· 

Bitcoin stevent af op nieuwe 'all time high'

In februari en maart beleefde Bitcoin een opmerkelijke stijging van maar liefst 44%, waardoor het de grootste  sprong maakte in deze bullmarkt. Vergelijkbaar met de gebeurtenissen in december 2020, net na het bereiken van een nieuwe all-time high, bevinden we ons nu in dezelfde positie, net ervoor. Op 28 februari bereikte de koers een hoogtepunt van € 59.100, slechts een fractie onder het record van € 59.700 uit 2021. In maart steeg de waarde verder door naar €65.400. 

 

Bitcoin heeft nieuwe records bereikt in verschillende valuta's, waaronder zwakkere zoals de Turkse lira en de Argentijnse peso, maar ook in sterkere valuta's zoals de Japanse yen en de Noorse kroon. Bart Mol, analist bij Bitcoin Alpha, deelt regelmatig updates op X over de landen waar Bitcoin all-time highs bereikt.

 

De Verenigde Staten zijn een van de laatste landen waar Bitcoin zijn piek bereikt. Hoewel het recente hoogtepunt van $64.100 nog steeds aanzienlijk lager ligt dan de all-time high van $69.000, is dit het punt waar veel aandacht naar uitgaat. Aangezien de meeste handel in dollars plaatsvindt en de meeste analisten de grafieken en cijfers in dollars interpreteren, wordt verwacht dat de reactie van beleggers sterker zal zijn wanneer de koers $69.000 nadert.

 

Memecoins

De afgelopen periode hebben veel crypto-assets winst geboekt, maar memecoins hebben het meest opvallend gepresteerd. Van de top tien snelste stijgers behoren er zeven tot de memecoins, waaronder Dogwifhat, Pepe en Floki.

 

Memecoins worden gezien als een verbindende factor in de onderste lagen van de cryptowereld, waar mensen zich groeperen rond verhalen en thema's, wat leidt tot nieuwe innovaties en initiatieven. Hoewel memecoins blijven bestaan en groeien, brengt de vluchtige aandacht ook hoge volatiliteit met zich mee, vooral bij jonge memes waarvan de levensvatbaarheid onzeker is.

 

Sommige analisten voorspellen dat de aandacht in maart zal verschuiven naar andere onderwerpen, zoals de Ethereum Dencun-upgrade (13 maart), ontwikkelingen rond de Amerikaanse beleidsrente (19 maart), de AI-conferentie van Nvidia (18 maart), en belangrijke mijlpalen bij token-projecten.

 

 

De Amerikaanse Bitcoinfondsen hebben ook  goed gepresteerd, met de BlackRock ETF die bijna $8 miljard aan instroom zag. Dit fonds beheert nu meer dan $10 miljard en sluit zich aan bij de exclusieve club van 150 ETF's op dat niveau. Ondanks een kleine terugval eind februari, blijven de verwachtingen hooggespannen vanwege de groeiende interesse van vermogensbeheerders, zoals Wells Fargo en Merrill Lynch, en de beschikbaarheid van de BlackRock ETF voor Braziliaanse investeerders.