Periodiek kopen op Bitvavo
Nieuws · 05. februari 2024
Bitvavo biedt een handige functie voor automatisch kopen van cryptovaluta vanuit je EUR-saldo, bekend als Periodiek Aankopen. Deze functie, vaak genoemd als Dollar-Cost Averaging (DCA) op platforms waar de basisvaluta de Amerikaanse dollar is, maakt het mogelijk om te investeren in cryptovaluta zonder voortdurend de markt te hoeven volgen.
Bitcoin Core-ontwikkelaar stapt terug uit Lightning Network vanwege "moeilijk dilemma"
Nieuws · 23. oktober 2023
Antoine Riard is van mening dat de Bitcoin-gemeenschap voor een "moeilijk dilemma" staat, aangezien een nieuwe klasse van vervangingsaanvallen de Lightning Network bedreigt. Beveiligingsonderzoeker en ontwikkelaar Antoine Riard stapt uit het ontwikkelingsteam van het Lightning Network, waarbij hij verwijst naar beveiligingsproblemen en fundamentele uitdagingen voor het Bitcoin-ecosysteem.

Militante groeperingen ontvangen miljoenen in cryptovaluta voor aanval op Israël
Nieuws · 14. oktober 2023
Uit recente bevindingen blijkt dat militante pro-Palestijnse groeperingen, waaronder Hamas, Hezbollah en de Palestijnse beweging Islamitische Jihad (PIJ), naar schatting meer dan 142 miljoen dollar (ongeveer 134 miljoen euro) in cryptovaluta hebben ontvangen voorafgaand aan de recente aanval op Israël.
Nederlandse klanten van het Amerikaanse crypto platform Gemini moeten alternatief zoeken
Nieuws · 09. oktober 2023
Gemini, een in de V.S. gevestigde crypto exchange, heeft aan hun Nederlandse gebruikers laten weten dat het de Nederlandse markt gaat verlaten.

Top 10 AI-tokens
Nieuws · 23. september 2023
Artificial Intelligence (AI) neemt een enorme vlucht, zowel in het bedrijfsleven, onder consumenten en ook in de wereld van crypto. Nieuwe technologie vormt de basis en daarin vinden AI en blockchain elkaar. Bovendien kan het een mooi platform zijn en worden voor nieuwe software toepassingen die snel naam willen maken.
Losgeld betalen na een cyberaanval
Nieuws · 12. juni 2023
Losgeld betalen na een cyberaanval moet gezien worden als een laatste redmiddel. Het is een doel van hackers om een IT-omgeving van een bedrijf plat te leggen met behulp van een ramsomware aanval. Daarbij wordt vaak gebruik gemaakt van een cryptolocker.

LiteBit beëindigt activiteiten en helpt klanten met overstappen  naar Bitvavo
Nieuws · 05. juni 2023
Vanwege marktontwikkelingen zal het cryptoplatform LiteBit alle activiteiten beëindigen en klanten de mogelijkheid bieden om hun cryptocurrencies over te zetten naar Bitvavo. Cliënten worden tijdens het overdrachtsproces actief geïnformeerd en volledig ondersteund.
Wat is Decentralized Autonomous Organization?
Nieuws · 02. mei 2023
Een Decentralized Autonomous Organization (DAO) is een organisatiestructuur die gebruik maakt van blockchain technologie en smart contracts om de taken van een traditionele organisatie uit te voeren zonder een centrale autoriteit of een menselijke tussenpersoon.

Wat is de Shapella upgrade?
Nieuws · 08. april 2023
Shapella is een Ethereum upgrade waarmee gebruikers hun ETH stortingen kunnen ‘unstaken’ van Staking contracten op Ethereum’s Proof of het Stake netwerk. Stakers fungeren als validators en verdienen het recht om transacties in het netwerk te valideren door hun "inzet" van Ethereum te vergrendelen. De upgrade bevat wijzigingen in de uitvoeringslaag, de consensuslaag en de engine API.
Wat is CeFi?
Nieuws · 04. januari 2023
Er zijn twee grote sectoren van de crypto-industrie die niet noodzakelijkerwijs met elkaar concurreren, maar elkaar juist aanvullen. De ene is DeFi, een afkorting van Decentralized Finance, en de andere is CeFi, wat staat voor Centralized Finance. Omdat beide een belangrijke rol spelen bij encryptie, willen we je in dit artikel kennis laten maken met CeFi. Wat is gecentraliseerde financiering, hoe verschilt het van DeFi en wat biedt het?

Meer weergeven