Verge (XVG): informatie, koers en handelen

Verge Coin, ook wel aangeduid met de afkorting XVG, is een altcoin die enorm aan populariteit heeft gewonnen. Verge staat bekend als veilig en anoniem. Dat maakt deze digitale munt interessant voor mensen die waarde hechten aan privacy. Dat is namelijk de kern van de filosofie van deze blockchain. Op deze pagina tref je algemene informatie, koers statistieken en tips om te starten met handelen in Verge.

Informatie over de cryptomunt Verge

In beginsel maakt de Verge gebruik van de technologie die gelijk is aan het Bitcoin protocol. Dit is verder geoptimaliseerd met technieken ter verbetering van het beveiligen en anonimiseren van de blokketen. Het netwerk wordt door middel van i2p en TOR anoniem gemaakt, doordat IP-adressen worden verborgen, waardoor transacties niet meer kunnen worden achterhaald.

Verge (XVG) kopen - koers - handelen

 

De cryptocurrency is opgericht in 2014. Destijds stond de coin bekend als DogecoinDark, een rebelse naam. In 2016 hebben de ontwikkelaars ervoor gekozen voor een naamswijziging naar Verge. De wijziging was vooral ook een signaal dat de organisatie bezig is met een volwaardig, betrouwbaar en serieus project.

 

Naast privacy is de snelheid van transacties een focuspunt van deze blockchain. Deze coin biedt de mogelijkheid tot SPV. Dit staat voor Simple Payment Verification. Met dit protocol kunnen transacties zeer snel worden verwerkt en bevestigd.

Bekijk de video

Live koers Verge Coin (XVG)

Hoe ontwikkelt de koers van Verge zich? Door de dagkoers, maar ook de lange termijn van de munt te bekijken en analyseren kan een goede inschatting/predictie worden gemaakt van de kansen en potentie. Hieronder de actuele koers:

Verge wallets

Verge coins kunnen op verschillende manieren worden bewaard. De ontwikkelaars hebben zelf de Verge Electrum Wallet ontwikkeld. Veel handelaren kiezen echter voor een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S. Hierop kunnen allerlei verschillende coins worden bewaard. Een andere optie is de digitale wallet van de Nederlandse website Litebit. Het voordeel hiervan is dat hier de munt kan worden gekocht en direct in de digitale wallet kan worden geplaatst.

Verge kopen

De cryptovaluta Verge (XVG) is te koop via diverse grote exchanges. Hierdoor heeft de munt enorm aan populariteit gewonnen in de prille carrière. Beleggers in de Benelux kiezen veelal voor de betrouwbaarheid van een Nederlands handelshuis. Voor Verge is dan de enige optie Litebit. Andere Nederlandse exchanges hebben de verge currency namelijk (nog) niet in het portfolio.