Stappenplan voor starters: Veilig en succesvol handelen in 6 stappen

Starten met handelen in crypto? Hoe kun je op een veilige en succesvolle manier beginnen met handelen? Onderstaand tref je 6 stappen die je moet doorlopen om jouw ‘ crypto-avontuur’ tot een succes te maken en bovendien om dit veilig te doen, zodat je niet wordt gehackt door cybercriminelen. 

Stappenplan voor starters: Veilig en succesvol handelen in 6 stappen

Stap 1: Maak de veelgebruikte termen eigen

De wereld van crypto bevat best wat termen die nieuw voor je kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat je de termen kent en begrijpt. Niet om ‘lekker populair mee te praten bij de koffieautomaat’, maar omdat het belangrijk is bij het maken van de juiste keuzes.  


Stap 2: Bepaal hoe je crypto wilt bewaren

Je kunt kiezen voor een hardware wallet of voor het bewaren van je crypto op de exchange die je gebruikt. Een hardware wallet is een zeer veilige oplossing, omdat je je crypto "offline" bewaart. Kies je voor een software wallet, zoals een exchange? Kies dan voor een betrouwbare exchange uit ons overzicht.


Stap 3: schakel 2 factor authentication in

Stop! Voor je verder gaat, activeer eerst een authenticator. Hiermee kun je jouw belangrijke accounts beter beschermen tegen hackers. Hoe en waarom? Tegenwoordig is een gebruikersnaam en een wachtwoord niet meer voldoende. Door een authenticatiemethode toe te voegen is een extra stap nodig om in te loggen, namelijk met een cijfercode die continu wijzigt. Gebruik dit bij elk account waar je financiële transacties mee doet.


Stap 4: maak accounts aan op de beste exchanges

De cryptowereld is een vrije markt. Daardoor moet je extra kritisch zijn op de portals en websites waarop je accounts aanmaakt. Dat geldt ook voor de exchanges waarop je handelt. Het is al meermaals voorgekomen dat een exchange is gehackt en alle wallets van gebruikers zijn geplunderd. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor betrouwbare exchanges, die kwaliteit bieden, veiligheid hoog in het vaandel hebben staan en bovendien prettig te gebruiken zijn. 


Stap 5: handel zonder onnodige risico’s

Waarom risico’s nemen als dat niet nodig is. Crypto koersen kunnen snel stijgen, maar soms ook een dal doormaken. Een dergelijk dal wil je opvangen. Daarmee voorkom je dat je ongewenst verlies lijdt op de waarde van je crypto portefeuille. “Stop loss” (ook wel “stop limit” genoemd) is een geweldige functie die veel handelaren over het hoofd zien, maar essentieel is voor risicoloos handelen.


Stap 6: blijf op de hoogte

Een ervaren handelaar blijft lezen. Daardoor is hij als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op cryptocoinskopen.com verschijnen continu nieuwe tips en blogs over de ontwikkelingen en trends in deze fascinerende en razendsnelle branche.