· 

Top 10 AI-tokens

Artificial Intelligence (AI) neemt een enorme vlucht, zowel in het bedrijfsleven, onder consumenten en ook in de wereld van crypto. Nieuwe technologie vormt de basis en daarin vinden AI en blockchain elkaar. Bovendien kan het een mooi platform zijn en worden voor nieuwe software toepassingen die snel naam willen maken. 

 

Ontdek de beste AI-tokens voor de toekomst en verken hun gebruiksscenario's in de steeds evoluerende wereld van cryptocurrency en blockchain-technologie.

 

AI-tokens zijn digitale activa die gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI) om de schaalbaarheid, gebruikerservaring en veiligheid in het crypto-ecosysteem te verbeteren. De fusie van AI en blockchain-technologie heeft aanzienlijke belangstelling gewekt onder handelaren en ontwikkelaars.

 

 

Deze lijst met top 10 AI-tokens omvat een breed scala aan gebruiksscenario's, van het genereren van meme tot gegevensverwerking en gedecentraliseerde marktplaatsen. (Bron: crypto.com)

Top 10 AI-tokens

 

1. AiDoge (AIDOGE)

AiDoge (AIDOGE) is een veelbelovend AI-token dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om een revolutie teweeg te brengen in het online maken en delen van meme's. Het AiDoge-platform biedt een tool voor het genereren van memes waarmee gebruikers unieke en boeiende memes kunnen maken op basis van eenvoudige tekstprompts. Het AiDoge-ecosysteem wordt ondersteund door zijn eigen ERC-20-token, $AIDOGE.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Tool voor het genereren van meme's, mogelijk gemaakt door AI en machine learning.
 • Memes gemaakt door AiDoge zijn 100% uniek en worden ondersteund door niet-fungibele tokens (NFT's) op de blockchain. Het creditsysteem van AiDoge vereist dat gebruikers credits kopen met $AIDOGE-tokens om memes te maken.

 

2. yPredict (YPRED) 

yPredict (YPRED) is een AI-aangedreven platform dat cryptohandelaren helpt goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Het platform biedt door AI ondersteunde signalen, sentimentanalyse, geautomatiseerde technische analyse en een ecosysteem waar kwantitatieve handelaren en analisten hun voorspellende modellen kunnen verkopen. Het yPredict-ecosysteem wordt aangedreven door zijn eigen AI-token, $YPRED.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Alles-in-één AI-ecosysteem voor cryptohandelaren.
 • Door AI ondersteunde signalen, analyse van het marktsentiment en autonome detectie van kaartpatronen.
 • Op abonnementen gebaseerde toegang tot voorspellende modellen voor handelsinzichten.

 

3. The Graph (GRT)

The Graph (GRT) is een populair blockchain-indexeringsprotocol dat AI gebruikt om gegevens toegankelijker te maken. Het native AI-token, $GRT, heeft een marktkapitalisatie van meer dan $1,2 miljard. The Graph pakt het probleem van data-overload in blockchain-netwerken aan door data in subgrafieken te indexeren, waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot cruciale informatie.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Blockchain-indexeringsprotocol compatibel met meerdere netwerken.
 • Lost problemen met gegevensoverbelasting op door gegevens in subgrafieken te indexeren voor gemakkelijke toegankelijkheid.
 • GRT-tokens zijn vereist voor het opvragen van gegevens.

 

4. SingularityNET (AGIX)

SingularityNET (AGIX) is een AI-token dat tot doel heeft AI-tools en -diensten te democratiseren. Het platform werd gelanceerd in 2017 en is een marktplaats waar ontwikkelaars hun AI-tools kunnen bouwen, delen en er inkomsten mee kunnen genereren. Transacties die op de SingularityNET-marktplaats worden verwerkt, worden uitgevoerd in $AGIX, het native AI-token van het project.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Gedecentraliseerde AI-marktplaats waarmee ontwikkelaars hun AI-tools kunnen delen en er inkomsten mee kunnen genereren.
 • Integratie met andere crypto-ecosysteemdiensten.
 • AGIX-tokens zijn vereist voor platformtransacties.

 

5. Multiverse (AI)

Multiverse (AI) is een door AI ondersteund project dat tot doel heeft een Metaverse te bouwen met echt economisch en sociaal nut. Het richt zich op het faciliteren van economische groei en handel en het aantrekken van belanghebbenden zoals handelaars, werknemers, consumenten en bedrijven. Het Multiverse-ecosysteem wordt ondersteund door zijn eigen token, AI.

