Populaire exchanges

Exchanges zijn er in overvloed. De verschillen zijn echter groot en daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken alvorens je geld gaat storten of coins gaat aankopen. 


Cryptocoins koop je via een exchange, ook wel broker genoemd. Dit kun je vergelijken met een wisselkantoor zoals GWK waar je je eigen valuta (zoals de Euro of de Dollar) kunt omwisselen naar andere valuta zoals de Japanse Yen. Vroeger waren (grens)wisselkantoren een gemeengoed, maar sinds de invoering van de Euro zijn zeer veel munten zoals de Gulden, de Frank en de Mark verdwenen. Online coins brengen daar nu verandering in. 

 

De traditionele wisselkantoren zijn flink in aantal gedaald na de invoering van de Euro. Met de opkomst van cryptocoins zoals de Bitcoin schieten de wisselkantoren weer als paddestoelen uit de grond, niet fysiek maar digitaal. In de vorm van Exchanges, de handelsplaats voor crypto.

Exchanges - Brokers - handelen - kopen - verkopen

De markt van de cryptocoin is nog relatief jong. Daarom is het belangrijk om alleen te handelen via exchanges die betrouwbaar zijn. Er bestaan namelijk vele internationale exchanges die (nog) niet als betrouwbaar te boek staan of qua performance of veiligheid te wensen overlaten. De handel in cryptocoins gaat al snel om hoge bedragen en je wilt er zeker van zijn dat je veilig kunt handelen. Daarom tref je hieronder een overzicht van Exchanges die door de 'gemeenschap' als geschikt zijn beoordeeld.

Bitvavo

Litebit exchange

Bitvavo heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de populairste Nederlandse exchange voor het kopen en verkopen van Bitcoin en een breed aantal altcoins. Je kunt gemakkelijk een storting via iDeal, waarna je zonder wachttijd aan de slag kunt met handelen. 

BLOX

Ontworpen als een alles-in-één app, maakt BLOX het handelen in crypto's moeiteloos voor haar gebruikers. Het platform is speciaal ontworpen met het oog op gebruiksgemak, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende handelaren en prettig is en blijft als je meer ervaring hebt. 


Knaken

Litebit exchange

Knaken is een internationale exchange die ook in het Nederlands beschikbaar is en dat is vrij uniek. Bovendien vind je hier een breed aanbod cryptocoins. Een enorm voordeel is dat je coins met iDeal kunt betalen. Alles is in de Nederlandse taal en je kunt ook heel gemakkelijk je coins naar je eigen crypto adres sturen buiten Knaken.


Coinbase

Coinbase exchange

Coinbase is een Nederlands handelshuis waar gehandeld kan worden in de grotere valuta: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash. Omdat de gehele website in de Nederlandse taal is, wordt deze exchange vaak gebruikt voor een eerste aankoop, waarna deze wordt doorgezet naar andere exchanges voor de handel in altcoins. 


Changelly

Changelly exchange

Changelly is een exchange die is 'approved' door MarketCoinCap. Deze internationale website is populair vanwege de overzichtelijke layout en het brede aanbod aan coins. Changelly staat voor een veilige, snelle en eerlijke handel in cryptocoins. 


Bitonic

Bitonic is een grote, bekende exchange in Nederland die zich uitsluitend richt op de koop en verkoop van Bitcoins.


Bitrush

 

Ook Bitrush is een exchange uit Nederland. Hier kunnen Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin en Dash worden gekocht.