Populaire crypto munten onder professionele beleggers

Populaire crypto munten... Er zijn inmiddels meer dan 1.000 varianten van de cryptovaluta in omloop door de ontstane hype wereldwijd en de run op de populaire crypto munten. Hoe kan je de eendagsvliegen van de echte kanshebbers onderscheiden? In dit artikel geven we een overzicht van populaire cryptocoins die worden aanbevolen door professionele beleggers.

 

Cryptomunten zijn in omloop op computernetwerken buiten de overheden en banken om. Door de zogenaamde blockchain technologie worden registers bijgehouden en de transacties van de digitale valuta berekend. De bekendste cryptovaluta is nog altijd de Bitcoin. Er begint echter een verschuiving te ontstaan. Veel mensen kijken verder dan alleen de Bitcoin. De redenen hiervoor lopen uiteen. Voor de echte handelaren zijn er coins die veel meer groeipotentie hebben dan de Bitcoin. Ook kijken beleggers steeds vaker naar interessante, kansrijke projecten achter de crypto's. 

 

Als je kijkt naar de marktwaarde van de huidige cryptomunten dan bezit een top 5 de grootste deel van de cryptovaluta markt. Uiteraard hebben we het dan in de eerste plaats over de Bitcoin, daarnaast zijn bekende cryptomunten Ethereum, Bitcoin Cash (een afsplitsing van Bitcoin), Ripple en Litecoin. Wanneer we kijken naar de marktwaarde, nemen we vooral de dagkoersen onder de loep. Wat moeilijk te zeggen valt, is welke digitale munten op de lange termijn echt succesvol worden. Meerdere factoren zoals kennis, emotie en, gevoel en interesse spelen een rol.

 

Populaire crypto coins

Top 6 populairste coins

 

The Huffington Post heeft een onderzoek gedaan onder tien professionele beleggers en blockchain experts onder cryptovaluta. Door te vragen naar hun top 3 favorieten, kwam er een lijst met 30 aanbevelingen uit. Er bleek weinig overlap te zijn in de uiteindelijke rangschikking.

 

In totaal werden er door de tien experts vierentwintig cryptomunten genoemd, slechts zes daarvan werden door één kenner genoemd, met twee aanbevelingen.

Helaas zijn de meningen onder de experts nogal verdeeld, wat ook iets zegt over de prille cryptomarkt. Wat opvalt is dat Ethereum, momenteel de nummer twee op de cryptomarkt maar slechts door één expert wordt genoemd als de munt van de toekomst.

 

Hieronder nemen we de top zes kort door met uitspraken van de experts:

 

  1. Bitcoin (BTC), volgens Brad Mills van Fund Strategist Alphabit: “Dit is de oorspronkelijke blockchain die ontworpen was en is als een vorm van geld”.
  2. Ripple, “Internationale betalingen nemen een tijdsbeslag van dagen en er worden hoge commissies voor gerekend. XRP (Ripple) kan waarde binnen enkele seconden overal ter wereld verplaatsen, en het kost maar een paar cent”. Aldus Logan Kugler, managing partner bij General Crypto.
  3. Litecoin (LTC), “De code lijkt zoveel op die van Bitcoin, dat Litecoin kan profiteren van de verbeteringen van het netwerk van Bitcoin ontwikkelaars” volgens Spencer Bogart, directeur en hoofd onderzoek van Blockchain Capital.
  4. Monero, “Ik zie XMR (Monero) erg populair worden bij gebruikers die volledig anoniem transacties willen doen” zegt Logan Kugler, managing partner bij General Crypto.
  5. Decred (DCR). Romano, handelaar in cryptocurrency en hoofdontwikkelaar van Viacoin zegt hierover: “Decred gaat binnenkort gebruik maken van het ‘Lightning Network’. Je kunt dan kosteloos zeer kleine transacties doen”.
  6. Ubiq (UBQ). “Als de Ethereum-rage voorbij is en het vertrouwen in dat platform verdwijnt, zal het veilige en foutloze netwerk van Ubiq een werkbaar alternatief bieden voor slimme contracten” volgens “notsofast”, een gerespecteerde handelaar in cryptovaluta op Twitter. 

Populaire crypto munten kopen

De bovengenoemde top-6 van populaire crypto coins is te koop op diverse exchanges. Wil je een centrale plaats hebben waar je alle genoemde coins kunt kopen en verhandelen? Kijk dan eens naar de Litebit Exchange. Klik op onderstaande button.