Google, Apple en Amazon zijn drie grootmachten in de internationale technologiebranche. Tot op heden hebben deze partijen zich terughoudend opgesteld richting Bitcoin en andere crypto valuta. Het is gangbaar dat deze grote partijen wachten tot een nieuwe trend zich heeft bewezen en pas dan instappen. Dat gebeurt ook vaak bij nieuwe software toepassingen. Bij gebleken succes kan vervolgens wel snel geschakeld worden en is men er ook niet vies van om een flink bedrag neer te leggen voor bijvoorbeeld een overname.

Trendwatchers gaven al geruime tijd geleden aan dat de verwachting is dat minimaal 1 van de 3 techgiganten crypto en blockchain zal omarmen. Google zal cryptocurrencies niet meteen volledig adopteren, maar er is nog steeds positief nieuws te verwachten hierover en de waarschijnlijkheid dat Google haar beleid in de nabije toekomst zal wijzigen op dit vlak.
Betaalsystemen
Google houdt zich, net als Apple bezig met betaaldiensten. In tegenstelling tot Apple's betaaloplossing (Apple Pay) is Google hierin niet erg succesvol tot op heden. Dit leidde reeds tot een aanpassing in de strategie over hoe het bedrijf in de toekomst meer marktaandeel wil realiseren.
De financiële dienstverlener Bloomberg (opgericht door de gelijknamige oud-burgemeester van New York) heeft gemeld dat Google strategisch consultant Arnold Goldberg heeft ingehuurd. Goldberg was verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling bij PayPal. Dat laat zien dat Google vol inzet op betaalsystemen.
Maar er is meer… Bill Ready (President of Commerce, Payments & Next Billion Users) , heeft in een interview onthuld dat Google ook actief op zoek is naar cryptocurrencies. Daarmee is het spel op de wagen en is het niet langer een wilde gedachte uit een achterkamertje. Als een zwaargewicht binnen het Google-management een dergelijke uitspraak doet dan staat het met hoofdletters in de plannen.
Google Pay heeft al crypto partnerschappen
Google heeft inmiddels diverse partnerschappen die de integratie van bepaalde diensten en creditcards in Google Pay beschikbaar maken. Een goed voorbeeld hiervan is BitPay, een van de grootste betalingsdienstaanbieders in de crypto-industrie. Het valt nog te bezien of het bedrijf de kennis en ervaring van Goldberg gaat inzetten om op korte termijn een volwaardige crypto-service te realiseren.
Het feit dat Goldberg voorheen bij PayPal werkte, heeft de hoop gewekt dat Google handel zou kunnen bieden. Zoals het artikel van Bloomberg aanduidde, waakt Google ervoor een bank te worden of bankdiensten aan te bieden. In plaats daarvan zou de techmagnaat liever verschillende betalingsproviders op het eigen platform met elkaar willen connecten. Dit geeft aan dat Google een sterke partner zal moeten vinden als ze een handelsplatform zoals dat van PayPal willen bouwen of zelfs willen overstijgen. Tenslotte, Google neemt geen genoegen met een tweede plaats.
Tot op heden is dit allemaal speculatie. Wel hebben we de toezegging van Bill Ready. Dat maakt de kans zeer groot dat de daad bij het woord wordt gevoegd en wanneer dat gebeurd dan is dat een enorme opsteker van de cryptobranche. Dit zal de vraag flink doen toenemen en een waardestijging van crypto is dan een logisch gevolg.
www.cryptocoinskopen.com Blog Feed
NFT: risico en gevaren (zo, 01 mei 2022)NFT, hoe werkt dat? Wat kun je ermee en hoe werkt de techniek achter deze nieuwe trend? Welke risico’s en gevaren zijn er. Voordat je aan de slag gaat en je onderdompelt in deze nieuwe hype, is het belangrijk te weten wat de risico’s zijn. Deze Non-Fungible Tokens zijn in korte tijd zeer populair geworden en er gaat ontzettend veel geld in om. Er is een levendige handel ontstaan in digitale kunstobjecten en andere creatieve toepassingen, zoals muziek en afbeeldingen. Door een digitaal echtheidscertificaat ben je ervan verzekerd dat je de officiële eigenaar van het object bent. Je koopt en verkoopt dus creatieve items. Ervaren handelaren noemen deze transacties ‘flippen’. Dus door een NFT te flippen tracht je winst te maken op een item dat in waarde is gestegen.

>> meer lezen
Is crypto nog een hype? (Thu, 31 Mar 2022)
De grote vraag: is crypto nog een hype? Cryptocoins bestaan inmiddels een aantal jaren. Zeker in de beginperiode was het een ware hype. Niemand wist waarin hij of zij investeerde. Het was een product voor gelukzoekers. In die tijd kon je nog een pizza kopen voor een paar Bitcoin. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig is het een miljardenbusiness. Ook is het niet langer een vage digitale munt die geen waarde vertegenwoordigt. De technologie erachter wordt steeds meer geadopteerd en gebruikt door het fysieke bedrijfsleven. De blockchain is van grote waarde geworden. Zo worden er steeds vaker aandelen en contracten aangeboden op deze basis. Natuurlijk, gelukzoekers zijn er nog altijd. Niet zonder reden, want met de juiste technieken is er nog steeds veel geld te verdienen. Daytraders met de juiste aanpak varen er wel bij. Toch zijn er ook steeds meer zogeheten hodlers, ofwel investeerders die bereid zijn hun investering voor de langere termijn vast te houden. Bewust staat hier niet ‘vast te zetten’, want dat is het grote voordeel van crypto: je zit nergens aan vast. Je koopt en verkoopt wanneer je dat wilt.

>> meer lezen