Wat is ICO?

ICO staat voor Initial Coin Offering. Een wat meer bekendere naam is crowdfunding. Dat is namelijk de insteek van een ICO project. Een ICO is dus een nieuwe coin die op korte termijn op de markt wordt gebracht. De ontwikkelaar van de coin biedt handelaren de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief coins te kopen. 

 

Als het ware zijn het aandelen voor het project van de ontwikkelaar. De coins worden in beginsel goedkoop aangeboden voor een instaptarief. Ook worden vaak bonussen beloofd, nadat de online coin op de openbare markt (exchanges) wordt gebracht. Dit wordt gedaan om het voor investeerders aantrekkelijk te maken om deel te nemen.

 

ICO's schieten als paddenstoelen uit de grond. Ben je geïnteresseerd om een ICO te kopen? Doe dan eerst goed vooronderzoek. ICO-projecten zijn namelijk erg grillig en kunnen daarom risicovol zijn. Wordt een ICO een succes, dan zit je eerste rang en kun je flinke winst boeken, soms tot wel tientallen keren je inzet. Dat is echter geen zekerheid.

 

ICO - Initial Coin Offering
ICO (Initial Coin Offering)

Hoe herken je een goede ICO?

Een goede ICO kenmerkt zich door een doordacht plan van aanpak, een stabiele en ervaren organisatie achter het project en natuurlijk een product/dienst die van toegevoegde waarde is. Hoe kom je daarachter? Hieronder enkele tips:

 

" Lees de website van de ICO. Wat is het plan, welke partners hebben ze, wat is de kwaliteit en samenstelling van het team?

" Hoe beheert de organisatie achter de ICO de financiën? Wordt het geld veilig bewaard? 

" Op welke blockchain technologie wordt de coin gebouwd? Is de blockchain toekomstbestendig, veilig en stabiel?

" Lees wat er op andere websites wordt geschreven. Wat vinden bijvoorbeeld de ervaren watchers van deze coin? Wat zeggen de nieuwswebsites? 

" Wat vindt het publiek? Wat wordt op forums gezegd? Uiteindelijk is het toch de community die bepaalt of een ICO slaagt of niet. 

" Wat is je eigen gevoel? Bij de handel in online coins is ook je eigen gevoel een zeer belangrijke factor. Je moet er een goed gevoel bij hebben en dus achter je keuze staan. 

ICO kopen

 

Investeren in een ICO wordt meestal op dezelfde manier gedaan. Er wordt gevraagd om te betalen in een andere crypto valuta zoals Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Meestal wordt een tijdstip gecommuniceerd waarop de coin wordt gelanceerd. Vanaf het tijdstip kan geïnvesteerd worden in de coin. Als het project klaar is om de markt op te gaan dan zal ook de coin op openbare exchanges te koop zijn.