· 

Statement LiteBit: waarom het een veilig en betrouwbaar cryptoplatform is

Het zijn roerige tijden in de cryptomarkt. Door de diverse internationale gebeurtenissen, heeft Litebit een officieel statement uitgebracht om huidige en potentieel nieuwe handelaren te informeren. Het bericht staat hieronder.

Statement Litebit

In reactie op de stroom aan berichten over de recente gebeurtenissen in de cryptomarkt, willen we je graag nog eens uitleggen hoe we er bij LiteBit voor zorgen dat je tegoeden veilig zijn.  

 

 

LiteBit ging in 2013 van start als een van de eerste Nederlandse cryptoplatforms, waar klanten veilig en eenvoudig cryptomunten kunnen kopen, verkopen en bewaren. Sindsdien hebben we een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partij, gebaseerd op de volgende pijlers: 

Fondsen en financiële positie

De klantfondsen en crypto worden niet gebruikt voor andere doeleinden en worden 1-op-1 gedekt. De crypto van onze klanten worden veilig aangehouden in wallets die door ons beheerd worden. We hebben geen exposure op FTX, Genesis en Blockfi.. 

 

LiteBit is in private handen en is al sinds de start van de onderneming volledig gefinancierd met eigen vermogen. Het kapitaal van LiteBit is niet uitgeleend aan andere partijen of geïnvesteerd in cryptomunten. LiteBit heeft een solide financiële positie en voldoende liquide middelen. Dit biedt financiële stabiliteit naar de toekomst toe. 

 

 

LiteBit is een gezonde organisatie, met een professionele bedrijfsvoering. De jaarrekening van LiteBit wordt elk jaar financieel ge-audit door een onafhankelijke auditor. Klanten kunnen er daarmee van uitgaan dat de cijfers van LiteBit op orde zijn en een getrouw beeld van de werkelijkheid geven. Zoals gebruikelijk zal ook eind dit jaar de jaarlijkse audit worden uitgevoerd in het kader van de jaarrekeningcontrole. Onderdeel van deze audit door een onafhankelijke accountant is het vaststellen dat de coins die LiteBit zegt te hebben ook daadwerkelijk in de wallets aanwezig zijn. 

Persoonlijke service

LiteBit is een onderneming met een gezicht en een fysiek kantoor in Rotterdam. Daarnaast kunnen klanten ons altijd benaderen met vragen, via telefoon, e-mail of chat. 

Toezicht

LiteBit kreeg als één van de eerste Nederlandse cryptoplatforms een registratie van De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten en heeft ook registraties bij de toezichthouders in Frankrijk en Oostenrijk. We voeren een strikt beleid om te voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Dat betekent dat onze bestuurders getoetst zijn op betrouwbaarheid en dat we de regels rond witwassen, terrorismefinanciering en sanctiewetgeving naleven.  

 

De recente gebeurtenissen tonen nog maar eens aan hoe belangrijk toezicht en controle zijn voor het volwassen worden van de cryptosector, iets waar LiteBit al jaren voor pleit. We zullen onverminderd hard blijven werken aan het realiseren van onze missie: het creëren van een veilig en betrouwbaar platform voor iedereen die wil handelen in crypto. 

 

Bron: Litebit, onderdeel van Bitvavo