Bitvavo exchange bitcoins kopen

Bitvavo, koop de valuta van de toekomst

Bitvavo is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland. Daardoor heeft deze website snel aan populariteit gewonnen en handelen inmiddels vele Nederlandse handelaren hier. Het is het handelsplatform waar je eenvoudig en veilig verschillende soorten digitale valuta kunt aankopen, verkopen, storten of opnemen. De missie van Bitvavo is om digitale valuta voor iedereen toegankelijk te maken.

 

 

Achtergrond informatie

Bitvavo is begin 2018 gelanceerd als broker. Gedurende 2018 heeft Bitvavo hard doorgebouwd en op 8 maart 2019 hebben zij de eerste echte crytpocurrency exchange van Nederland gelanceerd. Hiermee zijn ze hard op weg om één van de leidende exchanges van Europa te worden.

 

A. Lage handelskosten 

Bij Bitvavo bedragen de handelskosten tussen de 0,00- 0,25% per transactie, waarmee ze veruit het goedkoopste platform van Nederland zijn. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende tiers waarbij de handelskosten lager worden naarmate u meer handelt. De tiers zijn als volgt opgedeeld:

 

Crypto bestellen met iDeal

B. Breed aanbod van 50+ cryptocurrencies

 

Op Bitvavo kunnen vele verschillende cryptocurrencies vehandeld worden. Zo worden er 50+ cryptocurrencies ondersteund, welk aantal alleen maar zal oplopen gedurende de tijd. Door het ondersteunen van een divers aanbod van cryptocurrencies wil Bitvavo niet alleen bewezen cryptocurrencies maar ook opkomende cryptocurrencies een mogelijkheid geven. Op dit moment worden de volgende cryptocurrencies ondersteund:

Overzicht crypto munten

C. Gemakkelijk en snel betalen met iDeal

Mocht je gekozen hebben welke en hoeveel digitale valuta je wilt kopen, dan kun je heel makkelijk tegoeden storten op je Bitvavo account. Bitvavo beschikt over de volgende betaalmethodes:

 

- Bancontact;

- Bank transfer (SEPA);

- Ideal;

- Mybank.

 

 

Een groot voordeel is dus dat je kunt betalen met iDeal zodat je tegoeden direct op je Bitvavo account staan. Daarnaast worden de klanttegoeden ondergebracht bij een aparte stichting, Stichting Bitvavo Payments, zodat deze zijn afgescheiden van de bedrijfswerkzaamheden van Bitvavo en te allen tijde veilig staan. 

bitcoin traders

D. Gebruiksvriendelijk platform voor nieuwe traders

Bitvavo beschikt over een gebruiksvriendelijk platform die geschikt is voor nieuwe traders in digitale valuta. Het platform is in maart 2019 volledig vernieuwd en biedt traders de volgende mogelijkheden:

 

i. Eenvoud, het is eigenlijk heel simpel om digitale valuta te kopen. Je hoeft alleen maar te kiezen welke en hoeveel je er wilt.

ii. Hosted wallets waardoor je je digitale valuta eenvoudig kunt bewaren en niet zelf nog eigen wallets hoeft te beheren.

iii. Portfolio grafiek waardoor je resultaten overzichtelijk blijven en je deze snel kunt inzien.

 

Bij het standaard interface is Euro de base pairs welke verhandeld kan worden tegen de 50+ digitale valuta. Daarnaast is het met de Bitvavo swap ook mogelijk om direct elke willekeurige digitale valuta om te wisselen voor een andere digitale valuta.

trading chart

E. Geavanceerde mogelijkheden voor ervaren traders

Bitvavo is één van de weinige platformen die ook geschikt is voor de ervaren traders. De geavanceerde interface is compleet nieuw en pas recent gelanceerd. Het biedt ervaren traders de volgende mogelijkheden:

 

i. De trading chart welke gebruikt kan worden voor technische analyses.

ii. Het orderboek welke is gevisualiseerd in de depth chart

iii. Geavanceerde orders zoals Fill-or –Kill orders of Immediate-or-Cancel orders.

iv. Een multifuncionele API welke gebruikt kan worden om vele applicaties (zoals Bots) op te bouwen.

 

 

Bij de geavanceerde interface zijn Euro en BTC de base pairs welke verhandeld kunnen worden tegen de 50+ digitale valuta. Zo hoef je dus niet helemaal naar Binance om goedkoop te handelen in digitale valuta maar kun je eenvoudig en vertrouwd gebruik maken van een Nederlandse exchange. 

 F. Klantenservice

Bitvavo heeft een uitgebreide FAQ waarin de meeste vragen worden beantwoord. Mocht je er echter toch niet uitkomen, dan staat het support team van Bitvavo 6 dagen per week van 09:00 – 17:00 tot je beschikking. Het support team is zowel te bereiken via de live-chat als via de mail. Buiten deze tijden is de support van Bitvavo te bereiken via de mail en wordt er doorgaans binnen één uur gereageerd. 

 

Goed om te weten: stop loss / stop limit op Bitvavo

Wist je dat Bitvavo als één van de weinige exchanges een goede stop loss / stop limit biedt? Dit helpt je enorm om de risico's met handelen tot het minimum te beperken. Hiermee kun je namelijk automatisch kopen of verkopen bij koersdalingen. Dat is wel zo prettig als je niet de hele dag met je neus in de statistieken wilt zitten. Hoe werkt stop limiet (limit order verkoop) op Bitvavo? Een gebruiksvriendelijke uitleg vind je op deze pagina: stop loss Bitvavo instellen (uitleg)

Digitale valuta kopen met Bitvavo?

Ben je geïnteresseerd in Bitcoin en andere digitale valuta, let dan goed op dat je het juiste platform kiest voor het kopen en verhandelen van digitale valuta. Er zitten namelijk enorme verschillen in kwaliteit en prijs per platform. Probeer Bitvavo nu, maak een account aan en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten.

 

Bitvavo gratis handelen