Wat is cryptocoin staking?

Staking van cryptocoins, ineens was het er. Veel handelaren zagen het verschijnen op de exchange website waarop ze handelen. Er waren zelfs Nederlandse handelaren die schrokken van de term, want staking in het Nederlands heeft een heel andere betekenis dan de Engelse uitleg. Dan komen we direct op het onderwerp uitspraak. Het is dus niet de Nederlandse uitspraak, dus wees gerust: er wordt niet gestaakt. Je spreekt het uit als “stee king”.

 

Staking crypto uitleg

Staking is een nieuwe toevoeging op het handelsplatform van crypto valuta. Waar de meeste handelaren hun winst behaalden uit de inkoop en verkoop van currencies op het juiste moment, wordt je met staking juist beloond om je valuta vast te houden. Je krijgt een soort van rente uitgekeerd, wanneer je coins vasthoudt. Je kunt het vergelijken met de rente die je ontvangt op spaargeld.

 

Het is een goede en slimme toevoeging. Enerzijds beloon je dus trouwe bezitters van de coin en het maakt de cryptomarkt extra interessant voor mensen die spaargeld hebben staan waar geen rente op wordt verkregen. In zo’n geval is het dus interessant om je euro’s in te ruilen voor crypto. 

 

Het is natuurlijk niet alleen een financiële geste naar de coin eigenaren. Crypto munten zijn namelijk veel meer dan digitale valuta. Er zit een diepere technologische gedachte achter in de vorm van een netwerk dat voor tal van toepassingen gebruikt kan worden. Door coin bezitters te stimuleren (en dus te belonen via staking) om de munt langer vast te houden, wordt het netwerk van de munt versterkt en dat is goed voor de kracht, werking en continuïteit.

Aandachtspunten

Staking wordt aangeboden door steeds meer exchanges. Het is wel een vrije keuze. Je kunt namelijk aangeven of je je coins wilt inzetten voor staking. Het is goed om te weten dat het op dat moment dus niet mogelijk is om met deze coins te handelen. Te zijn als het ware ‘gelockt’. Bij Staking via een exchange heb je er geen omkijken naar. Je ontvangt periodiek je fee en de exchange, die jouw coins als het ware inbrengt in een grote pool, regelt het verder.

Lucratieve investering

Staking maakt investeren in crypto nog interessanter, vooral ook als je houdt van stabiliteit in plaats van steeds te handelen. Kies een stabiele coin en zet je euro’s om naar deze gewenste valuta. Vanaf dat moment gaat de staking van start. Een populaire exchange die gebruik maakt van staking is Bitvavo, waar je tot wel 10,5% rente op jaarbasis krijgt. Dat maakt het tot een zeer interessante money-maker.

 

Direct naar Bitvavo >>>