· 

LiteBit: Recente ontwikkelingen benadrukken het belang van meer regulering in de crypto-branche

LiteBit, het Europese platform voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptocurrencies, speelt in op de recente ontwikkelingen in de cryptomarkt dat meer regulering en regulering onvermijdelijk en wenselijk is voor de industrie om volwassen te worden. Meer regulering zal zorgen voor een transparantere markt waar iedereen veilig kan beleggen in cryptocurrencies. Alleen dan kan het vertrouwen in de branche worden hersteld.

 

LiteBit, opgericht in Rotterdam in 2013, is uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency-platforms van Nederland waar klanten veilig en gemakkelijk cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en opslaan. Het bedrijf werd als een van de eerste cryptopartijen geregistreerd als cryptodienstverlener door ABN AMRO Bank (DNB), en staat ook geregistreerd bij toezichthouders in Frankrijk en Oostenrijk.

 

Veilig en persoonlijk

Arthur van Lier, Chief Operating Officer van LiteBit, zei: "Recente gebeurtenissen hebben aangetoond hoe belangrijk regulering en controle zijn voor de volwassenheid van de crypto-industrie, waar wij bij LiteBit al jaren voor pleiten." Bij LiteBit laten we in een gereguleerde omgeving zien dat iedereen die wil beleggen in cryptovaluta dat op een veilige manier kan doen via een betrouwbaar platform. "

 

"Bovendien is LiteBit een bedrijf met een gezicht en staat persoonlijke service bij ons hoog in het vaandel", vervolgt Arthur van Lier. "We hebben een fysiek kantoor in Rotterdam en klanten kunnen ons altijd vragen stellen via telefoon, e-mail of chat."

 

LiteBit is van mening dat het bieden van een veilige en gereguleerde omgeving om klantgelden verantwoord te beheren belangrijker is dan snel winst maken. De cowboylook die bij sommige partijen is ontstaan, onderstreept het belang van toezicht, dat voor partijen in de EU vaak strakker is.

 

Solide financiële positie

LiteBit is in privaat bezit en wordt sinds de oprichting van het bedrijf volledig met eigen vermogen gefinancierd. LiteBit-fondsen worden niet uitgeleend aan andere partijen of geïnvesteerd in cryptocurrencies. LiteBit heeft een solide financiële positie en voldoende liquide middelen. Dit zorgt voor financiële stabiliteit voor de toekomst. Klantgelden en cryptocurrencies die door LiteBit zijn gestort, worden voor geen enkel ander doel gebruikt en worden één-op-één ondersteund. Clientcryptocurrencies worden veilig bewaard in wallets die worden beheerd door LiteBit. LiteBit is niet blootgesteld aan FTX, Genesis en BlockFi.

 

LiteBit is een gezonde organisatie met professioneel management. De financiële overzichten van LiteBit worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke accountants. Daarom kunnen klanten ervan uitgaan dat de cijfers van LiteBit kloppen en de werkelijkheid weergeven. Volgens afspraak zal ook de jaarcontrole aan het einde van dit jaar plaatsvinden als onderdeel van de jaarlijkse controle. Onderdeel van de audit die de onafhankelijke accountant uitvoert, is om vast te stellen of de munten die LiteBit zegt te hebben ook daadwerkelijk in de wallet aanwezig zijn.