· 

Tesla start acceptatie Bitcoin

Tesla accepteert Bitcoin betalingen

Tesla is een trendsetter. Met eigenaar en meesterbrein Elon Musk voorop in de strijd. Hij maakte via Twitter bekend dat Tesla Bitcoin gaat accepteren. Binnen enkele minuten na zijn eerste bericht, ging het in nieuwsmedia wereldwijd uitsluitend over het onderwerp. Niet alleen omdat Musk een hype voor cryptocurrencies en met name Bitcoin en bovendien Dogecoin creëert, maar ook omdat dit echte verandering aanwakkert voor vele andere bedrijven wereldwijd. Musk staat bekend om zijn rol als innovator en risiconemer en visionair zijn.

 

Is dit het begin van massa-acceptatie? Als het antwoord ja i: hoe zou het er dan in de nabije toekomst uitzien? Accepteren dan alle winkels crypto? Stoot crypto de traditionele ‘harde’ munten van de troon? Gaat de wereldeconomie op zijn kop? 

Auto's kopen voor BTC

Terwijl veel discipelen van Bitcoin en zijn idee om een peer-to-peer betalings- of contant geldsysteem te zijn, denken dat dit het juiste is om te doen, anderen zijn niet zo overtuigd van de recente actie van Tesla. Hun bezorgdheid is dat Bitcoin meer een waarde opslag dan een valuta is en dat het dwaas is om een activa die in de loop van de tijd in waarde zult groeien, te besteden.

 

Aan de andere kant, waar is een waarde opslag goed voor als het niet op de vrije markt wordt geruild? Het lijkt erop dat een waarde opslag niet kan slagen zonder handel of ruil. Eén ding is bijzonder opmerkelijk. Volgens Elon Musk zal Tesla de extra BTC inkomsten niet omzetten in fiat valuta. Dat betekent dat ze auto's gaan verkopen om te hodlen.

Massa-acceptatie is nog steeds mogelijk

Door de jaren heen hebben veel experts betoogd dat massa-acceptatie niet mogelijk is, omdat BTC niet schaalt en niet wordt overgenomen door verkopers. Dat is veranderd en niet alleen Tesla accepteert BTC. PayPal is het ook aan het integreren, wat betekent dat bijna alle online verkopers BTC op de een of andere manier zullen accepteren.

 

Het ontbrekende deel van deze puzzel is de infrastructuur. Veel handelaren accepteren Bitcoin, maar gebruiken alleen een betalingsverwerker. Volgens Musk gebruikt Tesla hun eigen Bitcoin nodes en infrastructuur. Dit is een sterke aanwijzing dat Musk en Tesla ernaar streven het Bitcoin netwerk zelf te ondersteunen. Het volgende niveau van daadwerkelijke acceptatie zou vereisen dat Tesla de leveranciers van het bedrijf en de partners met BTC betaalt. Zelfs personeel zou hun betaling in Bitcoin moeten ontvangen.

 

Dit lijkt vergezocht en noch Tesla noch Musk hebben beweerd zulke dingen te plannen. Maar echte massa-acceptatie zou vereisen dat ze de US-dollar achter zich laten en volledig overschakelen op Bitcoin. Dat is op korte termijn niet te verwachten en wereldleiders zullen kritisch zijn. Toch lijkt er geen weg meer terug. Crypto heeft namelijk een stevige basis gelegd en geeft vertrouwen, door de vele ontwikkelingen.

 

Bron: Litebit, onderdeel van Bitvavo