· 

LiteBit beëindigt activiteiten en helpt klanten met overstappen naar Bitvavo

Vanwege marktontwikkelingen zal het cryptoplatform LiteBit alle activiteiten beëindigen en klanten de mogelijkheid bieden om hun cryptocurrencies over te zetten naar Bitvavo. Cliënten worden tijdens het overdrachtsproces actief geïnformeerd en volledig ondersteund. LiteBit zal de groep de komende maanden uitfaseren. Medewerkers worden doorverwezen naar de volgende stap.

 

 

De cryptomarkt is een zeer uitdagende en veeleisende markt vanwege de hoge volatiliteit, snelle innovatie, intense wereldwijde concurrentie en complexe regelgeving. In de afgelopen tien jaar is LiteBit in staat geweest om deze uitdagingen aan te gaan en kansen te benutten; recessies doorstaan en groeien in opkomende markten, gericht op veilige en gebruiksvriendelijke diensten die voldoen aan alle wet- en regelgeving. In de huidige markt vormen hogere nalevingskosten, lagere vergoedingsverwachtingen als gevolg van toegenomen concurrentie en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld echter aanzienlijke uitdagingen voor de levensvatbaarheid van LiteBit op de lange termijn.

 

Litebit Bitvavo overstap

Klanten kunnen overstappen naar Bitvavo

Na zorgvuldige afweging en afweging van alle opties heeft LiteBit besloten haar activiteiten te beëindigen en alle klanten de mogelijkheid te bieden over te stappen naar Bitvavo, de grootste en meest waardevolle cryptocurrency exchange van Nederland. Bitvavo zorgt voor een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, betrouwbare transactiefuncties en een bedrijfsvoering die voldoet aan wet- en regelgeving.

 

 

LiteBit heeft de voorgestelde samenwerking voorgelegd aan de relevante regelgevende instanties die deze nog niet hebben goedgekeurd. Klanten zullen op de hoogte worden gebracht van de details van het partnerschap zodra ze naar verwachting in de komende weken worden gesloten. Arthur van Lier, Chief Operating Officer van LiteBit, zei: "LiteBit garandeert dat alle credits beschikbaar zijn voor klanten. De veiligheid van het geld van onze klanten is altijd onze topprioriteit geweest en we willen ervoor zorgen dat alle credits soepel en snel worden overgedragen voor onze klanten."

Uitgebreide klantenondersteuning

LiteBit zal haar klanten proactief informeren en hen de mogelijkheid bieden om een Bitvavo-account aan te maken zodat hun cryptocurrencies kunnen worden overgezet naar Bitvavo. Een andere optie voor klanten is om hun cryptocurrencies te verkopen of op te nemen via het LiteBit-platform. Alle informatie en verdere instructies voor klanten zijn te vinden op de website, de LiteBit app of via Chatbot. Het ondersteuningsteam van LiteBit is beschikbaar om alle vragen van klanten te beantwoorden. In Oostenrijk en Frankrijk hebben klanten ook de mogelijkheid om geld te verkopen of op te nemen, of geld te storten op Bitpanda, een van Europa's toonaangevende cryptocurrency-platforms in Oostenrijk.

 

LiteBit ondersteunt ook de medewerkers

In de komende maanden zal LiteBit de organisatie geleidelijk sluiten en uiteindelijk de activiteiten afbouwen. Alle medewerkers worden gecompenseerd en volledig ondersteund, of ze nu klanten bedienen tijdens een uitfasering of in hun individuele omstandigheden. Corrien Verschuure, Chief Financial Officer van LiteBit, benadrukt: “We gaan ervoor zorgen dat alle medewerkers volledig voorbereid zijn op de volgende stap. Niet alleen financieel, maar ook door herplaatsingsoriëntatie.”

 

Voldoen aan wet- en regelgeving

LiteBit heeft altijd veel belang gehecht aan het naleven van nationale en internationale wet- en regelgeving, maar is er helaas in de loop van de tijd niet in geslaagd om wereldwijd een gelijk speelveld tot stand te brengen. De Raad begrijpt de impact van dit besluit op alle klanten, medewerkers en andere belanghebbenden en vindt het belangrijk dat de beëindiging van de organisatie op een prudente manier tot stand komt. Arthur van Lier: "We hebben altijd goede relaties onderhouden met alle relevante toezichthouders en zullen er op transparante wijze voor zorgen dat ons bedrijf volgens de regels wordt afgebouwd."