Verslaafd aan crypto? Het kan nu behandeld worden!

Verslaafd aan de handel cryptocoins? Het is nu mogelijk om een behandeling te krijgen voor de verslaving. De handel in crypto bestaat nu enkele jaren en maakt veel los wereldwijd. Iedereen praat erover, heeft er een mening over en wil een graantje meepikken van de koersstijgingen. Dat kan spanningen opleveren (FOMO, FUD) en een enorm kick zijn als je successen boekt.

 

De hunkering naar succes kan blijkbaar leiden tot een heuse verslaving. Er is nu een kliniek in Groot-Brittannië (in Schotland om precies te zijn) die is gestart met de behandeling van patiënten die verslaafd zijn aan de handel in cryptocurrencies.

 

Verslaafd aan crypto

Prijswijzigingen volgen

De verslaving zit voornamelijk in de continue behoefte om te kijken naar de stand van zaken, de behoefte om een groeiende portefeuille te realiseren en de aankoop van andere valuta met de hoop tot nog groter succes. De verslaafden kunnen in de Castle Craig-afkickkliniek in Peeblesshire terecht voor behandeling van onderliggende problemen, waarmee de handel-kick wordt weggenomen.

 

 

Volgens experts is het te vergelijken met een gokverslaving. De spanning en de vlucht van de realiteit zorgen voor de aantrekkingskracht. Sommige handelaren zijn zo obsessief met hun coins bezig dat ze bijvoorbeeld elke minuut gespannen de prijswijzigingen volgen. De verslavingskliniek kan niet zeggen hoeveel mensen behandeld worden. Wereldwijd handelen circa 13 miljoen mensen in digitale valuta.