· 

Gaat Google Pay crypto valuta adopteren?

Google, Apple en Amazon zijn drie grootmachten in de internationale  technologiebranche. Tot op heden hebben deze partijen zich terughoudend opgesteld richting Bitcoin en andere crypto valuta. Het is gangbaar dat deze grote partijen wachten tot een nieuwe trend zich heeft bewezen en pas dan instappen. Dat gebeurt ook vaak bij nieuwe software toepassingen. Bij gebleken succes kan vervolgens wel snel geschakeld worden en is men er ook niet vies van om een flink bedrag neer te leggen voor bijvoorbeeld een overname. 

 

Google Pay crypto

Trendwatchers gaven al geruime tijd geleden aan dat de verwachting is dat minimaal 1 van de 3 techgiganten crypto en blockchain zal omarmen. Google zal cryptocurrencies niet meteen volledig adopteren, maar er is nog steeds positief nieuws te verwachten hierover en de waarschijnlijkheid dat Google haar beleid in de nabije toekomst zal wijzigen op dit vlak. 

Betaalsystemen

Google houdt zich, net als Apple bezig met betaaldiensten. In tegenstelling tot Apple's betaaloplossing (Apple Pay) is Google hierin niet erg succesvol tot op heden. Dit leidde reeds tot een aanpassing in de strategie over hoe het bedrijf in de toekomst meer marktaandeel wil realiseren.

 

De financiële dienstverlener Bloomberg (opgericht door de gelijknamige oud-burgemeester van New York) heeft gemeld dat Google strategisch consultant Arnold Goldberg heeft ingehuurd. Goldberg was verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling bij PayPal. Dat laat zien dat Google vol inzet op betaalsystemen. 

 

 

Maar er is meer… Bill Ready (President of Commerce, Payments & Next Billion Users) , heeft in een interview onthuld dat Google ook actief op zoek is naar cryptocurrencies. Daarmee is het spel op de wagen en is het niet langer een wilde gedachte uit een achterkamertje. Als een zwaargewicht binnen het Google-management een dergelijke uitspraak doet dan staat het met hoofdletters in de plannen. 

Google Pay heeft al crypto partnerschappen

Google heeft inmiddels diverse partnerschappen die de integratie van bepaalde diensten en creditcards in Google Pay beschikbaar maken. Een goed voorbeeld hiervan is BitPay, een van de grootste betalingsdienstaanbieders in de crypto-industrie. Het valt nog te bezien of het bedrijf de kennis en ervaring van Goldberg gaat inzetten om op korte termijn een volwaardige crypto-service te realiseren.

 

Het feit dat Goldberg voorheen bij PayPal werkte, heeft de hoop gewekt dat Google handel zou kunnen bieden. Zoals het artikel van Bloomberg aanduidde, waakt Google ervoor een bank te worden of bankdiensten aan te bieden. In plaats daarvan zou de techmagnaat liever verschillende betalingsproviders op het eigen platform met elkaar willen connecten. Dit geeft aan dat Google een sterke partner zal moeten vinden als ze een handelsplatform zoals dat van PayPal willen bouwen of zelfs willen overstijgen. Tenslotte, Google neemt geen genoegen met een tweede plaats.   

 

 

Tot op heden is dit allemaal speculatie. Wel hebben we de toezegging van Bill Ready. Dat maakt de kans zeer groot dat de daad bij het woord wordt gevoegd en wanneer dat gebeurd dan is dat een enorme opsteker van de cryptobranche. Dit zal de vraag flink doen toenemen en een waardestijging van crypto is dan een logisch gevolg.


