Kodak lanceert eigen cryptomunt

Kodak, het fotografie concern van meer dan 100 jaar oud, heeft een nieuwe slag geslagen op de beurs. Het bedrijf wil een platform opzetten met de blockchain technologie, waarop fotografen rechten kunnen verkopen voor het gebruik van hun materiaal. 

 

Door het lanceren van dit systeem worden fotografen wereldwijd in staat gesteld hun beelden en rechten te beheren. Indien een foto gebruikt wordt zonder dat de maker hiervan af weet, wordt er een melding gestuurd vanuit de blockchain. Kodak komt hierdoor met een systeem dat voor fotografen erg interessant is, vanwege het grote probleem rondom schending van het octrooi- of auteursrecht. Door de nieuwe technologie wordt het internet afgespeurd op onrechtmatig gebruik van beeldmateriaal. Daarnaast kunnen fotografen hun beeldmateriaal aanbieden via het platform. De betaling van de fotograaf gebeurd ook via het platform, Kodak introduceert hiervoor de digitale munt de Kodak Coin.

Kodak Coin en ICO

Via Initial Coin Offering (ICO) is de cryptomunt vanaf 31 januari beschikbaar, welke in eerste instantie voor grote investeerders beschikbaar is. Daarnaast komen er op het hoofdkantoor in New York computers te staan om bitcoins te minen. Tijdens de technologiebeurs CES presenteerde Kodak tevens een bitcoin-mining apparaat. De zogenaamde 'Kashminer' wordt gemaakt door het bedrijf Spotlite en draagt het merk van Kodak. 

 

 

De aankondiging van dit nieuwe systeem en de cryptomunt werd enthousiast ontvangen, de koers van Kodak steeg met bijna 80 procent. De verwachting is dat de koersstijging door zal zetten, net zoals andere aandelen die zich toeleggen op de blockchain of cryptomunten