BLOX exchange review: ‘populaire Nederlandse exchange voor crypto-liefhebbers’

Welkom bij onze grondige BLOX-beoordeling, waar we diep ingaan op de cruciale aspecten van dit crypto-handelsplatform. Ons doel is om je te voorzien van alle informatie over deze exchange, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en kunt bepalen of BLOX de juiste broker voor jou is. Bij Cryptocoinskopen.com hebben we BLOX uitvoerig onderzocht en zullen we navolgend onze ervaringen eerlijk met je delen. In deze review zullen we de veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en beschikbare functies van BLOX bekijken.

1. Overzicht

Ontworpen als een alles-in-één app, maakt BLOX het handelen in crypto's moeiteloos voor haar gebruikers. Het platform is speciaal ontworpen met het oog op gebruiksgemak, waardoor het een ideale keuze is voor beginnende handelaren en prettig is en blijft als je meer ervaring hebt. Met trots beweert het platform zelfs 'gewoon de simpelste' te zijn, en biedt het een uitgebreide selectie van beschikbare cryptocurrencies in alle categorieën. Met een transactiekosten structuur van slechts 0.25% per uitgevoerde transactie, zorgt BLOX voor transparantie en duidelijkheid voor haar gebruikers. Door voortdurende ontwikkeling van nieuwe functies en opties is BLOX ook aantrekkelijk voor ervaren crypto-experts.

2. Aanbod & gebruik

De BLOX-app biedt ondersteuning voor meer dan 100 verschillende cryptomunten, waardoor het een perfecte keuze is voor beginners die willen starten zonder overspoeld te worden door keuzestress. Het platform voegt regelmatig nieuwe munten toe, waardoor gebruikers toegang hebben tot een ruime selectie van cryptocurrencies. Een belangrijk aspect om op te merken is dat het niet mogelijk is om crypto op te nemen, wat de veiligheid van BLOX verhoogt. Hiermee onderscheidt BLOX zich van andere platforms.

Staking

Staking is een handige functie die beschikbaar is bij BLOX, waarmee gebruikers rendement kunnen verdienen op hun crypto's. Met staking kunnen gebruikers winst maken op hun investeringen zonder de munten te verkopen. Sommige munten bieden zelfs een rendement van meer dan 5% per jaar, waardoor staking een aantrekkelijk alternatief kan zijn voor traditionele spaarrekeningen. Dus ben je van plan om te hodlen (crypto term voor het langer vasthouden van crypto), dan stijgt je portfolio ook in waarde. 

Lending

Een andere functie die BLOX biedt, is Lending. Met Lending kunnen gebruikers rendement maken op hun crypto door deze uit te lenen aan zorgvuldig geselecteerde partijen. Zodra Lending is geactiveerd, worden de munten uitgeleend en ontvangt de gebruiker een vergoeding voor de uitgeleende coins. De rendementen variëren tussen de 1% en 5%, afhankelijk van de specifieke munt en marktomstandigheden.

3. Belangrijke criteria

● BLOX is een geregistreerd platform bij De Nederlandsche Bank.

● Het ondersteunt handelsparen tussen euro's en crypto's met transactiekosten van 0.25%.

● Verificatie is niet vereist voor bedragen onder de € 250.

● Doe mee met staking en ontvang beloningen.

● Leen je crypto's uit en ontvang een vergoeding (lending).

 

● Nodig vrienden uit bij BLOX en verdien beloningen.

4. Veiligheid

BLOX neemt aanzienlijke veiligheidsmaatregelen, waaronder tweefactorauthenticatie (2FA), cold storage en samenwerking met gerenommeerde beurzen. Het bedrijf is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en is al volop bezig met het bedrijf klaar te maken voor MicaR.

 

Ondanks dat niet iedereen het fijn vindt dat je geen crypto kan opnemen, is dit wel een USP van het platform. Het is namelijk niet mogelijk om gehackt te worden en de cryptomunten uit je account te versturen naar een externe wallet. Jouw geld kan alleen heen en weer tussen je BLOX-kluis en aan je BLOX-account gekoppelde persoonlijke bankrekening. Mocht tóch iemand je account weten te kraken, dan kan diegene dus geen tegoeden naar zichzelf versturen. Een extra beveiligingsmaatregel om handelen en bezit van crypto veilig te houden. 

