Nieuws · 01. mei 2022
NFT: risico en gevaren
NFT kopen, hoe werkt dat? Wat kun je ermee en hoe werkt de techniek achter deze nieuwe trend? Welke risico’s en gevaren zijn er. Voordat je aan de slag gaat en je onderdompelt in deze nieuwe hype, is het belangrijk te weten wat de risico’s zijn. Deze Non-Fungible Tokens zijn in korte tijd zeer populair geworden en er gaat ontzettend veel geld in om. Er is een levendige handel ontstaan in digitale kunstobjecten en andere creatieve toepassingen, zoals muziek en afbeeldingen.
Nieuws · 31. maart 2022
Is crypto nog een hype?
Cryptocoins bestaan inmiddels een aantal jaren. Zeker in de beginperiode was het een ware hype. Niemand wist waarin hij of zij investereerde. Het was een product voor gelukzoekers. In die tijd kon je nog een pizza kopen voor een paar Bitcoin. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons.
Nieuws · 30. maart 2022
Bitvavo ontvangt Gouden Stier Award voor Beste Crypto Exchange
Bitvavo heeft dinsdagavond 29 maart de Gouden Stier Award van IEX gewonnen in de categorie ‘Beste Crypto Exchange’. De onderscheiding wordt sinds 2007 elk jaar uitgereikt aan aanbieders van financiële producten, services en platformen. Eerder wonnen onder andere ABN AMRO, Saxo Bank en BNP Paribas.
Nieuws · 19. maart 2022
Is proof of stake de toekomst?
Proof of stake, is dat de toekomst? De ECON-commissie heeft tegen een wijzigingsvoorstel gestemd voor MiCA (Markets in Crypto Assets) dat Bitcoin uit de EU zou hebben verbannen. Het idee om de crypto-regelgeving in de hele EU te harmoniseren is een goede stap, omdat het bedrijven, investeerders en consumenten duidelijkheid geeft. Er zijn echter ook zorgen geuit door de Green Party.
Nieuws · 16. februari 2022
Gaat Google Pay crypto valuta adopteren?
Google, Apple en Amazon zijn drie grootmachten in de internationale technologiebranche. Tot op heden hebben deze partijen zich terughoudend opgesteld richting Bitcoin en andere crypto valuta. Het is gangbaar dat deze grote partijen wachten tot een nieuwe trend zich heeft bewezen en pas dan instappen. Dat gebeurt ook vaak bij nieuwe software toepassingen.
Nieuws · 01. januari 2022
Russische bank Sber introduceert eerste blockchain-gerichte ETF
Sber, het door de Russische overheid gesteunde bedrijf en de grootste bank van het land, lanceert een op blockchain gerichte ETF (exchange traded fund). Deze ETF is gekoppeld aan diverse bedrijven, zoals hardware- en softwareleveranciers voor het minen en uitgeven van crypto-activa.
Nieuws · 29. december 2021
Litebit: listing 15 nieuwe crypto munten
Litebit heeft in één keer 15 nieuwe populaire crypto toegevoegd aan het LiteBit platform. In deze lijst staan een aantal coins die hoog op het verlanglijstje staan van de handelaren die dit platform gebruiken. Daar heeft Litebit naar geluisterd.
Nieuws · 17. december 2021
De Federal Reserve gaat naar verwachting voor renteverhoging
The Federal Reserve zal naar verwachting komende woensdag een drastische beleidswijziging bekend maken die de weg vrijmaakt voor een eerste renteverhoging volgend jaar. Aandelenmarkten verwachten dat ‘de Fed’ de afbouw van haar obligatie-opkoopprogramma zal versnellen en de einddatum zal veranderen van juni naar maart.
Nieuws · 11. december 2021
Cryptokoorts: kijkje in de keuken op Videoland
Cryptokoorts is een documentaire op Videoland en is een echte ‘must-see’ voor (beginnende) Nederlandse cryptohandelaren. De lovers en de haters komen aan het woord. Je ziet de succesverhalen, de mensen die er niet aan beginnen en de mensen die de mist in zijn gegaan. Het geeft een reëel beeld van de handel in Bitcoins en altcoins.
Nieuws · 01. november 2021
Bitcoin nodes nader toegelicht?
Bitcoin node, wat is dat? Het is zeker niet nodig om de hakken in het zand te zetten als je niet technisch bent aangelegd. Zo spannend is een node namelijk niet. Veel (potentiële) handelaren kijken vol aandacht naar miners en waarom ‘proof of work’ zo van belang is voor het globale netwerk. Wat vaak wordt vergeten is dat de kracht van het netwerk juist de combinatie is van vele kleine schakels, lees: nodes.

Meer weergeven