Monero (XMR): informatie, koers en handelen

Monero, ook wel bekend onder de afkorting XMR, is een populaire altcoin die al langere tijd bivakkeert in de hogere regionen van de cryptocurrency lijsten. De munt heeft, vooral in 2017, een flinke en stabiele groei doorgemaakt en dat heeft de populariteit van de coin flink vergroot.

 

Monero / XMR: koers, informatie en handelen

Gedachtegoed Monero

Voor veel mensen is financiële privacy van groot belang. Banken, grote organisaties en overheden kunnen niet aan de wensen van velen voldoen, omdat data worden uitgewisseld en worden opgevraagd door andere organisaties en instanties. Hierdoor is het lastig, al dan niet onmogelijk, om afgeschermde transacties te versturen. 

 

Met de komst van Monero is dat verleden tijd. Deze currency garandeert namelijk veilige, ontraceerbare transacties, waarmee gehoor gegeven wordt aan velen die gesteld zijn op hun privacy. Hiermee krijgt de gebruiker weer de touwtjes in handen en dus grip over de eigen financiële transacties en documentatie. De gebruiker bepaalt wie de transacties mag inzien. 

 

 

Over de filosofie van Monero wordt wel eens gezegd dat de valuta populair is onder criminelen, omdat transacties geheel anoniem plaatsvinden. Dit is vanzelfsprekend niet de intentie van de organisatie achter de coin en gezien de vele gebruikers en transacties is de cryptovaluta populair onder een breed publiek.

Privacy transacties met Monero

Monero: betaalmiddel en technologie

Monero is een ideaal betaalmiddel. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin wordt er een snelle verwerkingstijd gegarandeerd met een snelheid van 0.3 XMR per minuut (=circa €100). Monero werkt met meer dan 30 developers aan een constante ontwikkeling en optimalisatie van de coins. Het team erachter is erg gesloten. Waar veel andere ontwikkelaars van cryptocoins leunen op de community, vaart het Monero-team zijn eigen koers. Via het forum kunnen vragen worden gesteld en suggesties worden gedaan, maar er is geen garantie dat er iets gedaan wordt met het bericht.

 

Video uitleg

 

 

Monero is een technologie die verder gaat dan het doen van betalingen. Door de techniek die gebruikt wordt voor het verzenden van betalingen die niet kunnen worden getraceerd gaan deuren open voor een breder gebruik van dit gedachtegoed. Naast financiële gegevens is het ook mogelijk om andere data op een zeer veilige manier te verzenden. Dit kan zeer interessant zijn voor het delen van gevoelige data doe absoluut niet in verkeerde handen mag vallen. Dit kan voor zowel de overheid, bedrijven als particulieren van grote waarde zijn.

 

Wallets voor XMR

Monero (XMR) is een stabiele top 20-coin en is derhalve goed verkrijgbaar op het internet. Door de betrouwbaarheid en stabiliteit heeft de organisatie het vertrouwen gewonnen van vele exchanges, waaronder Litebit. 

 

 

Er zijn diverse mogelijkheden om Monero te kopen en te bewaren. Veel gebruikers kiezen voor het plaatsen in een online wallet, bijvoorbeeld bij de exchange zelf. Het voordeel is dat er snel gehandeld kan worden en dit bevordert dus de flexibiliteit. Nu de meeste exchanges inmiddels 2 factor authentication aanbieden is de veiligheid van online wallets flink gestegen. Andere mogelijkheden zijn software of hardware wallets. Een aanbevolen wallet is My Monero

Koers

Wil je starten met handelen van Monero? Bekijk hieronder de koers en aanvullende statistieken over XMR. 

Monero kopen

Wil je Monero kopen? Veel handelaren uit Nederland en België kiezen voor Nederlandstalige exchange zoals Bitcoinmeester. Het grote voordeel is dat het een volwaardige Nederlandse organisatie is en dat zie je terug op bijvoorbeeld de website of als je support nodig hebt. Bovendien beschikt Bitcoinmeester over de mogelijkheid om met toegankelijke betaalmiddelen XMR te kopen, bijvoorbeeld met iDeal.