 

Belangrijkste kenmerken

 • AI-aangedreven Metaverse met economisch en sociaal nut.
 • Aanpasbare ecosystemen voor gebruikers en bedrijven.
 • AI-tokens zijn vereist voor virtuele aankopen, staking en fondsenwerving binnen het platform.

 

6. Ocean Protocol (OCEAN)

Ocean Protocol (OCEAN) maakt gebruik van AI om grootschalige gegevensuitwisseling mogelijk te maken, terwijl de privacy behouden blijft. Het platform verbindt dataconsumenten met dataproviders via een gedecentraliseerde, op blockchain gebaseerde marktplaats. Door datasets en datadiensten te tokeniseren, kunnen dataproviders geld verdienen met hun data en krijgen consumenten toegang tot waardevolle informatie. Het eigen AI-token van het project, $OCEAN, maakt transacties binnen de markt mogelijk.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Gedecentraliseerde datamarktplaats, mogelijk gemaakt door AI en blockchain-technologie.
 • Tokenisatie van datasets en datadiensten voor het genereren van inkomsten.
 • OCEAN-token maakt transacties mogelijk en verleent bestuursrechten aan houders.

 

7. iExec RLC (RLC)

iExec RLC (RLC) is een Web3-marktplaats met een paar opvallende kenmerken, waaronder het mogelijk maken van de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps (dapps), het verhandelen van computermiddelen en het behoud van eigendom en privacy. iExec is een gedecentraliseerd alternatief voor traditionele cloud computing-diensten zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure. Het native AI-token van het platform, $RLC, dient als ruilmiddel voor diensten binnen de gedecentraliseerde Web3-marktplaats.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Web3-marktplaats voor het bouwen van dapps en het verhandelen van computermiddelen.
 • Gedecentraliseerd alternatief voor traditionele cloud computing-diensten.
 • RLC-token maakt transacties binnen de Web3-marktplaats mogelijk.

 

8. Alethea AI (ALI)

Alethea AI (ALI) is een AI-aangedreven platform dat het genereren van interactieve karakters met unieke persoonlijkheden, verschijningen, stemmen en intelligentie mogelijk maakt. Gebruikers kunnen de personages die ze maken tokeniseren en deze voor verschillende doeleinden gebruiken, zoals digitale kunst, marketingprojecten en in-game assets. Het eigen AI-token van het project, $ALI, wordt gebruikt om karakter-NFT's te genereren en te upgraden, en om deel te nemen aan het bestuur.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Door AI aangedreven karaktergeneratie op basis van tekstinvoer.
 • Tokenisatie van karakters voor gebruik in diverse toepassingen.
 • ALI-token maakt NFT-generatie, upgrades en deelname aan governance mogelijk.

 

9. Numeraire (NMR)

Numeraire (NMR), gelanceerd in 2015, is een op Ethereum gebaseerd platform waarmee datawetenschappers en ontwikkelaars machine-learning-modellen voor financiële markten kunnen creëren. Het platform beloont datawetenschappers en ML-ontwikkelaars voor nauwkeurige voorspellingen met zijn native AI-token, $NMR. Deze voorspellingen worden vervolgens gebruikt om de aandelenmarktstrategie van het platform te voeden.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Gedecentraliseerd platform voor het creëren van machine-learningmodellen voor financiële markten.
 • NMR-tokens worden gebruikt om datawetenschappers en ML-ontwikkelaars te belonen voor nauwkeurige voorspellingen.
 • Het platform maakt gebruik van AI om voorspellingen op de financiële markten te verbeteren.

 

10. Covalent (CQT)

Covalent (CQT) is een uniforme API die tot doel heeft miljarden datapunten op Web3 zichtbaar te maken. Het platform verzamelt gegevens uit verschillende bronnen, waaronder blockchains, datafeeds en knooppunten. De API's van Covalent leveren deze gegevens op een betrouwbare manier aan klanten via een uniforme API-interface. Het eigen AI-token van het project, $CQT, maakt governance, staking en netwerktoegang mogelijk.

 

Belangrijkste kenmerken

 • Uniforme API voor zichtbaarheid van Web3-gegevens.
 • Voegt gegevens uit meerdere bronnen samen voor gemakkelijke toegang.
 • CQT-token maakt governance, staking en netwerktoegang mogelijk.

Interessant? Bekijk ook de top 10 cryptocoins.