 

 

Ook maakt BLOX gebruik van een stichting derdengelden, maar wat houdt dit in? Een stichting derdengelden betekent dat klant fondsen strikt gescheiden blijven van bedrijfsfondsen. Deze worden bewaard op een aparte rekening, die wordt beheerd en gecontroleerd door een erkende en onafhankelijke derde partij. Dit betekent dat jouw geld altijd veilig is, ongeacht de situatie.

 

5. Feedback en aanpassingen

Hoewel de app over het algemeen positieve beoordelingen ontvangt, zijn er klachten over hoge transactiekosten en een beperkt aanbod van munten. Verbeteringen zijn doorgevoerd na congestieproblemen in 2021, zoals systeem upgrades en uitbreiding van de klantenservice. BLOX heeft ook de transactiekosten verlaagd van 1% naar 0.25%.

 

 

BLOX is altijd ontvankelijk voor feedback en moedigt haar gebruikers ook aan om feedback met hen te delen. 

6. Betaalmethoden

Bij BLOX accepteren ze momenteel de volgende betaalmethoden:

● iDEAL

● Bankoverschrijving (SEPA)

● Creditcard (Visa en Mastercard)

Houd er rekening mee dat voor het gebruik van een creditcard extra kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten worden duidelijk vermeld voordat je de betaling uitvoert.

 

Wat betreft het opnemen van tegoeden, bieden we een gratis opname per maand aan. Dit betekent dat je één keer per kalendermaand kosteloos tegoeden kunt opnemen naar je rekening. Vanaf de eerste dag van de volgende maand staat er weer een gratis opname voor je klaar!

 

 

Over iedere opname daarna betaal je een opname fee van € 0,25 per keer.

7. Limieten en verificaties

Na het aanmaken van een account kun je in totaal €250,- storten. Wil je jouw stortingslimiet verhogen? Dan kun je dit doen door je identiteit te verifiëren via het platform. Met een geverifieerd account kun je binnen 24 uur tot €25.000,- opnemen.

 

Voor de aan- of verkoop van cryptocurrencies zijn er geen limieten, en ook voor het opnemen geldt geen specifieke limiet. Zelfs als de waarde van bitcoin €1 miljoen bereikt, kun je dit nog steeds laten uitbetalen.

 

8. Voordelen en nadelen

Voordelen:

● Vrienden uitnodigen met €10 starttegoed.

● Lage instapkosten vanaf €1.

● Gebruiksvriendelijk ontwerp.

● Uitstekende beveiligingsmaatregelen.

● Mogelijkheid tot staking en lending.

● 0.25% transactiekosten.

● Direct aankopen met iDeal.

● Goede & Nederlands sprekende klantenservice.

 

Nadelen:

● Niet alle munten die ter wereld worden aangeboden, kunnen worden aangekocht. Er is een selectie gemaakt van 100+ munten. Dit aantal groeit gestaag. 

● Geen ondersteuning voor swappen of geavanceerde handelsopties.

 

● Geen mogelijkheid om crypto op te nemen.

9. Account aanmaken

Een account aanmaken is heel eenvoudig. De volledige website en de app op je telefoon zijn in het Nederlands. In enkele eenvoudige stappen maak je een account aan. 

 

10. Conclusie

 

 

 

 

 

 

 

BLOX is een solide keuze voor beginners vanwege de eenvoud en toegankelijkheid. Ondanks enkele beperkingen, zoals het ontbreken van de mogelijkheid om crypto op te nemen, biedt het een prettige handelservaring. Het is belangrijk om je handels doelen en voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van een platform.

 

Deze BLOX review behandelt de belangrijkste aspecten, maar het is altijd aan te raden om zelf nader onderzoek te doen voordat je besluit om met een crypto platform te handelen. BLOX blijft een aantrekkelijke optie voor wie eenvoud en gemak waardeert in de wereld van cryptocurrency handel.

 

Bij BLOX neemt men alle technische handelingen, die nodig zijn om een transactie uit te voeren, uit handen. Kortom, een prettige exchange om op te handelen op alle devices.