Lancering Bitcoin-future op website CBOE

 

 

De website CBOE werd deze week dusdanig druk bezocht bij de introductie van Bitcoin-futures, dat de website moeilijker toegankelijk was voor bezoekers van de website. De CBOE, Chicago Board Options Exchange, is een website voor optiebeleggers. CBOE staat voor Chicago Board Options Exchange. Het is de grootste effectenbeurs voor opties in de Verenigde Staten van Amerika. In 1973 werd de CBOE-beurs opgericht en op 26 april van dat jaar vindt de eerste handel plaats.

Futures op de beurs

Door de lancering van de futures krijgen nu ook professionele beleggers de mogelijkheid om te investeren in de Bitcoin. Daarnaast was het mogelijk om gebruik te maken van een short positie, wat betekent dat beleggers wilden profiteren van een dalende koers. Hierdoor ontstond een hoge volatility, wat betekent dat de koers binnen een korte tijd sterk stijgt en daalt binnen korte tijd.

 

Een woordvoerder van de CBOE liet weten dat daardoor de handel tijdelijk stopgezet moest worden. Bezoekers van de website kunnen ervaren dat de website CBOE trager werkt en is het mogelijk dat de website tijdelijk niet bezocht kan worden.

 

 

CME Group heeft bekend gemaakt dat op 18 december er een Bitcoin-future gelanceerd zal worden. CME Group is de grootste ter wereld die op het gebied van de derivatenbeurs opereert. Volgens CoinMarketCap was de Bitcoin op 11 december 2017 16.630 Amerikaanse dollar waard.