Man gooit per abuis 75 miljoen euro aan Bitcoins bij het grof vuil

James Howell uit Wales start met het minen van Bitcoins in 2009. Hij wist middels mining maar liefst 7.500 Bitcoin te maken. De IT-er had de hoop dat de Bitcoins na jaren meer geld waard zouden worden. Het minen vroeg veel van zijn computer, die dag en nacht aan stond om te minen.

 

Na aanhoudende klachten van zijn vriendin stopte hij met de coinproductie en deed hij zijn computer van de hand. James Howell had zijn Bitcoins nog wel op een harde schijf staan die hij apart bewaarde. Drie jaar later gooide hij per abuis de harddrive weg tijdens een opruimactie.

 

Nadat de Bitcoin in een positiever daglicht kwam te staan, kwamen er meer verhalen over mensen die hun cryptovaluta konden omzetten in hoge bedragen. Toen bedacht James zich dat hij een bestand had staan op de harddrive die hij had weggegooid. Zolang hij dit bestand niet meer heeft, kan hij ook niet beschikken over zijn coins. De waarde zou nu 97 miljoen Euro zijn!

 

Coin mining

Bitcoins verloren

In de hoop om zijn harddrive terug te vinden, is hij naar het afvalverwerkingsbedrijf gegaan waar mogelijk het vuilnis is gestort. Hier kreeg hij te horen dat het onbegonnen werk is om zijn huisvuil nog terug te vinden. James is radeloos en vreest dat hij zijn harddrive niet terug kan vinden. Daarnaast is het de vraag of de harddrive nog werkt als hij hem al terug kan vinden. James realiseert zich dat hij niet de mogelijkheden en het budget heeft om een dergelijke zoektocht enigszins succesvol op te zetten.

 

Om op de vuilnisbelt te gaan zoeken naar de harde schijf heeft hij daarnaast toestemming nodig van de gemeente. Gezien de huidige koers van de bitcoins een aantrekkelijk initiatief, maar het lijkt op te gaan zoeken naar een speld in een hooiberg.

 

Bron: ad.nl