Overzicht cryptocoins: koersen en kopen

Wat is de actuele koers van de cryptomunt die je wilt kopen en op welke exchange kun je de coin vinden? In onderstaand overzicht tref je een ruime selectie cryptocoins. In één oogopslag zie je de huidige koers en het verloop in de afgelopen periode.

Klik op de blauwe button om direct naar de exchange te gaan die deze coin aanbiedt. Coins zijn namelijk niet overal te koop. Wij verwijzen alleen naar betrouwbare exchanges die bovendien de beste gebruikerservaring hebben. Een account aanmaken op deze exchanges (zoals Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit) geven je een vliegende start.Tips voor de handel in cryptocoins

Hieronder staat een overzicht van digitale coins die populair zijn onder handelaren. De handel in cryptocoins is een populaire business die bovendien erg lucratief kan zijn, omdat de coins sterk in koers kunnen veranderen en er diverse coins zijn die enorm stijgen. Dit maakt het interessant om een aankoop te doen.

 

Tip 1: kijk naar de koersen op de korte en de lange termijn. Kies je voor quick wins of voor de lange termijn?

Tip 2: stel een alert in als de waarde onder een bepaalde waarde daalt. Zo kun je tijdig bepalen om je investering te wijzigen.

Tip 3: houd het nieuws in de gaten. Dit kan positieve en negatieve invloed hebben op bepaalde coinkoersen.

Tip 4: begin met niet al te grote bedragen, maar een te laag bedrag zet geen zoden aan de dijk. Starten met 100 a 200 euro is voor de meeste mensen een acceptabel startbedrag. Zie het als een verkapte vorm van sparen, maar dan met meer potentie. Verliezen kun je minimaliseren met de alert in tip 2. 


Bekijk hieronder live de actuele koers van de diverse digitale munten, waaronder Bitcoin, Ethereum en LiteCoin. In de grafiek zijn de stijgingen en dalingen van vandaag te zien. Het percentage geeft de stijging (groen) of de daling (rood) aan ten opzichte van gisteren. Daaronder is de huidige prijs te zien van 1 cryptocoin in Euro (grote weergave) en in Dollar (kleine weergave). 

Bitcoin (BTC)

Ethereum (ETH)

Bitcoin Cash (BCC)

LiteCoin (LTC)

Monero (XMR)

Ethereum Classic (ETC)

Bitcoin Gold (BTG)

Expanse (EXP)

GameCredits (GAME)

Lisk (LSK)

PotCoin (POT)

SysCoin (SYS)

PowerLedger (POWR)

TokenCard (TKN)

DigitalNote (XDN)

Zcash (ZEC)

Stratis (STRAT)

Radium (RADS)

NEM (XEM)

Meer coins? Op de volgende pagina vind je onder meer de volgende cryptocurrencies, inclusief de actuele koers, de prijs in Euro en in Dollar en de button om direct naar de juiste Exchange te gaan. Op de volgende pagina vind je o.a. deze coins:

Crown (CRW) - ARK (ARK) - OkCash (OK) - Verge (XVG) -  Zcoin (XZC) - Bitsend (BSD) - Ubiq (UBQ) - Breakout Stake (BRX) - Stealthcoin (XST) - Gulden (NLG) - Ripple (XRP) - NXT (NXT) - Dogecoin (DOGE) - Peercoin (PPC) - Vertcoin (VTC) - Feathercoin (FTC) - Blackcoin (BLK) - Cloakcoin (Cloak) - Viacoin (VIA) - Digibyte (DGB) - Dash (DASH) - Startcoin (START) - Groestlcoin (GRS) - Clubcoin (CLUB)

Cryptocoins: overzicht koersen en kopen

Harde cijfers of andere statistieken?

De Bitcoin is niet per definitie de beste coin om te kopen. Natuurlijk, het is de coin die steeds het nieuws haalt vanwege de uitzonderlijke resultaten en de cointreau die heeft gezorgd voor het succes en de enorme populariteit die is ontstaan. Hier profiteren ook vele andere coins van. Als je winst wilt maken met een cointreau dan moet je niet naar de harde cijfers, maar naar de percentages kijken.

 

Bijvoorbeeld:

De Bitcoin stijgt van €8000 naar €9000: een stijging van 12,5%

De Litecoin stijgt van € 56 naar €78: een stijging van 39%

 

Het is in dit voorbeeld dus veel interessanter om te kiezen voor de Litecoin. Kijk dus wat verder dan alleen de grote namen. Welke keuze je ook maakt, investeer nooit meer dan je financieel kunt dragen.