Bitvavo: exchange review

Bitvavo is een populaire cryptocurrency exchange die volledig in het Nederlands beschikbaar is. Hierop kunnen handelaren crypto valuta kopen en verkopen zoals Bitcoin en 60+ altcoins binnen de eurozone. Het bedrijf is eind 2017 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de toonaangevende cryptocurrency exchange in Nederland en een van de leidende exchanges in Europa. Het bedrijf heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd en lijkt een veelbelovende toekomst te hebben, kijkend naar het gebruiksvriendelijke platform, de ondersteuning van fiat-valuta's en meerdere betalingsoplossingen en één van de laagste handelskosten van alle grote fiat exchanges. Alle voorwaarden zijn dus aanwezig voor prettig en veilig handelen. 

 

Volgens de ‘Wat is Bitvavo’ pagina heeft Bitvavo als doel om het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals Bitcoin zo snel, gemakkelijk en veilig mogelijk te maken. Het team van ingenieurs van het platform optimaliseert en breidt voortdurend services uit om ervoor te zorgen dat het bedrijf dit doel bereikt en koploper blijft onder de Europese exchanges voor cryptocurrency. 

 

1. Inleiding over Bitvavo

Bitvavo B.V. is een zogeheten fintech-bedrijf gevestigd in Amsterdam, Nederland, gespecialiseerd in het kopen en verkopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies. De organisatie valt dus binnen de Nederlandse en Europese wetgeving.

 

Het Bitvavo-team is ervan overtuigd dat er, ondanks de recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies, nog steeds een enorme kenniskloof bestaat tussen het technische blockchain-ecosysteem en de meerderheid van onze samenleving. De techniek is van grote waarde voor de technologische ontwikkelingen in de wereld op het gebied van zaken doen, transacties en gegevensuitwisseling.

 

Om deze kloof met succes te overbruggen en de verschuiving van het technologische paradigma die momenteel aan de gang is op een inclusieve manier te helpen vergemakkelijken, heeft Bitvavo een gebruiksvriendelijk portaal gebouwd waarmee klanten gemakkelijk en veilig kunnen deelnemen aan de nieuwe digitale economie. Dit gebruiksvriendelijke platform is uitgegroeid tot toonaangevende cryptocurrency exchange in Nederland en één van de toonaangevende fiat naar crypto exchanges in Europa. Eenvoud en betrouwbaarheid zijn belangrijke kernwaarden.

Bitvavo review

2. Bitvavo Services

Bitvavo biedt diverse services die op de volgende wijze kunnen worden verdeeld: 

A. Bitvavo exchange service

De belangrijkste service die Bitvavo biedt, is een exchange service voor het kopen en verkopen van cryptocoins. Nieuwe gebruikers van cryptocurrency merken vaak dat ze hun eerste Bitcoin via Bitvavo kopen dankzij de reputatie van het bedrijf, de relatief vriendelijke gebruikersinterface en zeer lage handelskosten. Dat maakt handelen prettig en toegankelijk. 

B. Bitvavo geavanceerde exchange service (voor ervaren gebruikers)

Naast de gebruikelijke Bitvavo-exchangediensten biedt het ook een cryptocurrency-handelsplatform. In tegenstelling tot de traditionele Bitvavo-uitwisselingsservice, die het kopen van cryptocurrencies tegen een premium vereenvoudigt, is Bitvavo geavanceerd gericht op meer ervaren gebruikers. 

 

Met de Bitvavo geavanceerde exchange service kunnen gebruikers verschillende cryptocurrencies verhandelen, waaronder BTC, ETH, LTC, BCH en XRP. De handelskosten zijn laag en er zijn ook geavanceerde handelsopties.  Dat maakt deze exchange heel populair, want je kunt eenvoudig starten en doorgroeien indien gewenst. 

C. Bitvavo wallet

Bitvavo biedt gehoste wallets die zijn geïntegreerd in uw Bitvavo-account. Daarom hoeft u niet langer uw eigen wallet te hebben, wat het makkelijker maakt om te beginnen met handelen in cryptocurrency. Als u echter liever volledig onafhankelijk bent, is het natuurlijk mogelijk om uw gekochte cryptovaluta op te nemen naar uw persoonlijke wallet. 

