Bitcoin doorbreekt de grens van 7.000 euro

De Bitcoin stijgt behoorlijk in waarde. Op donderdag 2 november 2017 ging de populaire Bitcoin voor het eerst door de magische grens van 7.000 dollar. De bekendste en grootste cryptocoin toucheerde een maand geleden nog voor het eerst de 5.000 dollar lijn. De groei is ongekend. In december 2016 betaalde je nog slechts 1.000 dollar voor een Bitcoin.

Trendwatchers en economen verwachten dat de huidige waarde nog lang niet het plafond is. De munt heeft volgens de kenners de potentie om door te groeien naar een prijs van 10.000 dollar. Deze groeiverwachting maakt de munt interessant voor beleggers wereldwijd. Vooralsnog is er geen reden om te denken dat er sprake is van een ‘coinbubble’ die zal springen, waardoor de munt ineens qua waarde flink zal dalen.

Stijging waarde Bitcoin

De internationale digitale munt kreeg deze week een flinke boost. Dat kwam vooral door de bekendmaking van de plannen van het handelsplatform CME om futures voor Bitcoin te introduceren. Hiermee kan men speculeren op waardestijgingen en waardedalingen door handel tegen toekomstige tarieven. Dit nieuws zorgt er bovendien voor dat de discussie en de speculaties over de potentie van de coin weer oplaaien.

 

 

 

 

De stijging van de Bitcoin in de afgelopen maand kreeg bovendien een behoorlijke duw in de rug door twee andere actuele ontwikkelingen. Zo heeft de overheid van China het bericht naar buiten gebracht dat de regels voor cryptocoins worden versoepeld. Eerder nog voerde China strenge wetten in voor digitale munten. Een andere ontwikkeling die bijdroeg aan de prijsstijging is de interesse die de Amerikaanse business bank Goldman Sachs toonde in de cryptovaluta.

 

 

De Bitcoin blijft in waarde groeien en het einde lijkt nog niet in zicht. Alleen al dit jaar steeg de waarde met maar liefst 640%. Iemand die bijvoorbeeld in het begin van dit jaar een Bitcoin kocht, betaalde destijds 910 dollar. Verkoopt hij deze nu dan maakt hij 6000 dollar (omgerekend 5100 euro) winst.

Advies van de AFM

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) spreekt haar zorg uit. Digitale munten zijn qua koerswisselingen erg grillig. De huidige groeispurt trekt mensen aan die snel winst willen maken en dat baart de AFM zorgen. “Mensen zijn bang om de boot te missen door de actuele koersstijgingen van de laatste maanden. Dat roept vragen op of men wel weet waarin men investeert.” Daarom is het belangrijk om eerst goed in te lezen alvorens cryptocoins te kopen. Bovendien is het algemene advies voor beleggers in cryptocoins zoals Bitcoins om niet meer te investeren dan financieel gedragen kan worden.