· 

Markten omlaag na bizarre gebeurtenissen

 

De cryptomarkt heeft het flink te verduren gekregen deze week, nadat we allemaal getuige werden van een reeks bijzondere gebeurtenissen. Het begon met het bericht dat Alameda Research, dat hechte banden heeft met crypto exchange FTX, financiële problemen heeft. Dit zorgde ervoor dat men massaal het geld bij FTX ging weghalen, waardoor ze opnames moesten stopzetten. De Chinese exchange Binance zou vervolgens FTX overnemen, maar zag daar toch vanaf.

 

Nu iedereen voor 8 dollar een "verified badge" kan kopen op Twitter, is misinformatie een nog groter probleem dan eerst. Het is lastig te zeggen wat je wel en niet kan geloven. Dus blijf je eigen onderzoek doen. Voor nu, zijn veel traders die de dollar cost average-strategie gebruiken in staat om hun gemiddelde aankoopprijs naar beneden te brengen. We gaan zien waar de markt nu heen beweegt. Vandaag zien we al wat voorzichtig herstel ten opzichte van het dieptepunt gisteren. 

 

Veel traders willen hun trading risico's minimaliseren. Een van de grootste problemen is om in te schatten wanneer de prijs van een munt zijn dieptepunt heeft bereikt. Het is altijd mogelijk dat de prijs nog geen steun heeft gevonden en verder daalt. Dollar cost average of DCA is een strategie om dit veel voorkomende probleem bij het traden aan te pakken. Het is een methode om het feit te verzachten dat je niet altijd gelijk kunt hebben.