· 

Anycoindirect uit Veghel nieuwe sponsor van PSV

Anycoindirect uit Veghel nieuwe sponsor van PSV

Anycoindirect uit Veghel is een nieuwe sponsor van PSV geworden. Dat heeft sportmarketeer Chris Woerts bekend gemaakt tijdens Veronica Inside. De reden dat PSV voor deze crypto-partij heeft gekozen, is dat de club zich graag wil verbinden aan groeiende ondernemers uit de regio. Ondanks dat er ook wel met internationale bedrijven wordt gesproken, gaat nu dus de voorkeur uit naar een regionaal partnerschap. Er is een tweejarig samenwerkingscontract gerealiseerd. Goed om te weten, het sponsorbedrag wordt voldaan in Bitcoins. 

 

Er zijn steeds meer voetbalclubs die zaken doen met crypto-bedrijven. Zo ook Paris Saint-Germain (PSG). De nieuwe werkgever van de levende voetballegende Lionel Messi heeft deze speler namelijk deels betaald in de vorm van fan tokens, die als een soort aandelen gelden en de supporters een beperkte vorm van inspraak bieden. De cryptomunt PSG begon op 2 euro, maar is in zeer korte tijd flink in waarde gestegen.

 

De manier waarop de Eindhovense voetbalclub PSV financiële zaken gaat regelen is onduidelijk. Er is namelijk niet bekend gemaakt of er betalingen of uitkeringen worden gedaan middels bestaande cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum of dat er plannen zijn om een eigen cryptomunt te starten.