Alternatief voor Litebit en Binance

Litebit en Binance verdwijnen van de Nederlandse markt. Daarmee ontstaat er een flinke verschuiving in het aanbod voor crypto handelaren in Nederland. Bij deze wijzigingen speelt wetgeving en marktwerking een grote rol.

 

Qua wetgeving merk je dat er steeds strengere eisen gesteld worden aan exchanges. Bovendien is de wetgeving in elk land anders. Internationale financiële transacties die buiten het reguliere financiële systeem vallen, waar crypto het beste voorbeeld van is, worden meer aan banden gelegd. Volledige controle door de overheid lijkt een utopie, maar toch is er sprake van meer wetgeving. Daar heeft Binance last van. Daarom is besloten om niet langer in Nederland ‘aan te leggen’. 

 

Marktwerking heeft ook stevige invloed. Daar had vooral Litebit veel last van. De Nederlandse exchange kon de strijd niet langer volhouden en verloor het van grote, slagkrachtige partijen zoals Bitvavo. Litebit merkte dit op twee vlakken: technologie en prijs. Qua technologie waren andere partijen verder en slagvaardiger. Dat kwam het klantenportfolio van Litebit niet ten goede. Ook qua prijs kon de Nederlandse broker niet mee met de concurrentie. De transactiekosten waren simpelweg te hoog en dat maakte dat handelaren liever kozen voor andere exchanges, waar je voor zeer lage transactiekosten kunt handelen. Bij Litebit ging het al snel om meerdere Euro’s, waar de concurrentie slechts een paar dubbeltjes rekent. Die strijd was niet te winnen.

 

Wat is een goed alternatief voor Binance? Wat is een goed alternatief voor Litebit?

 

Wil je het beste van twee werelden? Dan is Bitvavo een alles-in-1 exchange waar je naar hartenlust kunt handelen. De transactiekosten zijn laag, het aanbod aan crypto is groot en er worden uitgebreide features geboden die ook ervaren handelaren aanspreken. Bovendien is de website volledig in het Nederlands beschikbaar en daardoor goed te begrijpen. 

Toch liever een internationale exchange met veel keus in valuta en veel vrijheid qua handelstransacties. Dan kies je voor Coinbase. Ook op het gebied van Web3 zit je goed. De website is primair in de Engelse taal, maar dat is voor de gemiddelde crypto handelaar geen drempel. Bovendien is de applicatie heel toegankelijk, waardoor je deze snel onder de knie hebt. 

 

 


Achtergrond

Wat is (was) Litebit?

LiteBit, opgericht in 2013, is een in Nederland gevestigd platform dat de aankoop, verkoop en opslag van verschillende cryptocurrencies mogelijk maakt. Met onder meer Bitcoin, Ethereum en Ripple, is LiteBit een platform dat een breed scala aan cryptocurrencies ondersteunt. Het beschikt over een gebruiksvriendelijke interface en degenen die zich aanmelden, kunnen onmiddellijk beginnen met handelen zodra ze het verplichte verificatieproces hebben voltooid.

 

LiteBit, bekend om zijn unieke wallet-service, biedt een veilige opslagoptie voor gebruikers met meerdere cryptocurrencies. Dit elimineert het gedoe van het opzetten van verschillende wallets voor elke cryptocurrency. Hoewel het raadzaam is om een hardware- of zelfgehoste wallet te gebruiken voor een veiligere ervaring.

 

Door zich te houden aan strikte regelgeving zoals KYC en AML, creëert LiteBit een veilig handelsplatform dat gebruikmaakt van 2FA en koude opslag om het geld van gebruikers te beschermen. Veilig en conform handelen is een topprioriteit voor het bedrijf.

 

 

Hoewel LiteBit een handig platform is voor het verhandelen van cryptocurrencies, is het cruciaal om adequaat onderzoek te doen en rekening te houden met de bijbehorende risico's. Prijzen kunnen aanzienlijk fluctueren en cryptocurrency-markten kunnen volatiel zijn. Daarom wordt voorzichtigheid betracht en het nemen van goed geïnformeerde beslissingen ten zeerste aanbevolen bij de handel in cryptocurrency.

 

Wat is Binance?

 

 

 

 

Binance, opgericht door Changpeng Zhao, is uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen en handelsplatforms ter wereld, met een enorme groei in slechts vier jaar tijd. Met een opmerkelijke verscheidenheid aan verhandelbare cryptovaluta's heeft Binance een solide reputatie opgebouwd voor het bieden van veel handelsmogelijkheden aan haar gebruikers.

 

Verschillende cryptocurrencies kunnen worden gekocht, verkocht en verhandeld via Binance, een platform dat een uitgebreide lijst van digitale valuta ondersteunt, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC), evenals Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en tal van altcoins. Daarnaast kan Binance Coin (BNB), de eigen cryptocurrency van het platform, worden gebruikt om bonussen te ontgrendelen en transactiekosten te vereffenen.

 

Handelstypes met Binance variëren van spot tot margin, futures en meer. Spothandel koopt en verkoopt rechtstreeks cryptocurrencies, terwijl margehandel ervoor koos om te lenen voor hogere winsten. Futures zijn beschikbaar voor contracthandel, naast diverse financiële producten. Het platform van Binance biedt gebruikers geavanceerde handelshulpmiddelen, grafieken en analyses, die helpen bij het nemen van handelsbeslissingen.

 

Binance, een handelsplatform, heeft een overvloed aan extra aanbiedingen. Naast handelen krijgen gebruikers ook toegang tot Binance Launchpad, waarmee nieuwe projecten kunnen worden gelanceerd door middel van tokenverkopen. Bovendien biedt het platform Binance Academy, een hub om meer te weten te komen over blockchain en cryptocurrencies, en Binance Wallet voor het opslaan van digitale valuta.

 

In pogingen om cryptocurrencies populair te maken en te integreren, heeft Binance wereldwijd dochterondernemingen en partnerschappen gevormd. Hun aanwezigheid strekt zich uit tot verschillende regio's en landen, waarbij Binance.com wereldwijde gebruikers bedient en Binance.us zich richt op Amerikaanse gebruikers.

 

Het verhandelen van cryptocurrencies op platforms zoals Binance is zeker een populaire keuze voor veel investeerders. Toch is het belangrijk om te verduidelijken dat dergelijke transacties risico's met zich meebrengen. Crypto-markten zijn vaak onbetrouwbaar en prijzen kunnen in een opwelling stijgen en dalen. Om deze reden moeten investeerders grondig onderzoek doen, de risico's begrijpen en zich op hun gemak voelen bij het verliezen van hun investeringen voordat ze handelen op Binance of een andere crypto-uitwisseling.