Bitcoin waarde stijgt met bijna 50 procent

Bitcoin is weer flink in waarde gestegen. Na de enorme piek in het laatste kwartaal van 2017 en het dal van het eerste kwartaal in 2018 heeft de Bitcoin een mooie groei doorgemaakt van maar liefst 50% in april. Veel altcoins, waaronder Litecoin, Stratis, Verge, Monero, Ethereum, Digibyte en Bitcoin Cash hebben het succes van de Bitcoin stijging gevolgd en lieten mooie groene cijfers zien.

 

 

Bitcoin waarde stijgt

 

Door de stijgende lijn is de psychologische grens van 10.000 dollar weer in zicht. Na de dip in de eerste maanden van het jaar was het vertrouwen even weg bij de grote groep handelaren. HODL (investeringen vasthouden) en ‘buy the dip’ (goedkoop inkopen bij een lage koers) waren veel gehoorde crypto termen op de crypto forums. De handelaren die hier gehoor aan gaven plukken daar nu de vruchten van.

 

Koers stijgt na lastig eerste kwartaal

Cryptocoins lijken elk eerste kwartaal van het jaar een moeilijke periode door te maken. De statistieken laten zien dat elk begin van het jaar moeizaam was. Crypto specialisten liggen er niet meer wakker van. Het lijkt erbij te horen. Eind 2017 hebben extreem veel huishoudens de sprong in het diepe gewaagd en een eerste aanschaf van crypto’s gedaan. Dat trok de aandacht van overheden die zich zorgen maakten over onverantwoorde en risicovolle investeringen in een sector die erg grillig wordt genoemd en bovendien niet gecontroleerd kan worden door financiële instellingen van de overheid. Om huishoudens te beschermen tegen onverantwoorde uitgaven was regulering een wens. Op een internationale top in Argentinië werd dit uitgebreid besproken. Er werd zelfs even een verbod op cryptocurrency’s gevreesd, maar dat bleef uit. Sterker nog, Digitale valuta worden gedoogd/geaccepteerd door veruit de meeste landen en de technologie erachter (blockchain) wordt zeer breed omarmd.

 

 

Uiteindelijk kwam het vertrouwen langzaam terug en de harde feiten van een stijgende koers zijn daar het positieve gevolg van.