Nieuws

Wat is Decentralized Autonomous Organization?
Nieuws · 02. mei 2023
Een Decentralized Autonomous Organization (DAO) is een organisatiestructuur die gebruik maakt van blockchain technologie en smart contracts om de taken van een traditionele organisatie uit te voeren zonder een centrale autoriteit of een menselijke tussenpersoon.
Wat is de Shapella upgrade?
Nieuws · 08. april 2023
Shapella is een Ethereum upgrade waarmee gebruikers hun ETH stortingen kunnen ‘unstaken’ van Staking contracten op Ethereum’s Proof of het Stake netwerk. Stakers fungeren als validators en verdienen het recht om transacties in het netwerk te valideren door hun "inzet" van Ethereum te vergrendelen. De upgrade bevat wijzigingen in de uitvoeringslaag, de consensuslaag en de engine API.

Wat is CeFi?
Nieuws · 04. januari 2023
Er zijn twee grote sectoren van de crypto-industrie die niet noodzakelijkerwijs met elkaar concurreren, maar elkaar juist aanvullen. De ene is DeFi, een afkorting van Decentralized Finance, en de andere is CeFi, wat staat voor Centralized Finance. Omdat beide een belangrijke rol spelen bij encryptie, willen we je in dit artikel kennis laten maken met CeFi. Wat is gecentraliseerde financiering, hoe verschilt het van DeFi en wat biedt het?
LiteBit: Recente ontwikkelingen benadrukken het belang van meer regulering in de crypto-branche
Nieuws · 27. december 2022
LiteBit, het Europese platform voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptocurrencies, speelt in op de recente ontwikkelingen in de cryptomarkt dat meer regulering en regulering onvermijdelijk en wenselijk is voor de industrie om volwassen te worden.

Cardano kondigt Midnight aan: een slimme contractketen met privacy
Nieuws · 01. december 2022
In het weekend kondigde het moederbedrijf van Cardano in Edinburgh een nieuwe sidechain aan, Midnight. Dit wordt een slimme contract-blockchain waarmee gebruikers gegevens kunnen uitwisselen zonder meer informatie vrij te geven dan ze willen.
Statement LiteBit: waarom het een veilig en betrouwbaar cryptoplatform is
Nieuws · 21. november 2022
In reactie op de stroom aan berichten over de recente gebeurtenissen in de cryptomarkt, willen we je graag nog eens uitleggen hoe we er bij LiteBit voor zorgen dat je tegoeden veilig zijn.

Markten omlaag na bizarre gebeurtenissen
Nieuws · 11. november 2022
De cryptomarkt kreeg het flink te verduren deze week nadat we allemaal getuige werden van een reeks bizarre gebeurtenissen. Het begon met een bericht dat Alameda Research, dat hechte banden heeft met crypto exchange FTX, financiële problemen heeft.
Uniswap gaat verhandelen NFT mogelijk maken
Nieuws · 03. augustus 2022
Vanaf het najaar van 2022 kunnen gebruikers van het platform Uniswap ook NFTs gaan verhandelen. Tot op heden was het op Uniswap alleen mogelijk om ERC20-tokens te traden, ofwel de ‘reguliere’, inwisselbare munten op de Ethereum blockchain.

Top 5 coins op Bitvavo
Nieuws · 14. juli 2022
Bitcoin (BTC) is de eerste gedecentraliseerde digitale valuta in de geschiedenis. Net na de financiële crisis in 2008, verscheen de whitepaper ''Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System'' geschreven onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto.
NFT: risico en gevaren
Nieuws · 01. mei 2022
NFT kopen, hoe werkt dat? Wat kun je ermee en hoe werkt de techniek achter deze nieuwe trend? Welke risico’s en gevaren zijn er. Voordat je aan de slag gaat en je onderdompelt in deze nieuwe hype, is het belangrijk te weten wat de risico’s zijn. Deze Non-Fungible Tokens zijn in korte tijd zeer populair geworden en er gaat ontzettend veel geld in om. Er is een levendige handel ontstaan in digitale kunstobjecten en andere creatieve toepassingen, zoals muziek en afbeeldingen.

Meer weergeven