Handel in coins is niet te laat

Een veel gestelde vraag is of het te laat is om te starten met de handel in cryptocoins. Het antwoord is kort en krachtig: nee! Er is namelijk nog veel winst te behalen. Het is wel verstandig om verder te kijken dan alleen Bitcoin. Natuurlijk heeft Bitcoin een groot marktaandeel en is het de munt met een enorme naamsbekendheid. Ook in deze munt zit nog veel rek volgens de kenners, maar ook andere cryptocoins bieden kansen.

Handelen in Bitcoins

De Bitcoin is vaak onderwerp van gesprek. Al vaker werd gezet dat de grens is bereikt. 1.000 euro zou de bovengrens zijn, later werd 5.000 euro geroepen als bovengrens. Inmiddels wordt een grens van 10.000 euro geroepen. Op het moment dat je nu instapt is er dus nog een groeiverwachting van zo’n 25%. Er zijn weinig investeringen waar zo’n hoge opbrengstpotentie in zit. Natuurlijk zijn cryptocoins zoals Bitcoins grillig door de continue prijsschommelingen, maar op de langere termijn is er sprake van een stijgende lijn.

Handelen in andere cryptocoins

Het is zeker de moeite om ook eens andere coins te kijken. Er zijn namelijk honderden coins op de markt, waarvan er een aantal zijn met flinke potentie. De eerste vraag die je je moet stellen is: ga je voor de quick wins of de long run.

Quick wins: je kiest voor het vaak kopen en verkopen van coins. Door op het juiste moment te kopen en te verkopen, pak je steeds kleine opbrengsten. Je koopt op het moment dat een munt een klein dal heeft bereikt en verkoopt weer op een piekmoment. Deze handelswijze in wat tijdsintensiever. Er zijn zelfs handelaren die een munt binnen het uur kopen en weer verkopen. Deze manier van handelen kun je met elke mogelijke munt doen. Elke coin heeft namelijk pieken en dalen.

 

Long run: heb je wat minder tijd? Kies dan voor de long run. Dat betekent dat je een munt koopt en gedurende een langere periode in je wallet laat staan. Je laat kleine dallen en pieken passeren en gaat voor de koersstijging van de munt op de lange termijn. Long run handelen doe je met munten die stabieler van aard zijn (optie 1) of die door kenners of nieuwsberichten een succesvolle toekomst worden toegedicht (optie 2). In geval van optie 1 ga je op onderzoek uit naar munten die stabiel zijn. Een belangrijke factor is dan de jaargrafiek. Laat de grafiek een rustige stijgende lijn zien dan heb je een goede munt te pakken voor de long run.

Start handel bitcoins

Uit de praktijk

Zelf heb ik momenteel 3 coins in bezit. Aan de hand van dit voorbeeld laat ik zien dat het nog steeds niet te laat is om te beginnen met de handel in Bitcoins of andere cryptocoins. De munten die ik op dit moment heb:

Bitcoin Cash (BCC)

Gekocht op 4 november 2017. Waarde van 1 BCC op dat moment was 554 euro. Op de dag dat ik dit artikel schrijf (25 november 2017) staat de koers 1401 euro. Deze coin is dus 2,5 keer zo veel waard geworden in precies 3 weken tijd! Anders gezegd: een koersstijging van maar liefst 152%!

LiteCoin (LTC)

Gekocht op 8 november 2017. 1 Litecoin was op dat moment 54 euro. Op 25 november staat de koers op 74 euro. Een stijging van 37%.

Particle (PART)

Vorige week heb ik een derde coin toegevoegd aan mijn ‘verzameling’: Particle. Deze heb ik gekocht op het moment net een dipje achter de rug had. Op 9 november was de waarde van 1 PART namelijk 9 euro. Ik heb de munt gekocht toen deze op 7,70 euro stond. De munt is helaas nog nauwelijks in waarde gestegen, maar als ik kijk naar de lange termijn koers van deze munt dan heb ik er wel vertrouwen in dat deze in waarde zal gaan stijgen. De munt is stabiel en laat een lichte stijging zien. Een ander voordeel van deze munt is dat deze goedkoop is. Als deze munt eenmaal gaat stijgen dan kan het hard gaan.

 

Ik kies zelf meestal voor de long run, tenzij zich een buitenkansje voor doet. Een buitenkansje is als er een waardestijging wordt verwacht bij een bepaalde munt, bijvoorbeeld als een munt positief in het nieuws komt. Over het algemeen zie ik een de handel in cryptocurrency als een verkapte vorm van sparen/beleggen. Banken bieden niet tot nauwelijks spaarrente en beleggen is te ver van mijn bed. De handel/investering in cryptocoins is simpel en overzichtelijk. Je zit niet vast aan ingewikkelde contracten en je kunt starten, stoppen en switchen op elke gewenst moment.