2FA (Two Factor Authentication) voor je online exchange

De veiligheid van je Bitcoins en altcoins is van groot belang. De meeste handelaren bewaren de coins in online wallets. 2FA (volledige benaming: Two Factor Authentication) is dan onmisbaar. Tenslotte, je hebt er veel geld in geïnvesteerd en de waarde wil je zo goed mogelijk bewaken.

 

2FA - two factor authentication

Hardware wallets

Het bedrag dat handelaren erin steken loopt enorm uiteen, van enkele tientjes tot vele duizenden euro’s. Een zeer veilige manier om coins te bewaren is een hardware wallet, zoals de Ledger Nano S of de Trezor Wallet. De prijs van een hardware wallet is een drempel, zeker voor de kleinere handelaren. Een hardware wallet kost namelijk minimaal €83. Daarom kiezen veel mensen voor de wallets die exchanges aanbieden.

Wat is 2FA?

Maak je gebruik van een online wallet? Bijna alle online cryptocoin exchanges bieden mogelijkheden voor 2FA. Two Factor Authentication betekent dat je naast je gebruikersnaam en wachtwoord een cijfercode dient in te voeren als je wilt inloggen.

Waarom zou je 2FA gebruiken?

2FA zorgt voor extra veiligheid van je wallet. Er gaat veel geld om in de handel in cryptocoins, het is een prille markt met veel aanbieders die hun best doen om een veilige website te bieden, maar 100% waterdicht is het nooit. Tenslotte, Microsoft is ook wel eens gehackt. Daarom is het belangrijk om je account zo goed mogelijk te beschermen. 2FA helpt daar enorm bij.

 

 

Door je gebruikersnaam en wachtwoord te combineren met 2FA bescherm je je account. 2FA genereert periodiek (meestal elke 30 seconden) een nieuwe cijfercode die je invoert na je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee voorkom je dat iemand je inloggegevens misbruikt om je account op onrechtmatige basis te benaderen.

Een authenticator kiezen

 

Er zijn allerlei authenticators gratis beschikbaar. Het is dus niet nodig om een betaalde variant te kiezen. Een populaire manier om een authenticator te gebruiken is via de smartphone. In de appstore zijn diverse apps te vinden, waaronder de Google Authenticator. Het zijn eenvoudige apps die elke 30 seconden een nieuwe code genereren. Het kost wat extra tijd om in te loggen, maar het wordt ten zeerste aangeraden om 2FA te gebruiken.