G20 Top praat over crypto currency

De G20 Top in Buenos Aires is op 19 en 20 maart samen voor een internationaal overleg. De machtigste landen ter wereld nemen hieraan deel, waaronder de Verenigde Staten, Rusland en China. Anders dan het getal 20 doet vermoeden bestaat de vaste kern uit 19 landen. De samenstelling is bepaald op basis van meerdere factoren. Kort gezegd bestaat de lijst uit landen die een belangrijke rol vertolken in de wereldeconomie. Ook is gekeken naar een goede balans verdeeld over de verschillende werelddelen.

Tijdens deze Top van de G20 werd ook het onderwerp crypto currency’s uitgebreid behandeld. Dit heeft de cryptomarkt al enige tijd flink bezig gehouden. Op 19 maart kwam al het verlossende woord van de voorzitter van de G20 Top. Crypto valuta vormen geen gevaar voor de wereldeconomie.
G20 top nieuws Bitcoin
G20 top in Argentinië

G20-Landen lijst

De G20 bestaat uit de grootste (en kapitaalkrachtigste) landen ter wereld. Periodiek komen politieke kopstukken van deze landen samen om wereldvraagstukken te bespreken. Dit keer stond ook de Bitcoin op de agenda. De landen die tot de G20 behoren zijn:

 

 1. Argentinië
 2. Australië
 3. Brazilië
 4. Canada
 5. China
 6. Frankrijk
 7. Duitsland
 8. India
 9. Indonesië
 10. Italië
 11. Japan
 12. Mexico
 13. Rusland
 14. Saudi-Arabië
 15. Zuid-Afrika
 16. Zuid-Korea
 17. Turkije
 18. Verenigde Staten (USA)
 19. Verenigd Koninkrijk (UK)

Daarnaast zijn er voor het topoverleg in 2018 ook een aantal extra landen uitgenodigd, te weten:

 

 1. Chili
 2. Jamaica
 3. Nederland
 4. Rwanda
 5. Senegal
 6. Singapore
 7. Spanje

 

 

Resultaat en reactie landen

Uit de G20 Top is geen uniforme aanpak gekomen. Verder is duidelijk geworden dat veel landen cryptovaluta niet als een gevaar zien en zelfs potentie zien in de mogelijkheden die Blockchain technologie kan bieden. Onder de landen die onderdeel uitmaken van de G20 heerst wat verdeeldheid en elk land zal een eigen werkwijze kiezen om cryptovaluta te accepteren en/of reguleren. 

 

Van de 20 vaste leden van het internationale topoverleg en een selectie landen die op uitnodiging de G20 top hebben bijgewoond is de score zeer positief ontvangen in de crypto-wereld. Ruim 80% van de 26 landen heeft namelijk aangegeven cryptocoins te legaliseren of zich neutraal op te stellen. 4 landen hebben besloten om crypto's binnen strenge richtlijnen toe te staan ('restricted'). Alleen China heeft gemeld crypto's te verbieden. Diverse cryptowatchers verwachten dat de reden hiervoor is dat China zelf met een digitale munt gaat komen en op deze wijze alle concurrentie in één keer wil uitschakelen.

Nieuws G20 Top

Deze uitspraak betekent goed nieuws voor de gehele cryptomarkt en dat was duidelijk te zien aan de koersen. Na het bericht uit Buenos Aires gingen de koersen van de Bitcoin en bijna alle andere coins (altcoins) flink omhoog. Er werden stijgingen genoteerd van 10% tot wel 30%.

Het mag een succes worden genoemd en dat had de markt ook wel nodig. Dit lijkt een eerste stap naar een stabiele markt.