DigiByte (DGB): informatie, koers en handelen

Digibyte (DGB) is een zeer stabiele coin en is sinds 2014 actief. De CEO is Jared Tate, een hoogopgeleide cybersecurity specialist. De blockchain van deze digitale munt heeft een zeer gericht plan van aanpak: microbetalingen. Het merk Digibyte heeft namelijk als doel om kleine financiële transacties, bijvoorbeeld van consumenten, sneller en veiliger te laten plaatsvinden.

Bron: Bitvavo

Trade the Future

DigiByte informatie, koers en handelen
DigiByte Blockchain

 

Digibyte is dus primair een merk dat een effectieve technologische ontwikkeling aanbiedt. Het merk heeft ervoor gekozen om ook een cryptocoin op de markt te brengen met dezelfde naam. Voor het team heeft de coin geen focus. Het gaat om optimalisatie van het betalingsverkeer van gerenommeerde methodes zoals iDeal of Paypal. De cryptocoin Digibyte vormt een decentraal betaalnetwerk. 

  • Enkele kenmerken van de munt Digibyte op een rijtje:
  • Digibyte maakt snel en veilig betalen mogelijk
  • Focus op P2P betalingen
  • Veiligheid d.m.v. encryptie (5x veiliger dan andere transactie oplossingen)
  • Je kunt DGB zelf minen
  • Digibyte heeft een focus op de eindgebruiker (consument)
  • Het is mogelijk om 21 miljard DGB te minen
  • Veel meer transacties per tijdseenheid mogelijk dan bijvoorbeeld Bitcoin

 

Video: wat is DigiByte?

Digibyte: P2P transacties

Bedrijven die zich richten op het efficienter maken van transacties is niet nieuw. Zelfs in de wereld van crypto coins is deze oplossing niet uniek. Andere voobeelden van cryptocurrencies die zich richten op het verbeteren van het betalingsverkeer zijn Bitcoin en Ripple. 

 

Toch heeft Digibyte een speciale propositie in handen die enorme populariteit geniet. De focus ligt namelijk op kleine transacties en dan met name op betalingen van consument naar consument (P2P). Dit wordt inmiddels veelvuldig ingezet in de gaming industrie.

 

 

Een tijdje geleden verscheen er een bericht in de media dat Digibyte een samenwerking was gestart met het populaire spel Minecraft. Deze game wordt wereldwijd door vele miljoenen mensen gespeeld. Toen het nieuws bekend werd schoot ook de waarde van de coin enorm omhoog. Het nieuws bleek echter slechts ten dele waar. De coin verzorgt namelijk niet de financiële transacties van het spel, maar levert slechts één van de vele servers waarop de game draait.  

Veiliger dan andere aanbieders

Digibyte heeft enkele sterke argumenten over de manier waarop zij transacties beveiligen:

 

1. Globale decentralisatie

De Digibyte blockchain is verspreid over meer dan 200.000 servers, computers, telefoons en nodes wereldwijd. 

 

2. Vijf mining algoritmen 

Digibyte gebruikt vijf veilige, geavanceerde cryptografische mining algoritmen.

 

3. Complexiteit

 

Digibyte heeft verbeteringen in de complexiteit om de blockchain te beveiligen doorgevoerd om zo verschillende vormen van cyberaanvallen te voorkomen. Er is een DigiShield en MultiShield gerealiseerd dat ertoe bijdraagt dat er een geavanceerde, complexe blockchain werkzaam is die zorg draagt voor een zeer veilige manier van de verwerking van betalingen. 

Wallets voor Digibyte

Voor het kopen, verkopen, bewaren en handelen met deze coins zijn vele wallets beschikbaar. Hieronder een overzicht:

 

Desktop wallets:

Windows 64-Bit

Mac OS X Wallet

Windows 32-Bit

Linux Wallet 64-bit

Linux Wallet 32-bit

 

Digitale wallets:

DigiByte Go Wallet

Android BETA

iOS Wallet

 

3rd Party Wallets:

Coinomi Wallet

Ledger Wallet

Trezor Wallet

 

Exodus Wallet

Koers Digibyte

De koers van Digibyte maakt een stabiele groei door. Een uitzondering is de piek eind 2017 toen vrijwel alle coins een extreme piek toonden. In het begin van 2018 heeft hierop een correctie plaats gevonden. 

Digibyte kopen via exchange

Digibyte is populair op exchanges. Wil je deze coin kopen? Het is een zeer lucratieve investering. De koers is namelijk stabiel en groeiende, er zit een uitstekende denkwijze en krachtig team achter en bovendien is de coin betaalbaar.