XRP kopen? Ripple weer populair!

 

XRP,  ook wel bekend onder de volledoge naam Ripple, heeft er lange tijd niet goed voorgestaan. Lang was het een populaire munt die in vele wallets te vinden was. dat enthousiasme is terug onder de crypto-handelaren. Met een reden... Nadat de SEC een rechtszaak begon tegen Ripple Labs, en twee van haar oprichters, de meest grote spelers in de VS, stopten met het aanbieden aan hun klanten van het handelen van XRP, is er veel onzekerheid ontstaan, wat de markt door elkaar heeft geschud en als resultaat is XRP sterk in waarde gedaald. Maar pas onlangs is het tij gekeerd en is XRP teruggekeerd naar de markt die nieuwe jaarlijkse hoogtepunten maakt.

 

Velen dachten dat XRP allang dood is, maar waarom is een van de oudste en meest succesvolle crypto zijn weg terug naar de top aan het klimmen?

Ripple boekt succes in de rechtbank

De SEC-rechtszaak is de voornaamste reden waarom XRP in de eerste plaats is gedaald. In januari 2021 lag de prijs op een dieptepunt van 17 cent en de meeste analisten waren van mening dat de SEC een zaak voor de rechtbank had gebracht, die onmogelijk was om te winnen voor Ripple. Veel marktpartijen verwachtten dat de rechtbank zou oordelen dat XRP inderdaad een niet-geregistreerde beveiliging is.

 

Maar de rechtbank deed dit nog niet en in de tussentijd is elke hoorzitting en elke brief op de voet gecontroleerd en becommentarieerd door nieuwsmedia en onafhankelijke advocatenkantoren die de publieke aandacht gebruiken van de zaak als een marketingkans voor henzelf. En wat de experts tot nu toe te zeggen hebben, is meer dan positief voor Ripple.

 

Het is essentieel om te begrijpen dat de rechtbank tegen Ripple en XRP zou kunnen beslissen, maar wat er veranderd is, is het verhaal over de mogelijke uitkomst van de rechtszaak. Nu anticipeert iedereen erop dat Ripple met een klap op de pols zal weglopen en door zal gaan met het ontwikkelen van zakelijke en bancaire oplossingen van het XRP-grootboek.

All out op socials

Onder de indruk dat de rechtszaak kon worden gewonnen, ging de XRP gemeenschap helemaal all out op sociale media en vooral op twitter. Met behulp van de hashtag RelistXRP verkondigde de gemeenschap eenvoudig dat alle VS beurzen weer XRP zouden kunnen gaan aanbieden en dat er niets is om bang voor te zijn.

 

In conclusie, de XRP-prijs heeft weer vaart en kracht behaald. Het lijkt erop dat de perceptie van de juridische strijd zelfs belangrijker was voor de prijs dan de feitelijke uitkomst ervan. XRP zou kunnen proberen om zijn recordhoogte van 2018 te bestrijden zodra een positief resultaat wordt bevestigd. Maar er zijn nog veel mogelijke nadelen. Mocht de rechtbank tegen Ripple en XRP oordelen, dan is het absoluut mogelijk dat de markt nieuwe dieptepunten zal zien.

 

Wil je weer Ripple (XRP) kopen?  Nu is er weer sprake van een stijgende lijn. Met potentie!  (bron: Litebit)