Waarschuwing voor valse Ethereum Wallet app in App Store

Gezien de grote hype rondom Bitcoins en Ethereum, blijkt nu dat er ook kapers op de kust om misbruik hiervan te maken. Vorig weekend is er geconstateerd dat er een misleidende app in de App Stores is opgedoken voor het bewaren van Ethereum coins (Ethereum wallet).

 

De wallet-app kan gebruikt worden als opslag voor je cryptocoins, zoals Riplle, Ethereum en de Bitcoins. In welke cryptocoins je ook wil handelen, er wordt geadviseerd om een zogenaamde ‘cryptowallet’ te hebben. Vanuit deze digitale portemonnee kun je toegang krijgen tot je cryptocoins en er betalingen mee doen en ontvangen.

 

Officiële app MyEtherWallet

Een officiële app voor de opslag van Ethers (ETH) is MyEtherWallet. Leuk feitje tussendoor: het opslaan van Ethers wordt ook wel ‘baren’ genoemd. Deze app van MyEtherWallet is erg populair onder gebruikers om cryptocoins in te bewaren. MyEtherWallet wil consumenten waarschuwen voor een valse kopie van deze app, die te downloaden is in App Stores. Gebruikers van de neppe app zouden het gevaar kunnen lopen dat de makers van de gekopieerde app er vandoor kunnen gaan met je cryptocoins. De vraag is of de aanbieder van de valse app de gebruikers een wallet bieden. Of dat de initiatiefnemers enkel baat hebben bij het geld dat de app de gebruikers kost.

 

De gekopieerde en onbetrouwbare app stond afgelopen week in de app stores op nummer 3 in de categorie ‘financiën’. Onwetende klanten kunnen hierdoor misleid worden en de app installeren. Consumenten worden geadviseerd om de onbetrouwbare app niet te installeren en er geen cryptocoins in te bewaren. De kopie van de wallet-app blijkt onrechtmatig te zijn en daardoor dus niet legaal in omloop gebracht. Gelukkig zeggen de makers van MyEtherWallet maatregelen te gaan nemen tegen dergelijke praktijken.

 

 

De veiligste manier om je coins te bewaren is een hardware wallet. Meer informatie over wallets