Facebook en crypto coins

Facebook heeft begin 2018 bekend gemaakt dat reclame maken voor producten en diensten die te maken hebben met Bitcoins of andere cryptovaluta niet meer worden geplaatst. De reden zou zijn dat ze de leden willen beschermen tegen onverantwoorde financiële investeringen. Er gaan echter geruchten dat er iets anders aan de hand is. 

 

Eigenaar Zuckerberg zou namelijk een andere reden hebben om grip te krijgen op de cryptomarkt. Er gaan namelijk geruchten dat Facebook haar monopolie positie in de strijd gooit voor eigen gewin ten behoeve van marketing doeleinden. Er gaan namelijk verhalen dat het social media concern bezig is met de ontwikkeling van een eigen digitale munt. 

 

Zuckerberg heeft deze vraag inmiddels meerdere malen gekregen en moeten pareren. Er wordt namelijk ten stelligste ontkend dat ze bezig zijn met de realisatie van een munt. Wel is Facebook bezig met de implementatie van de blockchain technologie in relatie tot Facebook. Ondanks de ontkenningen van Zuckerberg heeft een rapport van het bedrijf Cheddar uitgewezen dat er technische aanpassingen plaatsvinden in de structuur van het sociale platform die kunnen wijzen op de toekomstige lancering van een nieuwe munt.

 

Facebook Crypto samenwerking

Blockchain of eigen Facebook coin?

De keuze voor de blockchain technologie door Facebook is een begrijpelijke keuze. Het bedrijf was onlangs namelijk nog negatief in het nieuws vanwege de ophef rondom de verkiezingen in de Verenigde Staten waar Facebook de veiligheid en identiteit van haar gebruikers misbruikte. Hierdoor lieten veel gebruikers het medium achter zich. Blockchain biedt mogelijkheden om de veiligheid te optimaliseren, dus het is een begrijpelijke en goede keuze om hiernaar te kijken. 

 

De blockchain technologie wordt overigens steeds meer gebruikt in het bedrijfsleven. Veel internationaal opererende organisaties zijn zeer enthousiast over de technologie, die breed inzetbaar is. Zo ook voor veiligheidsvraagstukken waarmee Facebook kampt en daarom werd deze koers ook niet ontkend. Sterker nog, Facebook heeft een blockchain team geïnitieerd  dat mee gaat denken over de nieuwe structuur van de applicatie. Dat heeft David Marcus, hoofd van de messenger app, bekend gemaakt. De lijnen zijn kort, want Marcus is bovendien bestuurslid bij de exchange Coinbase.

 

 

Blockchain is dus een ja, een eigen munt is vooralsnog niet aan de orde. Mocht er wel een eigen coin op de markt komen dan heeft Facebook heel veel uit te leggen over de ban van crypto advertenties op hun kanaal.