Trading Signals Crypto Coins

Trading signals voor crypto coins zijn korte berichten die aangeven welke digitale munt je moet kopen, voor welk bedrag per coin en wanneer je deze weer moet verkopen. Goede signals kunnen je helpen om investeringen te doen met een grote kans van slagen.

 

Advies

Als je wilt starten met de handel in cryptocurrency’s dan merk je al gauw dat iedereen er een mening over heeft. Het aantal kenners is zeer beperkt. Ben daarom kritisch als je tips krijgt van andere handelaren. De ervaring is namelijk dat er heel veel wordt geroepen in Facebook groepen, Telegram chats en op forums. Veel daarvan is niet goed onderbouwd, van horen zeggen of preken voor eigen parochie. Er zijn namelijk maar weinig mensen die gespecialiseerd zijn in crypto.

 

Crypto trading signals groep Nederland

Pump en dump

Er bestaan ook zogenaamde pump en dump groepen. Doe hier niet aan mee. Dit is namelijk een handelswijze die niet is toegestaan. Veel exchanges bestraffen de deelnemers aan pump en dump activiteiten namelijk door je account te bevriezen, waardoor je niet meer kunt handelen en geen toegang meer hebt tot je geld.

 

Bij pump en dump geeft de initiator aan alle leden het signaal om op een bepaald tijdstip een coin te kopen. Als een grote groep dit signaal volgt dan stijgt de prijs van de coin razendsnel doordat handelaren wereldwijd de koersen in de gaten houden en deze coin ook gaan kopen. De waarde van de coin wordt dus kunstmatig gemanipuleerd (gepumpt).

 

 

Vervolgens stappen alle deelnemers van de pump en dump groep weer uit de coin door deze snel te verkopen (te dumpen) met winst. De waarde van de coin keldert vervolgens, waardoor andere handelaren met verliezen blijven zitten. Het is vaak een activiteit die binnen minuten wordt uitgevoerd. Deze vorm van handelen is dus niet toegestaan en wordt ten strengste afgeraden.

Signals groep

Een signals groep is anders. Dit is wel toegestaan. Een signal is als het ware een advies van een ervaren trader die de ontwikkelingen in de cryptomarkt op de voet volgt. Signals komen vaak voort uit positief nieuws en/of analyses van het koersverloop van een munt. De koers van een currency stijgt namelijk als er goed nieuws aankomt. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als een coin op een grote exchange wordt opgenomen of als het bedrijf achter de coin een succes heeft geboekt. Daar is de koers erg gevoelig voor.

Voorbeeld trading signal

Een trading signal ziet er ongeveer als volgt uit:

 

Trading signal: LTC/BTC

Buy-in: 0.01625000-0.01634000

 

Targets:

0.01810000

0.01968000

0.02132000

 

Stoploss: 0.01515000

 

Toelichting
Trading signal: dit wordt veelal aangegeven in zogeheten pairs. Vaak is dat een pair met BTC (Bitcoin). Je koopt dus Litecoin (LTC) met Bitcoin in dit geval. BTC is de standaard en daarom worden vrijwel altijd de waardes aangegeven in deze valuta.   

Buy-in: hiermee wordt ‘het window’ bedoeld waarin je de coin moet kopen. Is de actuele waarde hoger, dan wordt afgeraden om de coin nog te kopen of moet je er rekening mee houden dat je winst lager zal zijn.

Targets: dit zal volgens de aanbieder van het signal de waarde van de coin zijn binnen afzienbare tijd. Soms worden daarbij termen geplaatst als short term (dagen tot weken), mid term (weken tot maanden) of long term (maanden tot een jaar). Dat is de indicatieve termijn dat een target wordt behaald.

 

Stoploss: soms wordt ook een stoploss (of stop limit) vermeld. Op sommige exchanges kun je een automatische verkoopopdracht (sell order) instellen. Hiermee verzeker je jezelf ervan dat bij een onverhoopte daling van de coin je automatisch verkoopt als een ondergrens, die je zelf bepaalt, wordt overschreden.


Elementen

 

In een signals groep zitten vaak professionele handelen die je kunnen helpen met de volgende zaken:

 

– Analyses

– Beginnerscursus

– Portfolio review

– Longterm trading signals

– Airdrop tips

– Hardfork rapportages

– Markt updates

– Cryptocurrency nieuws

– groepsgesprek (chat-groep)

– personal support

– ICO analyses

– dagelijks shortterm trading signals

 

Signals groep beoordelen

Een goede signals groep kun je het best beoordelen aan de behaalde resultaten. We hebben onderzoek gedaan naar de prestaties. Gebleken is dat deze zeer uiteen lopen. Ben daarom zeer kritisch als je een signals groep betreedt en ga niet blindelings af op reacties van andere deelnemers.