Coins minen voor Unicef

 

Steeds meer grote merken stappen in de cryptowereld. Denk hierbij aan grote financiële instellingen, internationale technologiemerken, webshops, winkelketens en ga zo maar door. Er zijn steeds meer organisaties die cryptocoins onderdeel laten uitmaken van hun commerciële, technologische of marketing activiteiten. 

 

Goede doelen kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. En waarom ook niet? Ze zijn namelijk afhankelijk van giften en dan is het logisch om daar te zijn waar geld wordt verdiend, verhandeld, geïnvesteerd en zelf geproduceerd. Unicef heeft nu ook de stap gezet naar de digitale valuta.

 

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties heeft namelijk een pagina geopend waarop het mogelijk is gemaakt om cryptocoins te minen voor het goede doel. Het is de Australische divisie van United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF) die het initiatief heeft genomen. De pagina heet thehopepage.org.

Coins minen voor het goede doel Unicef
Coin mining voor Unicef

Browser mining

Het is overigens niet de eerste keer dat Unicef cryptocurrencies aangrijpt voor een inzamelingsactie. Eerder werd namelijk het initiatief Unicef Game Chaingers gelanceerd. Ook toen was coin mining de werkwijze om te doneren. De gebruiksvriendelijkheid liet echter te wensen over, doordat de donateur namelijk zelf een installatie moest doen, te weten een Claymore Ethereum-miner. Dat bleek een drempel voor potentiële participanten, want er werd met deze campagne nog geen duizend euro opgehaald. 

 

Unicef heeft geleerd van de mislukte poging en kiest er nu voor om de inzameling te doen via browsermining. Er is dus geen applicatie op de eigen harde schijf nodig om te participeren. Er wordt gebruik gemaakt van Authedmine van Coinhive. 

 

 

Meer weten over mining of hiermee starten? Informatie over coin mining