Nieuws · 01. januari 2022
Russische bank Sber introduceert eerste blockchain-gerichte ETF
Sber, het door de Russische overheid gesteunde bedrijf en de grootste bank van het land, lanceert een op blockchain gerichte ETF (exchange traded fund). Deze ETF is gekoppeld aan diverse bedrijven, zoals hardware- en softwareleveranciers voor het minen en uitgeven van crypto-activa.
Nieuws · 29. december 2021
Litebit: listing 15 nieuwe crypto munten
Litebit heeft in één keer 15 nieuwe populaire crypto toegevoegd aan het LiteBit platform. In deze lijst staan een aantal coins die hoog op het verlanglijstje staan van de handelaren die dit platform gebruiken. Daar heeft Litebit naar geluisterd.
Nieuws · 17. december 2021
De Federal Reserve gaat naar verwachting voor renteverhoging
The Federal Reserve zal naar verwachting komende woensdag een drastische beleidswijziging bekend maken die de weg vrijmaakt voor een eerste renteverhoging volgend jaar. Aandelenmarkten verwachten dat ‘de Fed’ de afbouw van haar obligatie-opkoopprogramma zal versnellen en de einddatum zal veranderen van juni naar maart.
Nieuws · 11. december 2021
Cryptokoorts: kijkje in de keuken op Videoland
Cryptokoorts is een documentaire op Videoland en is een echte ‘must-see’ voor (beginnende) Nederlandse cryptohandelaren. De lovers en de haters komen aan het woord. Je ziet de succesverhalen, de mensen die er niet aan beginnen en de mensen die de mist in zijn gegaan. Het geeft een reëel beeld van de handel in Bitcoins en altcoins.
Nieuws · 01. november 2021
Bitcoin nodes nader toegelicht?
Bitcoin node, wat is dat? Het is zeker niet nodig om de hakken in het zand te zetten als je niet technisch bent aangelegd. Zo spannend is een node namelijk niet. Veel (potentiële) handelaren kijken vol aandacht naar miners en waarom ‘proof of work’ zo van belang is voor het globale netwerk. Wat vaak wordt vergeten is dat de kracht van het netwerk juist de combinatie is van vele kleine schakels, lees: nodes.
Nieuws · 29. oktober 2021
Leverage trading, wat is dat?
Leverage trading is een relatief nieuwe term in de wereld van crypto. Letterlijk vertaald is dit hefboomwerking. Vooropgesteld: deze manier van handelen is niet geschikt voor beginnende handelaren. Het is namelijk van belang dat je de risico’s en trends kunt inzien en inschatten en op basis daarvan je keuzes maakt.
Nieuws · 03. september 2021
Ruim 3,5 miljoen Nederlanders denken aan investeren in Bitcoin
Investeren in Bitcoin of andere cryptomunten, heb je dat wel eens overwogen. De kans is groot, zo blijkt uit onderzoek. De magie van cryptovaluta heeft een enorme aantrekkingskracht. De prijs van Bitcoin is ook al jaren onderwerp van discussie en inmiddels is bijna iedereen in Nederland bekend met deze cryptomunt. Maar wordt Bitcoin eigenlijk gezien als gebakken lucht of als een veilige haven?
Nieuws · 17. augustus 2021
Anycoindirect uit Veghel nieuwe sponsor van PSV
Anycoindirect uit Veghel is een nieuwe sponsor van PSV geworden. Dat heeft sportmarketeer Chris Woerts bekend gemaakt tijdens Veronica Inside. De reden dat PSV voor deze crypto-partij heeft gekozen, is dat de club zich graag wil verbinden aan groeiende ondernemers uit de regio.
Nieuws · 16. juli 2021
Wat is FIAT?
Fiat is een term die je al snel tegen komt als je start met de handel in crypto. Wat is Fiat? Wat kun je ermee en waar komt de term vandaan? Het is belangrijk dat je, ook al is het in de basis, op de hoogte bent van de veelgebruikte termen die in de cryptobranche worden gehanteerd. Fiat behoort absoluut tot de basistermen die je moet kennen.
Nieuws · 08. juli 2021
Wat is ETF?
Een ETF, ook wel tracker genoemd, staat voor: Exchange Traded Fund. In de financiële branche, bijvoorbeeld voor het beleggen (waar handelen in crypto een onderdeel van is). ETF is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt.

Meer weergeven