· 

Nieuwe listings op Bitvavo

Bitvavo timmert flink aan de weg. Het belangrijkste voor handelaren is natuurlijk het aanbod van de populairste cryptomunten. De Nederlandse exchange meldt dat er een groot aantal nieuwe listings op de rol staan, namelijk:

  • MEME (Memecoin): MEME is de native token van het Memeland ecosysteem, dat wordt beheerd door 9GAG. Het project heeft geen intrinsieke waarde en wordt omschreven als "volstrekt nutteloos en uitsluitend bedoeld voor amusementsdoeleinden".
  • AXL (Axelar): Axelar faciliteert communicatie tussen verschillende blockchains voor DApps. Het heeft een gebruiksvriendelijke API en maakt gebruik van het Proof of Stake consensus-mechanisme.
  • ZETA (ZetaChain): ZetaChain is een Layer 1 blockchain die keten-agnostische interoperabiliteit biedt. Het stelt ontwikkelaars in staat om efficiënt applicaties te bouwen die gebruikmaken van assets van verschillende blockchains.
  • XAI: Xai is specifiek ontwikkeld voor gamers en positioneert zichzelf als de eerste Layer 3-oplossing ter wereld voor AAA-gaming. Het maakt gebruik van het Arbitrum Layer-2 platform en vergemakkelijkt snelle en efficiënte handel in in-game items.
  • KAVA: KAVA is een DeFi-platform dat leningen, stablecoins en andere financiële diensten aanbiedt op de blockchain.
  • ALT (AltLayer): AltLayer is een Ethereum-schaaloplossing die tot doel heeft een efficiëntere omgeving te bieden voor Ethereum Virtual Machine (EVM)-native ZK-toepassingen.
  • Ook JUP, BLZ, RAY, DYM, SSV, ONDO, ASTR worden op Bitvavo beschikbaar. 

 

Belangrijk: volatiliteit nieuwe crypto munten

De volatiliteit van een bepaalde cryptocurrency geeft de verschillende bewegingen van de koers van een cryptomunt aan. Wanneer je naar de koersgrafiek van een willekeurige cryptocurrency kijkt, dan zie je dat deze voortdurend in beweging zijn. De prijzen stijgen of dalen. Deze beweeglijkheid heet de volatiliteit. Het is overigens een term die niet alleen bij crypto wordt gebruikt, maar ook bij aandelen en andere zaken waarbij de prijs beweegt. Een coin of aandeel kan vrij stabiel zijn, of juist hard op en neer gaan. Er bestaan dus verschillende gradaties van volatiliteit. Zo zijn niet alleen de prijzen van crypto, maar ook energie het afgelopen jaar erg volatiel. De koersen van bijvoorbeeld stablecoins zijn juist weinig volatiel.

 

 

Volatiliteit is niets meer dan de beweeglijkheid van de koersen. Prijzen gaan nu eenmaal omhoog of omlaag. Alleen de mate waarin ze dat doen, geeft de volatiliteit weer. Zie volatiliteit niet als iets risicovols, maar juist hetgeen wat cryptocurrencies zo interessant maakt. In een markt waar de volatiliteit hoog is, kunnen daytraders veel geld verdienen. Het zijn dan ook vaak de coins met hoge volatiliteit die bij daytraders de voorkeur hebben. Over het algemeen geldt: hoe hoger de volatiliteit, des te groter het risico. Wanneer je met erg volatiele cryptocurrencies gaat traden, is risicomanagement dus heel belangrijk.

Populairste coins van het moment

 

 

Tot slot meldt Bitvavo dat de meest verhandelde munten op dit moment zijn:

 

#1: Bitcoin (18% van alle trades)

#2: Solana (9% van alle trades)

#3: Ethereum (6% van alle trades)

#4: Chainlink (4% van alle trades)

#5 Celestia (4% van alle trades)