Bitvavo wallet

3. Valuta en Betaalmethoden

Bitvavo accepteert de volgende fiat-valuta's: 

 • Euro 

Stortingen kunnen worden gedaan via de volgende betaalmethoden:: 

 • Bancontact 
 • Credit card 
 • EPS 
 • Giropay 
 • iDeal 
 • MyBank 
 • Sepa transfer 
 • Sofort 

 

Alle betalingen die met één van de bovengenoemde betaalmethoden zijn voldaan, worden onmiddellijk aan uw account toegevoegd, behalve een SEPA-overschrijving. Een SEPA-overschrijving kan tot 24 uur duren. Als het gaat om cryptocurrencies, ondersteunt Bitvavo momenteel 156+ cryptocurrencies. Naar Bitvavo

4. Handelskosten per transactie

Bitvavo rekent handelskosten van maximaal 0,25% voor de uitvoering van transacties op hun platform. Dit geldt voor zowel de basis exchange als de geavanceerde exchange. 

 

De handelskosten kunnen echter zelfs lager zijn als u Bitvavo vaker gebruikt. In dit opzicht zijn de verschillende tariefniveaus zoals toegepast door Bitvavo belangrijk. De tariefniveaus zijn als volgt verdeeld: 

crypto handelskosten

5. De ondersteunde landen

De diensten zoals aangeboden door Bitvavo zijn beschikbaar voor alle inwoners van de EU die zich binnen de SEPA-zone bevinden. Dit betekent alle EU-lidstaten plus: 

o IJsland; 

o Liechtenstein; 

o Noorwegen; 

o Zwitserland; 

o Monaco. 

 

6. Staking uitleg

Bitvavo biedt off-chain en on-chain stakingdiensten aan welke we samen de stakingdiensten noemen. De off-chain stakingdiensten bieden de mogelijkheid om rewards te verdienen door de digitale valuta's op uw Bitvavo-account ter beschikking te stellen. De on-chain stakingdiensten bieden de mogelijkheid om actief bij te dragen aan het goedkeuren van transacties (vergelijkbaar met minen) op een 'proof-of-stake'-blockchain. Op deze blockchains kan iedereen met een minimum aan bepaalde digitale valuta transacties valideren om hiervoor staking rewards te krijgen. Uitleg staking

7. Klantenservice, kennisuitwisseling en beoordelingen

Bitvavo heeft een zeer uitgebreide kennisbank. De meeste standaard vragen worden daar beantwoord. Als u uw antwoord niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met Bitvavo via de live chat en e-mail ondersteuning voor specifieke problemen. Het team van Bitvavo heeft een goede beschikbaarheid in 6 verschillende talen en is bereikbaar tussen de volgende tijdsloten: 

 • Werkdagen tussen 09.00 uur en 23.00 uur. 
 • Zaterdag en zondag tussen 09:00 en 23.00 uur. 

Wat echt interessant is om te zien, is dat waar de meeste cryptocurrency-exchanges op zijn best een gemiddelde klantbeoordeling krijgen, Bitvavo het voor elkaar krijgt met een 'Excellent'-beoordeling op basis van 2000+ beoordelingen op TrustPilot, en dat is niet iets dat lichtvaardig moet worden opgevat. 

 

Bitvavo beoordelingen

8. Conclusies

Bitvavo is eenvoudig en makkelijk te gebruiken. Het bedrijf heeft veel tijd en geld geïnvesteerd om hun gebruikerservaring soepel te maken en dat zie je terug op het platform. Dit maakt het echt geschikt voor nieuwkomers in Cryptocurrency. Vooral rekening houdend met alle ondersteunde betalingsoplossingen. 

 

Omdat het bedrijf lage handelskosten rekent, lijkt het ook een solide manier om te handelen voor ervaren handelaren. Zeker omdat ze geavanceerde exchangediensten aanbieden. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat ze alleen Euro als fiat pair aanbieden, wat het minder aantrekkelijk maakt voor inwoners buiten de EU. 

Samenvattend lijkt Bitvavo een van de best beschikbare keuzes als je geïnteresseerd bent in het kopen of verhandelen van cryptocurrencies. 

 

Ga direct aan de slag

 

Als je interesse hebt in de nieuwe digitale economie, dan is Bitvavo een uitstekende keuze. Bezoek de website en klik op "Aanmelden" om te beginnen. Hier wordt gevraagd een formulier in te vullen en het account te activeren. Eenmaal geactiveerd, kun je gemakkelijk geld op het account storten via een van de ondersteunende betalingsoplossingen en de aangewezen cryptocurrency kopen. 

 

Bitvavo heeft momenteel een speciale actie waardoor u uw eerste cryptocurrencies kunt kopen tot een waarde van EUR 1.000 zonder handelskosten