Litecoin: informatie en handelen

Litecoin is een stabiele cryptocurrency die een alternatief kan zijn voor de Bitcoin. Het is inmiddels een oudgediende, want het is één van de eerste altcoins die uitgroeide tot een volwassen, volwaardige munt die wereldwijd grote populariteit geniet. De munt kan gebruikt worden om betalingen te verrichten zonder tussenkomst van een centrale autoriteit door middel van de LTC blockchain technologie. De Litecoin wordt ook wel aangeduid met de afkorting LTC. Litecoin is interessant voor beginners, maar ook ervaren beleggers zien veel potentie in deze cryptomunt.

 

Bron: Bitvavo

Trade the Future

Wat is Litecoin?

In 2011 is Litecoin ontwikkeld door een “Google”-medewerker, Charles Lee. Het betreft een gedecentraliseerde digitale valuta, er zijn bijna geen betalingskosten en instant transacties. Een groot voordeel wat betreft de betrouwbaarheid is dat Charles Lee nog steeds betrokken is bij de ontwikkeling van de Litecoin en is tevens vertrokken bij de website Coinbase. Hierdoor is de koers van de Litecoin ook enorm gestegen.

 

 

Het handelen gebeurt op open source software. Het mooie aan deze opzet is dat iedereen in de wereld de originele codebase kan aanvullen met nieuwe functies, net zoals de Bitcoin. Het doel van de Litecoin ontwikkelen was, het verminderen van de hoeveelheid tijd die nodig is om een nieuwe transactie te bevestigen. Litecoin is daardoor ideaal om diensten of producten aan te bieden en te betalen.

Het ontstaan van de coin

 

Litecoin is ontstaan vanuit het idee om meer mensen te bereiken. Er kunnen in totaal vier keer meer Litecoins bestaan dan Bitcoins. De oorzaak ligt in de gebruikte blockchain. In totaal kunnen er 84 miljoen Litecoins bestaan, waardoor je geen risico loopt op inflatie en de cryptomunt dus minder waard wordt.

 

Daarnaast creëerde Charles Lee hiermee een cryptomunt die een algoritme heeft die meer geheugen intensief is. De digitale coin kan hierdoor efficiënt gemined worden met hardware die toegankelijker is voor de doorsnee gebruiker. Litecoin onderscheidt zich door een ander algoritme te gebruiken dan andere cryptocurrencies, namelijk het scrypt-algoritme. Dit komt erop neer dat de beveiliging beter is dan bij andere cryptomunten.

 

 

Introductie video

Koers van de munt

De Litecoin is door het bestaan sinds 2011 één van de oudste cryptovaluta’s. Tot 2016 stond Litecoin op de tweede plaats binnen de top van de cryptocurrencies. Hoewel de munt in 2017 is ingehaald wat betreft de marktkapitalisatie en handelsvolume en nieuwere blockchaintechnologie, blijft de waarde van de Litecoin stabiel. Litecoin gaat vaak in koersontwikkeling gelijk op met de Bitcoin.

 

De munt heeft als voordeel dat het nooit zo te maken heeft gehad met hoge transactiekosten of problemen met betrekking tot de schaalbaarheid. Dit heeft mede te maken met dat de Litecoin minder wordt gebruikt als betaalmiddel. Op de blockchain worden verbeteringen toegepast zoals SegWit, dit zorgt ervoor dat er meer transacties kunnen worden verwerkt zonder dat de blokgrootte verhoogd wordt.

Wallets

Litecoin is op tal van exchanges te koop, zoals Bitvavo, Knaken en Changelly. Op deze exchanges is het mogelijk om de munt in een online wallet te bewaren. Daarbij is het belangrijk om je account te beveiligen met 2FA. Meer hierover vind je op de pagina 2FA: Two Factor Authentication. Nog veiliger is te kiezen voor een hardware wallet