Tips voor succesvol handelen in crypto

Ben je nieuw in de cryptohandel of wil je je skills verbeteren? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Met behulp van onderstaande tips maak je direct goede stappen voor het succesvol handelen in crypto.

 

 

Stop loss instellen

Gebruik stop loss om grote verliezen te voorkomen bij een daling of om op het juiste moment te verkopen (stop limit). Zo hoef je niet elke minuut van de dag de koersen te monitoren, maar laat je de techniek voor je werken.


Kies de juiste exchange

In de afgelopen jaren zijn de exchanges als paddenstoelen uit de grond geschoten, zowel in binnenland als buitenland. De verschillen zijn soms groot. Zo bieden niet alle exchanges dezelfde coins aan. De populairste coins zijn op bijna alle exchanges verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een specifieke coin (zoals een ICO), dan moet je vaak even zoeken om het juiste verkoopkanaal te vinden. Zorg er wel voor dat je een betrouwbare exchange kiest en ga bij voorkeur voor een Nederlandse portal. Kijk daarbij ook goed naar de transactiekosten die je betaalt bij een aankoop en een verkoop, want hoge kosten kunnen invloed hebben op de winst. Populair in Nederland zijn:

Tips voor succesvol handelen in crypto

Bekijk de market cap

De market cap is van belang om te zien hoe het gesteld is met vraag en aanbod van de coin die je wilt kopen of verkopen. Ervaren handelaren houden ook deze statistiek in de gaten om kansen te spotten of om op het juiste moment de winst te pakken. Bij schaarste zal er ook sprake zijn van een koerswijziging, alsook wanneer er ineens veel meer beschikbaar is gekomen.


Staking, rente over je crypto

Je hoeft niet te (day)traden om winst te pakken. Op allerlei coins is staking mogelijk. Dit is een beetje te vergelijken met rente over je spaargeld. Door coins te kopen en deze vast te houden, krijg je periodiek (vaak maandelijks) een klein percentage opslag hierover. Daardoor kan het interessant zijn om waarde op te bouwen.


Wallet, bewaar je coins veilig

Je cryptocoins bewaar je in een wallet. Dit is een veilige bewaarplaats voor je coins. Dat kan offline of online. Het is mogelijk om je coins online te bewaren, bijvoorbeeld bij de exchange waar je de coins hebt gekocht. Deze manier van bewaren raad ik aan als je met kleinere bedragen handelt of actief handelt. Wil je eenmalig kopen en het voor langere tijd vasthouden? Dan is een offline wallet het meest geschikt. 


Mining, zelf coins produceren

Bitcoin mining heeft de laatste jaren enorme ontwikkelingen doorgemaakt. In de beginjaren was mining gemakkelijk en niet duur. Met alleen een computer of een laptop kon je al aan de slag. Later werd het noodzakelijk om enkele videokaarten bij te plaatsen voor een rendabele ‘oogst’. Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om te minen, zoals volledig zelf met goede apparatuur of door deel te nemen aan een mining netwerk.

crypto mining

Bescherm je wallet tegen cybercriminelen

Je coins beschermen, dat is van groot belang. De meeste handelaren bewaren de coins in online wallets. Dan kun je namelijk lekker snel handelen en je hebt goed zicht op je wallet. 2FA (volledige benaming: Two Factor Authentication) is dan echt een must. Allen gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer voldoende, want cybercriminelen azen hierop. Logisch, want zij volgen het geld en dat is enorm in de crypto-branche.


Wat zijn de hardlopers in crypto land?

Kies je voor een onbekende, kleine munt? Kies je voor een nieuw project zoals een ICO? Of kies je voor de stabiele toppers? Er zijn ook soms coins die met stip de top 100 of zelf de top 10 binnendringen, inclusief de mooie bijhorende groeipercentages.


Blijf lezen

Het belangrijkste is misschien wel de laatste tip in deze lijst. Als je echt goed wilt zijn en blijven in het handelen in crypto dan is het van grote waarde als je goed op de hoogte bent van trends, ontwikkelingen en nieuwtjes in de markt. Dan kun je het best inspelen op veranderingen, want daarin zit juist de grote winst.