Verdubbeling Nederlandse beleggers in Bitcoins

Onder de Nederlandse beleggers is de populariteit gestegen van digitale munteenheden zoals de Bitcoin. Volgens het onderzoeksbureau Kantar TNS is het aantal huishoudens waar in virtuele munten wordt belegd zelfs verdubbeld.

 

Een hoeveelheid van meer dan 135.000 huishoudens bezitten momenteel cryptovaluta. Er is een groep van 150.000 huishoudens die het beleggen in cryptovaluta overweegt. Vanwege de stijgende koersen is vooral Bitcoin populair, maar ook andere cryptomunten zoals Ethereum, Litecoin, Ripple en Verge staan in de belangstelling van de Nederlandse bevolking. Bekijk alle koersen

 

Veel investeerders boeken winst

Ruim de helft van de 135.000 huishoudens hebben winst geboekt met hun belegging in cryptovaluta. Méér dan een derde van de huishoudens heeft nog geen winst of verlies kunnen boeken. Het verlies van geld door de belegging in cryptovaluta staat op slechts 16 procent van de huishoudens.

 

De beleggers in de cryptovaluta zijn over het algemeen jonger en lager opgeleid, dan mensen die beleggen in aandelen op de beurs. Het grootste gedeelte besteedt tot 1.000 euro in de digitale munten. Het is echter wel opvallend dat de voorzichtigheid in het inleggen afneemt. Door de hogere koersen van de cryptovaluta wordt het mogelijk aantrekkelijker om hogere bedragen in te leggen. Veel mensen beginnen voorzichtig met bijvoorbeeld 100 euro. Na de oriëntatiefase gaan de bedragen omhoog. 

 

De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek onder 35.000 huishoudens, uitgevoerd door Kantar TNS. Dit is één van de grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld.

 

Bron: nu.nl