· 

Nederlandse klanten van het Amerikaanse crypto platform Gemini moeten alternatief zoeken

Gemini, een in de V.S. gevestigde crypto exchange, heeft aan hun Nederlandse gebruikers laten weten dat het de Nederlandse markt gaat verlaten. Per 17 november 2023 biedt Gemini geen diensten meer aan in Nederland. Dit is het gevolg van het handhavingsbeleid van De Nederlandsche Bank (DNB).

 

Gemini roept klanten op om hun fiat en crypto assets voor 17 november 2023 op te nemen van hun Gemini account. Voor klanten die hun assets naar een andere exchange willen overzetten, heeft Gemini Bitvavo genoemd als lokale exchange geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

 

gemini crypto exchange alternatief

Bitvavo als geregistreerd alternatief

Als een geregistreerde crypto exchange en marktleider in Nederland is Bitvavo het beste alternatief voor Nederlandse klanten van Gemini. Bitvavo heeft meer dan 1 miljoen gebruikers die Bitvavo waarderen vanwege het uitgebreide en gebruiksvriendelijke platform, de meer dan 200 digitale valuta en lage handelskosten van 0,03 - 0,25%.

 

Eerder dit jaar verwierf Bitvavo het klantenbestand van LiteBit. Ook verwelkomde Bitvavo tienduizenden klanten van Binance nadat zij hadden aangekondigd de Nederlandse markt te verlaten. De aanwas van nieuwe klanten van Gemini en andere crypto platforms versterkt de marktpositie van Bitvavo in Nederland en past in de strategie om het grootste crypto handelsplatform van Europa te worden.

Hoe maak ik mijn tegoeden over (storten) van Gemini naar Bitvavo?

Je kunt snel digitale valuta van Gemini naar Bitvavo overboeken. Het grootste deel van de cryptovaluta is ook op Bitvavo beschikbaar. Deze kun je als volgt overboeken:

 

1. Log in op jouw Bitvavo-account of maak een nieuw Bitvavo account aan;

2. Ga naar de digitale valuta die je wilt storten en klik erop;

3. Ga naar 'Storten' en klik erop;

4. Selecteer en bevestig het netwerk en klik op ''zie walletadres'';

5. Het adres van jouw Bitvavo-wallet wordt nu weergegeven. Je kunt jouw digitale valuta overmaken naar dit adres.

 

Let op: Voor valuta's zoals EOS, NEM, Steem, XLM en XRP moet je mogelijk een extra beschrijving toevoegen die zichtbaar is op de stortingspagina.

 

 

Over het algemeen zal de overgeboekte digitale valuta binnen enkele minuten tot enkele uren aan uw Bitvavo-account worden toegevoegd. De tijdsduur is afhankelijk van hoe snel jouw transactie wordt bevestigd door het netwerk en hoeveel bevestigingen we vereisen, wat verschilt per digitale valuta. Valuta die niet beschikbaar zijn op Bitvavo kun je logischerwijs niet direct overboeken. Het is wel mogelijk om deze eerste op Gemini om te zetten naar een andere valuta (zoals Bitcoin) en vervolgens over te zetten naar Bitvavo. 

 

Let op: Wees voorzichtig bij het verzenden van digitale valuta naar jouw Bitvavo-account. Als digitale valuta onjuist wordt gestort als gevolg van een fout van de gebruiker (bijv. verkeerd adres, niet-ondersteunde valuta of netwerk), leidt dit tot verlies van de tegoeden.