Handelen in Ethereum

Ethereum is na de Bitcoin het bekendste en populairste digitale geld. De munt staat ook wel bekend als afkorting ETH, maar ook diverse verkortingen zoals Ether/Ethers of Ethercoins of Ether Tokens worden vaker gebruikt.

 

De populariteit is ook terug te zien in de beschikbaarheid. De munt is eenvoudig te koop op het internet. De blokketen (blockchain) van Ethereum is gemakkelijk onder de knie te krijgen en staat bekend onder de nam Solidity. Met deze programmeertaal kunnen bijvoorbeeld slimme contracten en applicaties worden geschreven in de blockchain van Ethereum, waarbij de blockchain dient als platform. Kort gezegd is Ethereum dus een programmeernetwerk waarbij tussenkomst van derden niet langer nodig is en dat biedt mogelijkheden voor een decentraal economisch of financieel systeem.

 

Ethereum is populair onder start-ups en ICO’s (initial coin offerings) wanneer zij financiering zoeken of voor de realisatie van nieuwe applicaties. Hert gedachtegoed maakt de munt stabiel en toekomstbestendig. Steeds meer fintech bedrijven maken gebruik van de Ether-technologie. Ethers zijn hierdoor onmisbaar om de ontwikkelde apps in stand te houden. Dat maakt Ethercoins tot een interessante belegging voor veel handelaren.

 

Bron: Bitvavo

Trade the Future

Ethereum (ETH) handelen en koers

Video: introductie en uitleg

Grote bedrijven omarmen Ethereum

In tegenstelling tot diverse andere coins ligt de focus van Ethereum niet op valuta of handelswaar. Het is primair van belang voor programmeurs die applicaties bouwen of slimme contracten maken. Jaarlijks kunnen maximaal 18 miljoen Ethers worden gemaakt, maar het is geen zekerheid dat dit aantal oom daadwerkelijk wordt gemaakt middels mining.

 

Het bedrijfsleven heeft de munt omarmd. Zo is er bijvoorbeeld een Enterprise Ethereum Alliance. Deze alliantie bestaat uit tal van grote ondernemingen die het vertrouwen hebben uitgesproken in de blockchain. Onder deze bedrijven zijn grootmachten zoals Microsoft, BP, Intel en de ING Bank. Zij hebben gekozen voor ETH vanwege onder meer de mogelijkheid voor slimme contracten en programmeermogelijkheden, de snelheid van de blokchain (15 seconden, waar Bitcoin 10 minuten nodig heeft), de lage transactiekosten en de stabiele organisatie achter het project en het toezicht hierop.

 

 

De potentie van Ether is groot. De waarde zal bovendien flink toenemen als ontwikkelprojecten binnen het Ethereum-netwerk succesvol zullen worden. Hierdoor zal het aantal users groeien, de naamsbekendheid stijgen en de behoefte aan ethers exponentieel toenemen.