Google, Apple en Amazon zijn drie grootmachten in de internationale technologiebranche. Tot op heden hebben deze partijen zich terughoudend opgesteld richting Bitcoin en andere crypto valuta. Het is gangbaar dat deze grote partijen wachten tot een nieuwe trend zich heeft bewezen en pas dan instappen. Dat gebeurt ook vaak bij nieuwe software toepassingen. Bij gebleken succes kan vervolgens wel snel geschakeld worden en is men er ook niet vies van om een flink bedrag neer te leggen voor bijvoorbeeld een overname.

Trendwatchers gaven al geruime tijd geleden aan dat de verwachting is dat minimaal 1 van de 3 techgiganten crypto en blockchain zal omarmen. Google zal cryptocurrencies niet meteen volledig adopteren, maar er is nog steeds positief nieuws te verwachten hierover en de waarschijnlijkheid dat Google haar beleid in de nabije toekomst zal wijzigen op dit vlak.
Betaalsystemen
Google houdt zich, net als Apple bezig met betaaldiensten. In tegenstelling tot Apple's betaaloplossing (Apple Pay) is Google hierin niet erg succesvol tot op heden. Dit leidde reeds tot een aanpassing in de strategie over hoe het bedrijf in de toekomst meer marktaandeel wil realiseren.
De financiële dienstverlener Bloomberg (opgericht door de gelijknamige oud-burgemeester van New York) heeft gemeld dat Google strategisch consultant Arnold Goldberg heeft ingehuurd. Goldberg was verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling bij PayPal. Dat laat zien dat Google vol inzet op betaalsystemen.
Maar er is meer… Bill Ready (President of Commerce, Payments & Next Billion Users) , heeft in een interview onthuld dat Google ook actief op zoek is naar cryptocurrencies. Daarmee is het spel op de wagen en is het niet langer een wilde gedachte uit een achterkamertje. Als een zwaargewicht binnen het Google-management een dergelijke uitspraak doet dan staat het met hoofdletters in de plannen.
Google Pay heeft al crypto partnerschappen
Google heeft inmiddels diverse partnerschappen die de integratie van bepaalde diensten en creditcards in Google Pay beschikbaar maken. Een goed voorbeeld hiervan is BitPay, een van de grootste betalingsdienstaanbieders in de crypto-industrie. Het valt nog te bezien of het bedrijf de kennis en ervaring van Goldberg gaat inzetten om op korte termijn een volwaardige crypto-service te realiseren.
Het feit dat Goldberg voorheen bij PayPal werkte, heeft de hoop gewekt dat Google handel zou kunnen bieden. Zoals het artikel van Bloomberg aanduidde, waakt Google ervoor een bank te worden of bankdiensten aan te bieden. In plaats daarvan zou de techmagnaat liever verschillende betalingsproviders op het eigen platform met elkaar willen connecten. Dit geeft aan dat Google een sterke partner zal moeten vinden als ze een handelsplatform zoals dat van PayPal willen bouwen of zelfs willen overstijgen. Tenslotte, Google neemt geen genoegen met een tweede plaats.
Tot op heden is dit allemaal speculatie. Wel hebben we de toezegging van Bill Ready. Dat maakt de kans zeer groot dat de daad bij het woord wordt gevoegd en wanneer dat gebeurd dan is dat een enorme opsteker van de cryptobranche. Dit zal de vraag flink doen toenemen en een waardestijging van crypto is dan een logisch gevolg.
www.cryptocoinskopen.com Blog Feed
Wat is CeFi? (wo, 04 jan 2023)Er zijn twee grote sectoren van de crypto-industrie die niet noodzakelijkerwijs met elkaar concurreren, maar elkaar juist aanvullen. De ene is DeFi, een afkorting van Decentralized Finance, en de andere is CeFi, wat staat voor Centralized Finance. Omdat beide een belangrijke rol spelen bij encryptie, willen we je in dit artikel kennis laten maken met CeFi. Wat is gecentraliseerde financiering, hoe verschilt het van DeFi en wat biedt het? Wat is gecentraliseerde financiering? CeFi combineert per definitie elementen van DeFi-technologieën en bedient deze als financiële producten via een gecentraliseerde entiteit. CeFi-producten bieden doorgaans de mogelijkheid om enige vorm van rente te verdienen op het sparen, lenen of lenen van geld, maar dit omvat ook het gebruik van cryptocurrencies via betaalkaarten. Crypto is oorspronkelijk gebaseerd op het idee dat alle financiële applicaties gedecentraliseerd moeten zijn. Het voordeel is dat mensen over de hele wereld transacties kunnen uitvoeren en met elkaar kunnen communiceren zonder tussenpersonen of andere gecentraliseerde entiteiten. Gedecentraliseerde financiering is een concept dat dit idee ondersteunt door middel van een ecosysteem van gedecentraliseerde financiële toepassingen die slimme contracten gebruiken om bovenop blockchain-technologie te draaien. DeFi-gebruikers kunnen geld uitlenen of lenen en met elkaar handelen op gedecentraliseerde beurzen.

>> meer lezen
LiteBit: Recente ontwikkelingen benadrukken het belang van meer regulering in de crypto-branche (Tue, 27 Dec 2022)
LiteBit, het Europese platform voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptocurrencies, speelt in op de recente ontwikkelingen in de cryptomarkt dat meer regulering en regulering onvermijdelijk en wenselijk is voor de industrie om volwassen te worden. Meer regulering zal zorgen voor een transparantere markt waar iedereen veilig kan beleggen in cryptocurrencies. Alleen dan kan het vertrouwen in de branche worden hersteld. LiteBit, opgericht in Rotterdam in 2013, is uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency-platforms van Nederland waar klanten veilig en gemakkelijk cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en opslaan. Het bedrijf werd als een van de eerste cryptopartijen geregistreerd als cryptodienstverlener door ABN AMRO Bank (DNB), en staat ook geregistreerd bij toezichthouders in Frankrijk en Oostenrijk.

>> meer lezen