www.cryptocoinskopen.com Blog Feed

Google breidt de adoptie van Bitcoin uit (za, 30 mrt 2024)
De tech-gigant Google heeft onlangs een nieuwe functie aangekondigd waarmee gebruikers gemakkelijk de inhoud van wallet adressen kunnen bekijken via de zoekmachine. Gebruikers kunnen nu Bitcoin-adressen eenvoudig opzoeken en direct transactiedetails zien via Google-zoekopdrachten. De evolutie van Google met betrekking tot Bitcoin Deze integratie volgt op een tumultueuze relatie tussen Google en Bitcoin gedurende meerdere jaren. Eerder in 2018 verbood de tech-gigant nog Bitcoin-gerelateerde advertenties, maar keerde begin 2024 terug op haar beslissing en stond Bitcoin ETF-advertenties toe na goedkeuring eerder dat jaar. Deze verandering in beleid weerspiegelde een verandering in de houding van Google ten opzichte van Bitcoin.   Breder toegankelijke blockchain-gegevens Het tonen van Bitcoin-gegevens in zoekresultaten vergroot aanzienlijk de publieke toegang tot on-chain activiteiten. Met meer dan 3,5 miljard dagelijkse zoekopdrachten biedt Google nu handige toegang tot basis Bitcoin blockchain-gegevens naast standaard webresultaten. Wat gebruikers kunnen verwachten Op dit moment ondersteunt Google drie adresformaten - P2PKH, P2SH en Bech32. Wanneer een van deze Bitcoin openbare adressen wordt gezocht, zullen gebruikers het huidige saldo, de laatste update en het saldo van de laatste transactie zien. Zorgen om privacy en waardering Terwijl Google stappen zet naar bredere acceptatie, hebben privacybewuste Bitcoin-voorstanders bezorgdheid geuit. De centralisatie van gegevens en de weergave van transactie-informatie hebben sommige Bitcoin-enthousiastelingen bezorgd gemaakt over hun privacy. Desondanks applaudisseren velen Google voor deze geleidelijke integratie, die de deur opent naar een breder begrip van on-chain activiteiten.   Bron: BLOX
>> meer lezen

Bitcoin stevent af op nieuwe 'all time high' (Mon, 11 Mar 2024)
In februari en maart beleefde Bitcoin een opmerkelijke stijging van maar liefst 44%, waardoor het de grootste  sprong maakte in deze bullmarkt. Vergelijkbaar met de gebeurtenissen in december 2020, net na het bereiken van een nieuwe all-time high, bevinden we ons nu in dezelfde positie, net ervoor. Op 28 februari bereikte de koers een hoogtepunt van € 59.100, slechts een fractie onder het record van € 59.700 uit 2021. In maart steeg de waarde verder door naar €65.400.    Bitcoin heeft nieuwe records bereikt in verschillende valuta's, waaronder zwakkere zoals de Turkse lira en de Argentijnse peso, maar ook in sterkere valuta's zoals de Japanse yen en de Noorse kroon. Bart Mol, analist bij Bitcoin Alpha, deelt regelmatig updates op X over de landen waar Bitcoin all-time highs bereikt.   De Verenigde Staten zijn een van de laatste landen waar Bitcoin zijn piek bereikt. Hoewel het recente hoogtepunt van $64.100 nog steeds aanzienlijk lager ligt dan de all-time high van $69.000, is dit het punt waar veel aandacht naar uitgaat. Aangezien de meeste handel in dollars plaatsvindt en de meeste analisten de grafieken en cijfers in dollars interpreteren, wordt verwacht dat de reactie van beleggers sterker zal zijn wanneer de koers $69.000 nadert.   Memecoins De afgelopen periode hebben veel crypto-assets winst geboekt, maar memecoins hebben het meest opvallend gepresteerd. Van de top tien snelste stijgers behoren er zeven tot de memecoins, waaronder Dogwifhat, Pepe en Floki.   Memecoins worden gezien als een verbindende factor in de onderste lagen van de cryptowereld, waar mensen zich groeperen rond verhalen en thema's, wat leidt tot nieuwe innovaties en initiatieven. Hoewel memecoins blijven bestaan en groeien, brengt de vluchtige aandacht ook hoge volatiliteit met zich mee, vooral bij jonge memes waarvan de levensvatbaarheid onzeker is.   Sommige analisten voorspellen dat de aandacht in maart zal verschuiven naar andere onderwerpen, zoals de Ethereum Dencun-upgrade (13 maart), ontwikkelingen rond de Amerikaanse beleidsrente (19 maart), de AI-conferentie van Nvidia (18 maart), en belangrijke mijlpalen bij token-projecten.     De Amerikaanse Bitcoinfondsen hebben ook  goed gepresteerd, met de BlackRock ETF die bijna $8 miljard aan instroom zag. Dit fonds beheert nu meer dan $10 miljard en sluit zich aan bij de exclusieve club van 150 ETF's op dat niveau. Ondanks een kleine terugval eind februari, blijven de verwachtingen hooggespannen vanwege de groeiende interesse van vermogensbeheerders, zoals Wells Fargo en Merrill Lynch, en de beschikbaarheid van de BlackRock ETF voor Braziliaanse investeerders.
>> meer lezen