Wat is Web3?

Web3 wordt steeds vaker in één adem genoemd met crypto. Daar is ook wel iets voor te zeggen. Waarom? Decentralisatie is hetgeen deze twee technologische ontwikkelingen met elkaar verbindt. Al is ‘verbinden’ niet de juiste term in deze context, want uit idealistisch oogpunt zou je kunnen zeggen dat vrijheid voor de gebruiker centraal staat. 

Internet 3.0

Web3 kan het best worden omschreven als een parapluterm voor een aantal technologieën die het internet in de toekomst moeten gaan veranderen. Hieronder valt daarom ook blockchain technologie, want ook dit is een webbased techniek. Voorstanders van Web3 hebben de visie dat blockchain en crypto ervoor gaan zorgen dat gebruikers de daadwerkelijke eigenaar zullen zijn van hun eigen financiële gegevens (zoals crypto) op het internet en over de informatie die zij graag consumeren, zoals de berichten die je opzoekt op het web.

Grote merken en NFT

Het is niet een vaag idee van wat ‘wappies’, maar serious business. Dat blijkt. Grote internationale merken als Adidas en Nike hebben reeds de wereld van NFT’s en de metaverse betreden. Zo wordt het steeds duidelijker dat ook bedrijven zich bewust zijn van de mogelijkheden van Web3 en hierop inspelen. Echter, zoals met heel veel nieuwe ontwikkelingen: er zijn altijd voor en tegenstanders. De toekomst zal leren wat het succes zal worden en in welke vorm we Web3 zullen gaan gebruiken in de praktijk. Tenslotte, wie had een aantal jaar geleden ooit kunnen voorspellen hoe de wereld van crypto valuta er nu uit zou zien, hoeveel geld erin om gaat en hoeveel ontwikkelingen er dag in dag uit zijn.

 

Wil je precies weten wat Web3 is en waarom het is ontwikkeld? Bekijk dan deze video:

 

Web3 is ook populair binnen de marketing. Meer informatie over populaire marketing software