beïnvloedt het de handelaren, de koers en de beschikbaarheid. Daarom is het belangrijk om te weten wat een market cap is, hoe je deze graadmeter kunt achterhalen en hoe je deze moet beoordelen.

Bitcoin Mining

Bitcoins minen, wat is dat? Mining is een Engelse term die staat voor het maken, of anders gezegd verdienen, van Bitcoins. In het begin van het Bitcoin-tijdperk was het nog eenvoudig en goedkoop om dit op te starten. Die tijd is voorbij. Mining kan een lucratieve business zijn als je bereid bent te investeren in Bitcoins. Mining heeft namelijk een hoog niveau bereikt, wat invloed heeft op de benodigde investeringen. Hoe werkt mining en hoe start je hiermee?

Wat is staking?

Staking van cryptocoins, ineens was het er. Veel handelaren zagen het verschijnen op de exchange website waarop ze handelen. Er waren zelfs Nederlandse handelaren die schrokken van de term, want staking in het Nederlands heeft een heel andere betekenis dan de Engelse uitleg. Dan komen we direct op het onderwerp uitspraak. Het is dus niet de Nederlandse uitspraak, dus wees gerust: er wordt niet gestaakt. Je spreekt het uit als “stee king”.

Wat is Bitpay?

Bitpay speelt in op de volgende fase die cryptocoins ingaan. Waar Bitcoins en altcoins tot nu toe nog vaak gezien werden als handelswaar zijn er steeds meer mogelijkheden om met cryptovaluta investeringen en betalingen te doen. Daardoor krijgen deze nieuwe en trendy valuta steeds meer voet aan de grond. 

Veel gestelde vragen

De handel in coins is nieuw voor veel mensen. Daarom hebben we hieronder een overzicht geplaatst van veelgestelde vragen. Zo kun je je de wereld van de cryptocoins snel eigen maken. Hoe beter je op de hoogte bent van de trends en ontwikkelingen, hoe succesvoller je zult zijn! Lees hier de meest gestelde vragen.