· 

Periodiek kopen op Bitvavo

Bitvavo biedt een handige functie voor automatisch kopen van cryptovaluta vanuit je EUR-saldo, bekend als Periodiek Aankopen. Deze functie, vaak genoemd als Dollar-Cost Averaging (DCA) op platforms waar de basisvaluta de Amerikaanse dollar is, maakt het mogelijk om te investeren in cryptovaluta zonder voortdurend de markt te hoeven volgen.

 

Bitvavo voert de order uit op een willekeurig tijdstip op de dag die je hebt gekozen voor je periodieke aankoop, om marktmanipulatie en voorkennis te voorkomen. Voor transacties op een specifiek tijdstip naar keuze, raden we aan om handmatig te bestellen.

 

Door gebruik te maken van Periodiek Aankopen machtig je Bitvavo om geld en kosten rechtstreeks af te trekken van je Bitvavo-account op een willekeurig tijdstip op de dag die je hebt gekozen. Het bedrag van elke Periodieke Aankoop wordt bepaald door de marktprijs van de digitale valuta op het moment van de transactie.

Het instellen van een Periodieke Aankoop

 

1. Log in op je Bitvavo-account of maak een nieuw account.

2. Ga naar de "Periodieke Aankoop" in je wallet in de app (periodieke Aankoop is niet beschikbaar op onze website, alleen in onze app).

3. Kies de digitale valuta die je regelmatig wilt kopen vanuit je EUR-saldo. Je kunt kiezen uit verschillende beschikbare digitale valuta.

4. Na het kiezen van de gewenste digitale valuta, selecteer je de dag van de maand waarop je periodieke aankoop moet plaatsvinden. Je kunt elke dag van de maand kiezen die past bij je financiële planning.

5. Voer het maandelijkse bedrag in EUR in dat je van plan bent te kopen in de geselecteerde digitale assets. Dit bedrag wordt automatisch afgetrokken van je EUR-saldo.

6. Na het kiezen van je digitale assets, het selecteren van de gewenste dag van de maand en het specificeren van het EUR-bedrag, klik je op "Doorgaan" om verder te gaan.

 

Een automatische overboeking instellen

Hiervoor heb je de volgende gegevens nodig:

Let op: ieder Bitvavo-account heeft een unieke omschrijving. Deze moet meegegeven worden aan de storting. Kies voor EUR storten, SEPA, vul een bedrag in en klik op doorgaan, je ziet dan een omschrijving die bestaat uit 10 karakters (hoofdletters en cijfers). 

 

Als de storting door ons ontvangen is, sturen we je hiervan een bevestiging per mail. Je kan daarna gelijk digitale valuta kopen in onze app of via onze website. 

 

Een Periodieke Aankoop verwijderen

1. Om eenvoudig een periodieke aankoop te verwijderen, ga je naar de sectie periodieke aankoop.

2. Zoek de periodieke aankoop die je wilt verwijderen en klik op het pictogram met drie puntjes ernaast.

3. Selecteer de optie "Verwijderen" om de periodieke aankoop te annuleren. Het verwijderen van een periodieke aankoop betekent dat je de gekozen digitale valuta niet langer regelmatig zult kopen.

 

Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. Wat gebeurt er als mijn Euro-saldo op Bitvavo niet voldoende is om mijn volgende Periodieke Aankoop te dekken?

In dat geval wordt de order niet uitgevoerd. Je periodieke aankoop zal plaatsvinden op de volgende geplande aankoopdatum, tenzij je deze annuleert of onvoldoende saldo hebt in je Euro-saldo.

 

2. Zijn er kosten van toepassing?

Ja, de kosten die gelden voor reguliere aankopen worden ook gebruikt voor periodieke aankopen. Standaard geldt taker-fee voor elke periodieke aankoop. Als je beschikbare Euro-saldo onvoldoende is, zal de aankoop niet worden uitgevoerd. 

 

3. Wanneer wordt mijn order uitgevoerd?

Bitvavo voert de order uit op een willekeurig tijdstip op de dag die je hebt gekozen voor je periodieke aankoop, en dit tijdstip varieert voor elke uitvoering. Deze willekeurigheid is ingesteld om marktmanipulatie en voorkennis te voorkomen. Als je een transactie wilt uitvoeren op een specifiek tijdstip naar keuze, raden we aan om de transactie handmatig te plaatsen.

 

4. Kan ik mijn Periodieke Aankoop op elk moment annuleren en/of wijzigen?

Ja, je kunt altijd een periodieke aankoop annuleren. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een periodieke aankoop te wijzigen nadat je deze hebt ingesteld.

 

5. Kan ik meerdere Periodieke Aankopen hebben voor dezelfde digitale valuta?

Ja, dit is mogelijk. Je kunt zoveel periodieke aankopen instellen als je wilt, inclusief meerdere voor dezelfde digitale valuta.

 

6. Ontvang ik een herinnering voordat mijn volgende Periodieke Aankoop wordt uitgevoerd?

Je ontvangt meldingen 3 dagen voordat je geplande aankoop plaatsvindt, voor aankomende transacties en als je saldo onvoldoende is. Deze meldingen worden verzonden via e-mail, pushbericht en inboxbericht. Je ontvangt ook meldingen voor zowel succesvolle als onsuccesvolle uitvoeringen van je periodieke aankoop.

 

7. Waar kan ik mijn totale investeringen volgen die zijn gedaan via Periodieke Aankoop?

Je kunt deze informatie vinden in zowel je volledige transactiegeschiedenis als in de gedetailleerde weergave van elke transactie binnen je periodieke aankoop.

 

8. Wat gebeurt er als de handel in een munt wordt stopgezet of als de munt wordt verwijderd?

Op dit moment hebben we een selectie gemaakt van veel verhandelde digitale valuta's die breed toegankelijk zijn.

 

9. Kan ik markt-bewegingsvoorwaarden bepalen voor de uitvoering van mijn aankoop?

Elke order wordt willekeurig gepland op de dag van uitvoering. Als je meer gedetailleerde voorwaarden zelf wilt bepalen, raden we je aan om je orders handmatig in te stellen. 

 

10. Kan ik de winst en verlies (PnL) zien van mijn Periodieke Aankopen?

Nee, op dit moment kun je geen overzicht zien van de winsten van je periodieke aankopen.